< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 6 Ocak 2022; 6:57:56 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hafta sonu izmire gittim ! Körfezi dolandım. (3. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Abi öyle değil işte, niye bunları bile bile yanlış konuşuyorsunuz. Ücretsiz gitmek isteyen ödemiyor değil, çatır çatır ödüyor.
Şimdi bakın bu yap modelleri son yıllarda resmen ucu açık bir şeye dönmüş durumda.
Devlet kredileriyle bu iş yapıldı, eyvallah.
Üzerine garanti verildi, kim neye göre hesap yaptı. Bakın mesela zafer havalimanı %99 hesap hatasıyla çalışıyor, bir kişi sorumluluk almıyor. Özel sektörde böyle bir şey olsa adamı dakikasında atarlar, hatta firmasına göre dava bile edilirdi.
Yani ben geçmesem de o parayı bir şekilde ödüyorum. İşin cılkı o kadar çıkmış ki, devlet de kalkıp paranın tamamını sana rücu edemiyor. Sübvanse etmeye çalışıyor. Çünkü 35 dolardı geçen sene bu parayı senden açıkça isteyemiyor, o kadar fazla ki.
Çünkü bilmem kaç yıllığına döviz garantili, çünkü ABD enflasyonuna bağlı, çünkü ne hikmetse İngiltere mahkemesi yetkili anlaşmazlıkta.
Döviz fırlıyor ödediğin para artıyor, hani diyor ya iş bilmezler sizin dövizle ne işiniz var diye, al işte bu işin var.
Yarın bir gün ABD'de enflasyon fırlasa (ki bunu biz kontrol edemeyiz sonuçta) ödediğin para artıyor, ne alaka ABD acaba?
30 senedir bekleyen geçit diyorsunuz da devletin kendi imkanlarıyla yaptığı Çeşme otoyolu, Anadolu otoyolu, çukurova otoyolu vs. birsürü proje var.
Allah'tan bu AKP hükümeti Çeşme ve Anadolu otoyolunu yapmadı, millet en az 400-500 liradan giderdi.
Sana iki örnek vereceğim, şu durum bile sizin bir vatandaştan çok müşteri olarak görüldüğünüzün kanıtı.
- İzmir Çeşme otoyolunda güzelbahçede yaşayan insan sayısı artınca millet her gün para vermesin diye gişeleri ileriye aldılar.
- Osmangazide ise zam gelecek diye gişeleri kapatıp on dakika milleti bekletmeye çalıştılar.
Hani Türkiye güçlü ülkeydi, madem güçlü ülke o zaman kadroları da güçlü olmalı. Liyakatsiz adamı, iş bilmeyen adamı tutmayacak görevde. Adamlar metrobüs aldı zamanında, uzmanlar bu araçlar yaramaz bizim ülkeye dedi. Otoparkta çürüyor, suçlusu yok. Havalimanına gelen uçak yok, kim yargılandı bunun neticesinde. Şu anda otoyol, hastane, eğitim konularında ciddi bir özele yönlendirme var. Bilinçli olarak yapılıyor.
-
Tamam işte,Türkiye bu konuda güçlü ülke falan değil azizim.olmadığı için liyakat da hiç olmadı.Yapamazsın yani.yapmadığın şeyin zararı da benim sırtıma yükleniyor.
Bugün mevcuttaki osmangazi kuzey marmara yss bunların hangisi için gerek yok boşa yapıldı diyebilirsin?
İhale açtı adam,ucuza girecek şirket yok muydu memlekette yapaydı 20tl ye YİD olarak geçerdik abi?
Millete ben istemem gir körfezde kuyruğa istanbulu dolaş demek nedir ya?
Hayır işin daha acı tarafı kendi partilerine gelince tıs yok bu heriflerin hiçbirinden.
Ulan 10 yıl olmuş vaat edeli çivi çakmamış,gelmiş bana akp bunu yaptı akp şunu yapmadı.
Sen önce kendi hırsızını konuş bakim,ondan sonra lafı hükümete getirirsin.
Bugün antakya iskenderun yolu günlük 70 bin araç ağırlıyor.
Otoban geleceeeek
Tüneller yapilacaaaak
Serinyol madenli yolu açılacak trafik rahatlayacaaaaak
Samandağ kale köyü geçişi yapılacaaaaak
Turizm yoluuuu
Eeee? Ölme eşşeğim ölme.
Yukarda da yazdım,bu yolları yapmayan aynı zamanda akp
Yani HÜKÜMET
Ben işin siyasetine bakmıyorum yani,ben işe bakıyorum.
Hizmet alamıyorum,o mu pahalı,hizmeti pahalı olarak almak mı pahalı?
Bak buraya almanya yazan cibilliyetsizlere sesleniyorum şimdi.
Berlin havalimanı
Yapımını hükümet üstlendi.
Kaç senelik planlandı kaç sene sürdü
Bunun görev zararını kim üstlendi?alman halkı.
Peki haydi o alman,zengin.
Senin donun kaç kuruş da neyi bekliyorsun 15 sene?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 7 Ocak 2022; 9:57:10 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Araç kiralayarak köprü ve yeni otobandan izmir'e geçtim, aracım meganeydi, gidene kadar söyle bir göz gezdirdim de yolları kimin kullandığı belli çoğu roket gibi araçlar ve yabancı plakalar.
-
Sen yapsaydın da Türk mahkemeleri yetkili olsaydı.
Londra mahkemesi olması sizin işinize gelir.
Niye diyeceksin.
Bu projeleri vaat edip yapmayanları,yarım bırakmaları Türk mahkemesine versen o adama bir lira ceza çıkmaz
İstersen örnek mahkeme kararı da koyarım buraya.
Senin memleketinde hukuk mu var da kalkıp adam yargılıyorsun
Yav sabah akşam 5li çete londra mahkemesi diyorsunuz,Hatay Büyükşehir Belediyesinin serbest elektrik ihalesini kim aldı,yazsana delikanliysan?
Kuşadası buharkent yolunu yapmayani versene mahkemeye?
Sizden alâ troll mu var memlekette.
Beleş geçmeyeceksem yapmasın istemem gir kuyruğa
Zihniyete bak ya
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 6 Ocak 2022; 11:17:34 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Forumda yıllar sonra ilk defa birini blokladım...
-
Sizdeki sıkıntı şu ki olaya sadece esnaf gözüyle bakıyorsunuz, bizse vatandaş olarak devlet bütçesi açısından bakmaya çalışıyoruz. Bu arada şu her muhalefet edeni chpli görme hastalığından da kurtulun. Nerde bir yanlışı dile getiren yorum yazsak karşı tarafın trolu diye damga yiyoruz hemen. Müsade edin de sanal ortamda bari bir fikir yürütebilelim. Yetti gari! :) (Bu arada chpli değilim ama Aydınlıyım:))
Şimdi iyi güzel, yapılmayan yolların görev zararını az çok anladık. O zaman artık yapılanların zararına geçelim mi? Gerçekten merak da ettiğimden soruyorum, kimseyi sıkıştırma kastım yok. Yukarıda bir üye doğru ama eksik yazmış, Osmangazi geçiş ücreti ilk sözleşme imzalandığında 35+kdv ve ABD Tüfesi oranında artacak şekilde belirlenmişti, yani şu anda 40 dolar üstü bir meblağ olması gerekir.
40 dolar 13'ten hesaplasak 520 yapar, yani geçen sene 150 olan geçiş ücreti ile garanti edilen kırk bin aracında üç katından fazla geçmesi gerekirdi ki garanti karşılansın. Yanlış hatırlamıyorsam, 2021 yılında bütçeden garanti geçişlere ödenen toplam rakam milyar tl ile ifade ediliyordu, bunun ne kadarı Osmangazi'nin cidden bilmek isterim.
-
Ben olaylara para ve karşılığı endeksi ile bakarım.
9 milyar lira yazdım buraya
9
Milyar
Lira
Aydınlı.sadece senin memleketin için yazdım.
Diğerlerini katmadım.bak itiraz edemedin aydınlı,yalandır diyemedin,başkanım yapacak bekle yazamadın.
10 sene bekle sırtımıza binsin beleş geçelim diyemedin.
Bu da seni buradaki beyin yoksunu şarlatanlardan ayırır.
Beni senin partin ismin cismin ilgilendirmez,bunlar gibi militan olma yeter bana.
Eğer mevcut yid lere yıllık 1 milyar tl ödeniyorsa ben açık konuşayım senin topuklu efenin bize çaktığı kazığın yanında çerez parası.çünkü birinde elde korkunç büyüklükte bir projeden çok kısa sürede elde edilen ürün var,birinde hayal tüccarlığı,dolandırıcılık,sahtekarlık,yalancılık var.
Bunun da hukuksal karşılığı bizim memleketimizde olmadığı için sen londra mahkemesine tabisin.
Biz burada projeler pahalı-geçiş ücreti yüksek bunları tartışmıyoruz,bu projeler olmalı mı,olmamalı mı buna bakıyoruz.
Ucuza olabiliyorsa ihalede neden yoktu bu ucuza yapacak arkadaşlar diyoruz.
Chp demişken imamoğlu kaç tane metro şantiyesi yapıyor şuan,mansur bir sürü hizmet üretiyor.ben adanalıyım oyu zeydana verdim.
Buradakiler fikri olarak chp li değil,militan.
Bunlara iki bira ısmarla ekonomist olurlar
İki döner ver çerçioğlunun posterini her yere asarlar
Devlette memur yap hepsi tayyipci olur
Omurga yok omurga.
Doğruya doğru yanlışa yanlış diyecek adam yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 6 Ocak 2022; 20:58:47 >
-
konuyu açanı bloklamışım ne yazmış önemli mi bari
-
Güldür Güldür deki dayı aklıma geldi
Otur evindeyaaa :(
-
Yeni yolda eğer basmazsanız gaza bir anlamı yok. İzmir-Bursa otoyolu Bursa'ya kadar eğer çok yoğun zamanda kullanmazsanız zaten aynı süre. Olay Bursa'dan sonra köprünün kısaltmasıyla başlıyor.
Yolda bastığınız zaman da tüketim direkt iki katına çıkıyor. Bir de üstüne yol parası eklenince acayip lüks oluyor maalesef.
O yüzden ya maddiyatı iyi bireysel kullanıcılar ya da benim gibi iş amaçlı gidenler geçiyor genelde. Sadece geçen gün tüm paralı yolu kullanan bir lada samara gördüm, ilk defa denk geldi. Bir de açılışta köprüde göbek atan doğan sahibi bir abimiz vardı :)
Yeni yolda her şey pahalı, basit bir absürd örnek. Bolçi çikolata devlet yolundaki benzinlikte en ufak paketi 12 TL idi, otoyolda 18 TL. Aynı gün baktım bu fiyatlara :) Yani yol, zengin yolu açık ve net.
-
45 yıl önce ülke kendi yolunu köprüsünü vergi ile yapardı şimdi hem vergi alınıyor hem de birilerine dövizle garanti verilip 30 yıl ödeme yapılıyor, geçmek için eski köprülerin 10 katını ödemek gerekiyor... Yargısı ise İngiltere' de. Ne kadar ilginç değil mi?
Şu an en ucuza geçtiğimiz yollar köprüler ise ülkenin kendi kaynakları ile 45 yıl önce yapılmış olanlar.
-
Halay ekibinin umrunda mı ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
istanbuldan balıkesire ayda 1-2 kere gidiyorum acalem olusa Osmangaziyi kullanıyorum ,yılbaşı sabahı kullandım gidiş geliş 384 ödedim inanlmaz rahatlık oluyor ama çok pahalı.yolu 1er saat kısaltıyor otoyolu kullanmadım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Oh oh ne güzel gezmissin. Maasallah.
Bu bir hizmet değil. Hizmet dediğin bu kadar fahiş fiyata olmaz. Yazın İstanbul İzmir gidiş dönüş sadece otoyol ve köprü ücreti olarak 780 tl ödedim böyle bir saçmalık olamaz.
Bu bir hizmet.çünkü 780tl ödeyebilecek olan kitleye sektöre hizmet ediyor.
Ben o sektöre nakliyeci olarak giriyorum,ama kendi aracımla oraya gidersem ve acelem yoksa girmiyorum.
Ödemek zorunda değilim yani.
Ama yukarda da yazdım.benim milyonluk tırım sizin faşist bencil fantezileriniz için körfezi dolaşmak ve trafikte perişan olmak zorunda değil,o körfezin sefil trafiğinde müşteriye,yani SANA ulaştıracağım malın derdine düşmek zorunda hiç değil.
O yol yapıldı da körfezden gidebiliyor insanlar.yolu üç gün kapat ganj nehrinde yıkanan hindulara dönersin.
Pahalı olan hizmet istiyorsan yukarda yazdım hırsızlık nasıl yapılır,yalan vaat nasıl verilir,yapılmayan hizmetin bedelini kim öder diye.
İtirazın varsa buyur yaz,yoksa demek ki olmayan hizmetin faturasını ödemek yerine olana "istersen" ödemek net olarak daha ucuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 7 Ocak 2022; 9:50:39 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X