Şimdi Ara

Haftalık Char yapılandırma Konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
2.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Öncelikle bu Nicerle başlattığımız bir konu serisidir.Daha birçok kişiyle konuştum ön ayak olmaları için ama sadece konuları Nicerle birlikte yürütceğimiz için onun ismini vermek istiyorum.Rant sağlamak isteyenler konularımızdan uzak dursunlar.

Ve bir kez daha belirtmek istiyorum rant peşinde olanların çıkaracağı söylemler için yukarıda isim belirtmek istemedim.

Bu konu serisi dh içindeki yeni bir harekattır bunu belitmek isterim.Forumu baltamaya çalışanlar eminim ki bu konularıda baltalamaya çalışacaklardır.Dh yönetiminin bu yeni hareketi destekleyeceğini ve DH Sro bölümünün tekrar eski günlerine döneceğine emin bir şekilde ön ayak olacak yorumcu arkadaşlarımı buraya davet ederken herkesin hassasiyetle yaklaşıp olgunca bazı şeyleri tartışacağınu düşünüyorum...

Konularda Sro build yapılandırmaları tartışılacak ve ;
    -Charların artı eksi yönleri,
    -Dengelenme durumları,
    -Hangi chara hangi skill yarar,
    -Skillerin dolma süreleri,ileriki sürümlerdeki durumları nasıl olur?Nasıl kullanırsak pozitif sonuç alabiliriz?

gibi cümlelerin sonuçları belirlenecektir.

Bu haftaki konumuz;

-------NUKERLER

Ne var yani her zaman bu tip konular açılıyor,tartışa tartışa tartışcak birşey kalmadı?
    Bu konularda bütün yönleriyle ele alacağız:

Force
    Fire
    Lightning
    Cold
    Bicheon
    Pacheon
    Heuksal

Bu skill ağaçlarının getirileri nelerdir?Skill ağacına göre hangi kıyafet uygun olur?Ben yüksek lvl char kasamıyorum bana 60lı lvllarda işe yarcak build söyler misniz?Silahlarını hangi fonksiyonlarıyla nerelerde kullanmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __LP__ -- 14 Aralık 2008; 19:51:29 >

• Nukerde artık light cold bicheon standart oldu
    fire açmıyıp yerini garmentla kapatanlar var
    tam tersi armor giyip yok ben full defans yapcam diyenler var

Bence artık bu skill buff gibi espiriler geride kaldı
    seal of sun olunca bu tartışmadan uzak kalıyorsun
  • Kolay gelsin hocam video hazırlığında.
    İlk postumda yazmayı unutmuşum Farabi hocam halo3789abii@hotmail.com msn adresim ekler misin?
    Birkaç birşey konuşmam gerekiyor.

Neden nuker charlarda Lightning olmalı?Birazdan...
  • quote:

Orjinalden alıntı: __LP__

Kolay gelsin hocam video hazırlığında.
    İlk postumda yazmayı unutmuşum Farabi hocam halo3789abii@hotmail.com msn adresim ekler misin?
    Birkaç birşey konuşmam gerekiyor.

Neden nuker charlarda Lightning olmalı?Birazdan...

light nukerin kalbi, kalp atmazsa nukeri çöpe at

yani olmazssa olmazından

light atack veriyor (sun kullanmıyanlar için diyorum)

artık +7 weapon kullananlar bile ezik kalıyor
    mag atack (+%) ve lighttaki atack weren

bunlarla dmg artıyor
    +pario ratioda var
  • Güzel bir konu olabilir...
  • Öncelikle Halilcigim güzel Konu
    Bence Bir Nuker
    Spear ise Mutlak cold Light olmalı
    neden derseniz
    Spear da şöyle bir durum mevcut,
    Wizard ın Turnover kullanmadan, pot süresi 15 saniye yerine 2 saniye olan bir char.
    ki Spear nukerlerin Damage ları küçünsenmicek kadar az. Fakat yediği Damagelar bir o kadar da fazla
    Bazılarında görmüşsünüzdür, wizard açarlar LA giyerler cleric yan buildiyle warrior açıp HA giyeni de gördüm
    Bence bir Spear nukeri bir wizarddan daha sağlam bir çara dönüştürmek için Sağlam bir armor set + Cold Skill Tabları full olmalı.
    Extra olarak
    Spear dan açık olması gereken skiller bence
    Soul Spear
    ghost petal
    flying spear
    windless spear
    cheolsam force
    bu serideki skiller açılmalı bence
    Soul Spear dan stun
    ghost petaldan k.back
    windless dan Dull
    Cheolsam dan hp alırsınız
    flying spear da Bir wizardla Vs. yaparken , Attack hzı bakımdan wiz. hızlı oldugu için , bir f.spear wizin bir skilinden daha hızlı işler , wizleri öldürmek için kullanabilirsiniz.
    Light neden sorusuna gelince
    light da %18 magic attack var sizden hiç birşey almadan
    Wizard da %25 attack + bir miktar mag attack veren turnover da bunun yanı sıra %50 hp reduce var ki 90 levelde %18 muhteşem bir rakam
    Light imbue de ki Shocked status Fire imbuenin getirdigi damage dan çok daha fazlasını verebilir
    Parry Ratio veriyor light diyecem ama hala parry ratio nun ne oldguunu şu forumdan adam akıllı bilen bir kimse bile çıkmaz herkes sadece parry ratio verdigini biliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FeteLin0 -- 11 Aralık 2008; 20:31:17 >

• parry ratio charın hızlı harekt etmesi

hani şu kullandığımız silahtaki attack raiting gibi
    atack raiting de napıyordu

diyelim bladersın
    yere yatrdığın zmn seri şekilde batırıyor

parry ratio ise
    stun yedikten sonra char afallıyor
    koştuğun zaman biri sana wurduğu zaman duruyor

işte parry ratio yüksek olursa bunlar olmaz..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    party bug ve item kiralama sorusu
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: synaX:Lecter

parry ratio charın hızlı harekt etmesi

diyelim bladersın

parry ratio ise

Bak bunu bilmiyordum öğrendigim iyi oldu
    Bi zamanlar parry ratio içinde, crit yeme oranını vs. düşürdügünü söylerlerdi.
  • quote:

diyelim bladersın

parry ratio ise

Oha be

Yavaş salla biraz. Parry ratio en az hasarı almanı sağlar.Attack rating ise tam tersi. Silahin 1000-2000 attack aralığına sahip ise attack rating yüksek olunca 2000 e daha yakın vuruşlar yaparsın.

Edit : şu kalın yazı kodunu açık bırakma benim yazımda kalın oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hypocrites -- 11 Aralık 2008; 20:50:23 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Hypocrites

Oha be

Yavaş salla biraz. Parry ratio en az hasarı almanı sağlar.Attack rating ise tam tersi. Silahin 1000-2000 attack aralığına sahip ise attack rating yüksek olunca 2000 e daha yakın vuruşlar yaparsın.

Selamlar hocam sanada ulaşmaya çalışmıştım ama olmadı hengameye geldi k.kalma..

Parry Ratio nedir?Necidir?Ne iş yapar?

Parry ratio sizin atack ve defans aralığınızın oranlarını belirler hit ratio ile birlikte.
    Kabaca tarif edersek;
    Parry rationuz 50 ve defans aralığınız 1000~2000 arası parry ratio değeriniz arttıkça defans değerlerinin oranlarında(!) oynama olur.Her zaman 2000 damage yiyebilirsiniz fakat parry rationuz artıkça 1500 yeme ihtimali artar 2000damage yeme ihtimaliniz azalır.Biraz daha mı arttı damageler sürekli 1000-1500 araso gelir gider ama 2000 yemez diye birşey söz konusu olamaz.Bu damageleri karşı tarafa aktarırkende parry ratio ne kadar yükselirse yüksek damage oranıda o kadar artar.Fakat crit
    stun meseleleri hakkında benimde bilgim yok.

Bence spear nukerde Lightning skill ağacı biraz gereksize kaçabilir fire'a göre.Zaten cold nukerin vazgeçilmezi oldu.Birde armor giydiğini varsayarsak phy defansta pek bir sakatlık durumu olmaz.Light skill ağacındaki parry ratio ihtiyacını da yüksek hasar özelliği olan spearı ve pvpde kullanacağı force veya pve de kullanacağı fire ile kapatabilir.Tabiki de heuksal skill ağacı kesinlikle max

• Öncelikle Teşekkürler

Anlatacagım Yapılandırmayı SP Farmını Tamamladıktan Sonraki Hali İcin Anlatıyorum

Ben Burda Bicheon + Cold + Light Yapılandırması İcin Konusacagım

Benim Zevkim Chine Charlar Üzerine STR Bladeyi Tatmak Oluyor Genel Olarak Ama Kasma İşine Girdiğimde Blade Kendin Zor Kasıyorsun Taxsileri Yok Sayarsak.

Ben Bicheon Skillerini Ortaya Koymak İstiyorum 90 LwL i Hala Weapon Kullanmadan Kasanlar Gördüm Ama Oynadıgımda Zevkini Alamadım

Bicheonu Charımda Tatmak istiyorum ve Charımı Acıyorum
    Aklımdaki Yapılandırma ;

1- 90 Cold
    2- 90 Light
    3- 90 Bicheon

Kasması Güzel Olacaga Benziyor Simdiden

Kıyafetimiz : Protectör Seciyorum ( Acıkcası Oyunda Bu 9Dg yi Hic Sevmiyorum İnsan Az Sekil Yapar )

Bicheon Skillerinden Kısa Kısa Yazacagım Chine Charlara Pek Zaman Ayırmadım 1 İnt Char da Her Buildi Denedim Ama S/S Kadar İyi Olan Cıkmadı Sırf Block İcin

Castle Shield mi Öyle Bişey Var Su 15 Snye Süren Bunu Maxlamayı Düşünürdüm

Yatır Skilleri Bunlar Cok Hoşuma Gidiyor Blade Charları İzliyorum Hatta Adama Pm Atıyorum Yatır sana diyerek
    Batır Skilleri : Adamı Öldürmesede Tepesinde Zıplaması Yeterli

Diğer Skilleri Var Su Uzaktan Kılıcın Üstünden Sallıyor Onları da Zevk İcin Acardım

Ben Charımı Kullanırken Hem Blade Hem de İnt Olarak Kullanmak İstiyorum Arkadaslar

Cold :

Coldun Su Etrafımızda Dönen Skili Var Max

Daha Sonra Snow Ve En Alt Kısımdaki Cold Pasif Buff : Phy Defans Verir Max

Lighthing :

Zaten Bu Charımı Ben Light Üzerine Kuruyorum Ondan Dolayı Light teki Herşey Max

Acıklamak Gerekirse Hemen Skil İsimlerini Bulayım
    Buldum İsimleri yazayım Hemen

Thunder Force El Yakma Sorulmazki El Yakma Max Olacak
    Mag Attack Arttıran Buff Gerçekten Özellikle Son 2 Serisi Nukelerinize İnanılmaz Bir Güç Katıyor.
    Grass Walk Flow Max Ve Diğer Kosma Skilini Acacagından Dolayı Maxlanacak Diğeride Hızlı Kosturacak ^^
    Ghost Walk Halk Arasında Vıjjt 20M Uzaga Tek Skilde Uzaklasma :) Ben Buna Bayılıyorum Özellikle Kosma Skilleri Max Olunca Ata Gerek Kalmıyor
    Lion Shots Benim Hosuma Gidiyor Moralinizi Bozan Ezik Olursa Tek Skill ^^ Ayrıca Ong Farm Yaptırmada Süper Bişey
    Concentration : Mag Ve Phy Vuruslarını Etkiliyordu Sanırım
    Lighthing Nuke : Nukeler Maxlanacak ^^
    Lighthing PAssive : Parriratio Verdiğiden Dolayı Max ^^ Yani Bu Ligth de Her Skili Ben Maxlıyorum Arkadaslar ya

Benden Bu Kadar Aklıma Gelenleri İsmini Bilmediğim Skilleri Birkac Yerden Aradım Buldum Yorumlar Kendime Ait ^^ Yani Carpma Alıntı Calıntı Değildir

Kasması Güzel Bir Build Olacagına Eminim Belki Bir Gün Denerim

• quote:

Orjinalden alıntı: FeteLin0

quote:

diyelim bladersın

parry ratio ise

Bak bunu bilmiyordum öğrendigim iyi oldu
    Bi zamanlar parry ratio içinde, crit yeme oranını vs. düşürdügünü söylerlerdi.

Crit yeme oranı
    örn : shieldde crt blue su var, o düşürüyor

quote:

Orjinalden alıntı: Hypocrites

Oha be

Valla ilke parry ratio be attack raitng bnm anlattığım gibi
    inanmıyormusun şöyle anlatim

Oyuna 70 in plus patchi gelmeden önce noluyordu?
    bi glavie 58. stun skillini yaparken ağır hareket ediyordu
    neden ? çünkü o zmn silahlarda atck raitng yoktu

şimdi nsıl bas o blue makina gibi çatır çutur saydırıp geçiyor

İtemlerde o zmn parry ratio basmada yoktu
    Bug diceksin ama değil (bilmiyorum bluelar gelmeden önce sro oynarmıydın?)

Dw kapı önnde pvp yapıyorsun
    bn bladerım karşımdaki nuker

o bana nuke attı bnm hp 5k kalmış

o skilli kullanır kullanmaz bn donuyorum we hareket edemiyorum
    çünkü nuke 10k lık sonuçta ölücem

ama şimdi?
    pvp de hp az kalınca hemen duvarın yanına kaçıyorsun
    o nuker skilli kulllandı ama kaçtın
    ve noldu skill yarıda kaldı... sen yırttın

quote:

Vala alışkan lık ben başa koyarım [ b ] mi sonuna siz koyun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi synaX:Lecter -- 11 Aralık 2008; 22:08:53 >

• hersey guzelde nuker ne gıyer garment mı armor mu protector mu ?
  • Hım başlamışsınız konuları açmaya güzel..
    Nukerler için ideal yapılandırma 90 light 90 cold ve bicheondur.Arkadaşlar herşeyi söylemiş zaten.
    Artı olarak force açarsanız mutlaka bir weapon skill ağacını kullanmamanız gerekmekte çünkü cold light ve forceyi 90 yapmak gerek böyle bir build deniyecektim fakar nasip olmadı.
    Gerçi weapon skillsiz nukerler ne derece iş yapar bilemiyeceğim.Ama sağlam olmak ister iseniz mutlaka bicheon gereklidir..Snow bittikten sonra defans veren skill açabilme imkanınız var kısa bir süre için fakat en azından biraz daha fazla dayanmanızı sağlar.
    + Kıyafet bakımından kesinlikle pro tercih edilmelidir.
    Eğerki lvller 60 ta falan kalıcaksa fire nuker olunmalıdır her skill ağacını 60 yapıp oynayabilirsiniz cold light fire bicheon vs. 60 gibi.Tabi lvl kasıcaksanız daha fazla bu tür yapılandırma yanlış olur ama o lvller kalıcaksanız tüm skilleri açabilirsiniz pvpden verim alabilmek için..

• quote:

Orjinalden alıntı: BOXO

hersey guzelde nuker ne gıyer garment mı armor mu protector mu ?

Yapılandırmana göre yön vermelisinNe kullanmak istiyorsun weapon olarak?Skill ağacını seçtin mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __LP__ -- 11 Aralık 2008; 22:15:33 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: BOXO

hersey guzelde nuker ne gıyer garment mı armor mu protector mu ?

açıcağı build bağlı.. (bich cold light için)
    bnce protector

sun garment item varsa hiç şüpe etmeden garment giyerim
    + fire daki açık kapanır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi synaX:Lecter -- 11 Aralık 2008; 22:13:56 >
  • lıght cold yapcam yapılandırmayı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Evil Clown

Hım başlamışsınız konuları açmaya güzel..
    Nukerler için ideal yapılandırma 90 light 90 cold ve bicheondur.Arkadaşlar herşeyi söylemiş zaten.
    Artı olarak force açarsanız mutlaka bir weapon skill ağacını kullanmamanız gerekmekte çünkü cold light ve forceyi 90 yapmak gerek böyle bir build deniyecektim fakar nasip olmadı.
    Gerçi weapon skillsiz nukerler ne derece iş yapar bilemiyeceğim.Ama sağlam olmak ister iseniz mutlaka bicheon gereklidir..Snow bittikten sonra defans veren skill açabilme imkanınız var kısa bir süre için fakat en azından biraz daha fazla dayanmanızı sağlar.
    + Kıyafet bakımından kesinlikle pro tercih edilmelidir.
    Eğerki lvller 60 ta falan kalıcaksa fire nuker olunmalıdır her skill ağacını 60 yapıp oynayabilirsiniz cold light fire bicheon vs. 60 gibi.Tabi lvl kasıcaksanız daha fazla bu tür yapılandırma yanlış olur ama o lvller kalıcaksanız tüm skilleri açabilirsiniz pvpden verim alabilmek için..

Pvp snow shield skilli ile gelen bir tabir var snow delikanlısı diye weapon skilli olmayınca sadece glavierlere kafa tutabiliyor nuker charlar.Snowsuz iş göremiyor.Snow delikanlısı oluyor.Zaten bence nukerde force spearda gidiyor 90force 90cold 90heuksal daha bir iş yapar sanki yukarda açıklamıştım (: ki bence bicheon skill ağacı olan birinin force debufflarından yararlanma isteğide pek uygun olmaz diye düşünüyorum..

• Light Cold Bicehon/Heuksal ..
    Artık klasikleşti denilebilir , ancak her ne zaman KSRO'dan kesitler , PvPler ya da vb. görsem light cold fire gibi eski tip bir yapılandırma da gözüme çarpmıyor değil.
    Ancak arkadaşlar kısaca şöyle bir açıklama yapayım ;
    "Bicheon ya da heuksal nedir ki aga eheh silah kılıç pala mızrak dokunmak vurmak" olarak algılayan arkadaşlarımız da mevcut ancak ve ancak "Intelligence" karakteri olarak defans yönünde ve fiziksel özellikleriyle zayıf kalan nuker karakterler yakınına mümkün olduğunca az miktarda girilmesine izin vermelidir.Yani uzaktan saldırmalı , gerektiğinde kaçmalı ve snow shield gibi büyük bir nimetten yaralanmalı hatta ve hatta Shieldının BRsini ve shieldının getirisi olan skilleri en iyi şekilde kullanmalıdır.
    Ha peki yakınınıza adam girdi , ha saldırdı ha saldıracak en büyük silahınız bence S/S iseniz K.D / Stb skilleri veyahutta Heuksal skill ağacından yararlanıyorsanız Dull ya da Stundır.
    Bu klasik buildin klasik açıklamalarının ardından bu sıralar aklımda olan ve belki de "Olur mu lan silah skillsiz nuker?" mottosuyla karşılanan bir nuker buildinden bahsedeyim.
    Force Nuker ;
    Açıkçası yeterli miktarda PvP izlediğimi söyleyemeyeceğim ama 90 level capinde yukarıda bahsettiğim PvP stratejilerinin tümünü stabil bir şekilde uygulayabilirsiniz aslında.
    Force Nukerım yakınıma adam gelse ayvayı yer miyim?
    Bence iyi ve sağlıklı bir şekilde yapılandırılmış Force nuker (90 Light 90 Cold 90 Force 30 Fire gibi misal) yakınına gelecek adamdan korkmaz ,çünkü karşısındaki kişinin defansı kırılmış atak gücü düşmüştür.
    Ha işin içine birer tane cleric , piller hede ya da hödö girerse bilemem ve kesin de konuşmak istemiyorum ama 90 Level Capinde başarılı olur gibi duruyor.
    İyi forumlar

• Yeni bir çar almayı düşünüyorum 68 lwl 66 fire 60 cold 58 light 56 heuksal arkadaşlardan 90 cold 90 light 90 heuksal fikri geldi burdada herkez öyle diyo o zaman light cold heuksal buildi kingmi oluyo

edit=g harfi kaymış xD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sözleşme Okumayan Adam -- 11 Aralık 2008; 23:02:40 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.