Hafta sonu izmire gidicektim.Hesapladığımda sadece köprğ 180 küsür tl çıkmış durumda. Otoban ücretlerini saymıyorum ! 500 ü buluyor ! Arkadaşlar nasıl bir ülkede yaşıyoruz ! Sırf otobanı kullandığım için benim vergilerimle bana hizmet edilsin diye yapılan yollardan geçmek için 500 TL ödeyeceğim . Litrede 12 tl benzin hariç ! Akıl izan almıyor ! Mantık yetmiyor nutkum tutuluyor. Şikayet edebilceğimiz biryer yok.Kimi kime şikayet edeceğiz ? Hala bunu hizmet diye anlatıp hava atıyorlar.Ben bi yola 500 tl ödeyeceksem böyle hizmet istemiyorummmmmmmmm Şunu anlamıyoum kardeşim hiç para almamaktansa şu köprüyü 50 tl yapsanda herkes geçse ölürmsünüz |
Hafta sonu izmire gittim ! Körfezi dolandım.
-
- İzmir Çeşme otoyolunda güzelbahçede yaşayan insan sayısı artınca millet her gün para vermesin diye gişeleri ileriye aldılar.
- Osmangazide ise zam gelecek diye gişeleri kapatıp on dakika milleti bekletmeye çalıştılar.
-
cimere şikayet edin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
gerçekten birşey değişceğine inanıyormusunuz *
Yılbaşı gecesi faizli ücreti almak için gişeleir kapatanlardan bahsediyoruzz
-
İşin kötü yanı devlet de bu yola teşvik ediyor. Kocaeli Yalova, Yalova İzmir arası ışıkları vs azaltabilir, hızlandırabilir. Özellikle yavaşlatıyor gibi.
Umarım hep böyle pahalı kalır da ne elin apaçileriyle ne de ağır vasıtalarıyla uğraşmadan İzmir, İstanbul arasını 3 saatte gitmenin keyfi baki kalır...
-
Geçenlerde Ankara-İstanbul gidip geldim, Anadolu otobanı Ankara'dan çıkıştan itibaren güzel, nereye kadar? Marmara otoyolu ayrımına kadar, ondan sonra yol dişli, takır tukur bir asfalt ve normal devlet yollarında bile göremeyeceğiniz bozuk satıhlar mevcut. Haspam aklınca bu yola bakım yapmayarak Marmara otoyolunu kullandırtmaya zorlayacak.
-
kullanma sen de otobanları o zaman.normal yoldan git!
-
Hocam şimdi o yolların parasını 2 türlü ödeyebiliyorsunuz, siz 1.yöntemi yani kullanarak ödemeyi tercih etmişsiniz. Eğer kullanmasaydınız bu sefer 2.yöntemle ödeyecektiniz, yani vergilerle o para zaten sizden alınacak.
İyi yanından bakarsak, parayı neye ödediğinizi artık biliyorsunuz ve kullanmış oldunuz. Ağrı'da Siirt'te evinde oturduğu yerden otoban, köprü ve tünel parası ödeyenler de var yani en nihayetinde.
Kötü yanından bakarsak, bunu yasal olarak şikayet edebileceğiniz bir yer yok. Bir yere şikayet dilekçenizi gönderirsiniz ve değişen bir şey olmaz. Ya ülke çapınca bir protesto yapılmasında herkes hemfikir olur, ki bu Türkiye'de mümkün değildir, diğer yöntem seçim zamanı sandıkta artık yeter dersiniz, sizle aynı şeyi düşünen kişiler çoğunluktaysa yeni gelenler talebinizi karşılayabilir. Belki de karşılamaz.
-
Her türlü art niyet var. İlk açıldığında diğer yolda özellikle trafik yapmışlardı.
enortontwitter“Osmangazi köprüsü 5 dk kala gişeleri kapatmışlar. Zamlı tarifeden geçirmişler milleti puhahhahaha https://t.co/zxW8BpT4Xc”https://twitter.com/enorton1903/status/1477984448910086151 -
Siz köprüyü kullanarak 500 tl verecek kişisiniz
bir de bu köprüyü hayatında görmeyen, görmeyecek olan, geçmeyecek insanlar da ödeyecek. o çok garip.
-
sistemin kendisini aynı sisteme şikayet edince nasıl bir dönüş olacak? onu merak ediyorum aslında hocam.
en iyisini yapmışssnız hocam ben de mümkün mertebe paralı yolları kullanmıyorum.
-
Tweet herkesin görüntülenmesine karşı engellenmiş. Ben görüntüleyemedim. ScreenShot yapıp gönderebilir misiniz ?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
2016 yazıydı OGAZİ köprüsü açıldı, açılış özellikle bayrama denk getirilip geçişler BEDAVA yapıldı.
BEDAVA'yı duyan Hakkari, Siirt, Kars'tan arabasına atlayıp solugu köprüde aldı. Selfiler cekildi horonlar tepildi.
Bayramdan sonra paralı yapılınca köprü bi anda sinek avlamaya başladı.
OGAZİ köprüsü İzmit körfezinde 1,5 km ile köprü yapılmaya en elverişli TEK bölgenin özel kişilere verilmesidir. Halkın olan o TEK bölgeden 20 yıl boyunca halktan para toplanması işinin adıdır.
Konfüçyüs der ki "bir sorunu çözebilmek için önce adını doğru koymak gereklidir" OGAZİ köprüsünün adını başta doğru koyamadınız, ancak belirtileri ile gerçek adını yavaş yavaş görmeye başlıyorsunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 5 Ocak 2022; 8:18:36 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben Balıkesir'de yaşıyorum. Kayınçom da hem arkadaşının terhisi sebebiyle hem de bizi ziyaret bahanesiyle hafta sonu araç kiralayıp gelmek istedi. Fazla uzun yol tecrübesi olmamasından ve gece yolculuk yapacağından dolayı da sırf paralı yoldan geldi. Aşağı yukarı araç kiralama bedeli de dahil 2k gibi bir para ödemiş 2 gün için. Tabi gelirken iki kişiler, dönüşte dört kişiler. Kendi yorumu şu; "eğer bu yol olmasa ben o virajlı ve tırların işgal ettiği yoldan gelemezdim. Ya haşatım çıkardı ya da kaza yapardım." Üstelik 2.5 saat gibi bir sürede de İstanbul'dan yanımıza ulaşmıştı.
Şimdi, bu kadar pahalı olmasına elbette karşı olmakla beraber böyle durumlar için de biçilmiş kaftan olduğunu kabul ediyorum. Örneğin, geçen sene şubat ayında eşim muayene için İstanbul'a gitti. Pazar günü bir de bakıyor ki kimliği yanında değil, evde kalmış. Hemen apar topar kalktım gittim, yasak saatine kalmadan yetiştim İstanbul'a. Otoyolu kullanmadım, sadece Osmangazi Köprüsünü kullandım. O zaman cebimden 150tl falan çıkmıştı ama yasak saatine kalsam bir mazeretim olmadığı için daha yüksek bir ceza yiyecektim. Bunun haricinde de hiç köprü kullanmadım, kullanmayı da düşünmedim.
Bu köprü ve otoyol şuan sadece acelesi olanlar, hız sınırına takılmak istemeyenler, sıkışık trafikle uğraşmak istemeyenler ve acemiler için ideal. Geri kalan kısım ise "param var geçiyorum hacı" tayfası oluyor sanırım.
Bu kaymak yolların bize ait olduğunu hissederek kullandığımız günleri görmek duası ile...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Siz köprüyü kullanarak 500 tl verecek kişisiniz bir de bu köprüyü hayatında görmeyen, görmeyecek olan, geçmeyecek insanlar da ödeyecek. o çok garip. |
gerçekten birşey değişceğine inanıyormusunuz * Yılbaşı gecesi faizli ücreti almak için gişeleir kapatanlardan bahsediyoruzz |
Abi öyle değil işte, niye bunları bile bile yanlış konuşuyorsunuz. Ücretsiz gitmek isteyen ödemiyor değil, çatır çatır ödüyor. Şimdi bakın bu yap modelleri son yıllarda resmen ucu açık bir şeye dönmüş durumda. Devlet kredileriyle bu iş yapıldı, eyvallah. Üzerine garanti verildi, kim neye göre hesap yaptı. Bakın mesela zafer havalimanı %99 hesap hatasıyla çalışıyor, bir kişi sorumluluk almıyor. Özel sektörde böyle bir şey olsa adamı dakikasında atarlar, hatta firmasına göre dava bile edilirdi. Yani ben geçmesem de o parayı bir şekilde ödüyorum. İşin cılkı o kadar çıkmış ki, devlet de kalkıp paranın tamamını sana rücu edemiyor. Sübvanse etmeye çalışıyor. Çünkü 35 dolardı geçen sene bu parayı senden açıkça isteyemiyor, o kadar fazla ki. Çünkü bilmem kaç yıllığına döviz garantili, çünkü ABD enflasyonuna bağlı, çünkü ne hikmetse İngiltere mahkemesi yetkili anlaşmazlıkta. Döviz fırlıyor ödediğin para artıyor, hani diyor ya iş bilmezler sizin dövizle ne işiniz var diye, al işte bu işin var. Yarın bir gün ABD'de enflasyon fırlasa (ki bunu biz kontrol edemeyiz sonuçta) ödediğin para artıyor, ne alaka ABD acaba? 30 senedir bekleyen geçit diyorsunuz da devletin kendi imkanlarıyla yaptığı Çeşme otoyolu, Anadolu otoyolu, çukurova otoyolu vs. birsürü proje var. Allah'tan bu AKP hükümeti Çeşme ve Anadolu otoyolunu yapmadı, millet en az 400-500 liradan giderdi. Sana iki örnek vereceğim, şu durum bile sizin bir vatandaştan çok müşteri olarak görüldüğünüzün kanıtı. Hani Türkiye güçlü ülkeydi, madem güçlü ülke o zaman kadroları da güçlü olmalı. Liyakatsiz adamı, iş bilmeyen adamı tutmayacak görevde. Adamlar metrobüs aldı zamanında, uzmanlar bu araçlar yaramaz bizim ülkeye dedi. Otoparkta çürüyor, suçlusu yok. Havalimanına gelen uçak yok, kim yargılandı bunun neticesinde. Şu anda otoyol, hastane, eğitim konularında ciddi bir özele yönlendirme var. Bilinçli olarak yapılıyor. |
cimere şikayet edin.
|
Geçenlerde Ankara-İstanbul gidip geldim, Anadolu otobanı Ankara'dan çıkıştan itibaren güzel, nereye kadar? Marmara otoyolu ayrımına kadar, ondan sonra yol dişli, takır tukur bir asfalt ve normal devlet yollarında bile göremeyeceğiniz bozuk satıhlar mevcut. Haspam aklınca bu yola bakım yapmayarak Marmara otoyolunu kullandırtmaya zorlayacak. |
çevremde yeteri kadar aktrolle uğraşıyorum bir forum keyfimiz var burdada çekemem ha kardeş sen haklısın ülkemiz süper yollar herşey Almanya da bizi kıskanmaktan ölecek neredeyse aynen devam |
Umarım hep böyle pahalı kalır da ne elin apaçileriyle ne de ağır vasıtalarıyla uğraşmadan İzmir, İstanbul arasını 3 saatte gitmenin keyfi baki kalır... |
yahu kardeşim konuşmayım diyorum zorla konuşturacaksın hadi havalimanını bırakalım ki oda zarar Osmangazi Köprüsü’nde garanti yükü 10,5 milyar doları buluyor. Geçiş, garanti edilenin yüzde 60’ı seviyelerinde. Geçiş taahhüdünde işletme döneminin sadece son 3 yılında ulaşılabilir. İndirim kaldırılmazsa devlet, işletme döneminin tamamında ödeme yapacak bumudur hizmet daha çok var ama yazmaya üşeniyorum hep aynı şeyler neyse sen aldırma bunlara yakında togg unda gelir güzel güzel dolaşırsın Türkiye yi köşe bucak |
Bu bir hizmet değil. Hizmet dediğin bu kadar fahiş fiyata olmaz. Yazın İstanbul İzmir gidiş dönüş sadece otoyol ve köprü ücreti olarak 780 tl ödedim böyle bir saçmalık olamaz. |
Benzer içerikler
- e80 hangi yol
- ford fiesta arıza lambaları
- araç muayene yangın tüpü
- 1.3 egea yakıt tüketimi
- swm g01f yorumlar
- en çok tutulan suv araçlar
- superb fiyat listesi
- 8 yerli otomobil
- bmw m4 csl
- lexus gx
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X