Şimdi Ara

Half-Life 3 hakkında yeni ve güvenilir bilgiler sızdırıldı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
1
Favori
2.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bence berbat bir oyun. İlk çıktığından beri sevemedim. Ne zaman oynamak istediysem zorla izlettirilen başlangıçtaki tren kısmında kapatıp oyunu sildim. Neymiş bu overrated oyun diye bari walkthrough videosunu izleyeyim dedim. Onu seyretmeye bile dayanamadım. iyiki oynamamışım dedim. Bu oyunun serisine puanım 10 üzerinden 3. Oynanışı da sıkıcı. sürekli aynı şeyler tekrar ediyor. Eksik olsun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Halilowich kullanıcısına yanıt

Yaşlandık ya. Half life zamanına göre konsept olarak iyidir, özellikle npc lerin senin varlığının farkında olması konusunda, ama atmosfer olarak çok iyi değildir.

Aynı şekilde half life 2 atmosferi de pek iyi değil. Yine de çok güzel oyundur.

Komple düşünerek karşılaştırma yapıyorum, yoksa heretic ve quake1 teki atmosfer half life 1 de hiç yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hexus H kullanıcısına yanıt

Hocam bir tık düzeltme olsun:

Episode 3 yapmışlar değil. Marc Laidlaw, Half Life hikaye yazarı, emekli olmadan önce Valve'de çalıştığı sırada henüz konsept olarak duran Episode 3 için bir hikaye oluşturmuştu. Oyun yanılmıyorsam hiçbir zaman oynanabilir statüye geçmedi. Sadece iki poster yapılmış, Borealis gemili belli bir miktar render yapılmış ve Laidlaw da kabataslak bir hikayesi oluşturmuştu. Oyun yapım aşamasında hep kalmış, Half Life oyun olarak Valve'in bir önceliği olmamış. Çıkan oyunlara bakarak bunu görebiliriz. EP2 ardından Portal 1, Team Fortress 2, Left 4 Dead, L4D2, Portal 2, CS:GO, Dota 2 çıkarttılar sonraki 6 senede. Tüm bunlar ardından firma içi çalışan hiyerarşi değişimleri yüzünden de bazı sıkıntılar oluşmuş(HL:Alyx final hours kitapçığı var, orada anlatılıyor), bunla beraber yeni Half Life oluşturmak isteseler de Source 1 motorunun eskiliğinden S1'de yapmamışlar, Source 2 motoru da oyun kaldırmaya müsait değilmiş.

Günün sonunda da HL2:EP2'nin sonunda kaldığı gibi 13 sene geçti.

Laidlaw'ın oluşturduğu kabataslak hikayeyi görmek isteyenler Epistle 3 yazarak görebilirler. Okuyacaklar dikkat etsin, Episode 2'nin sonundan alıyor hikaye, oynamadıysanız üzülürsünüz. Aynı şekilde oyunun hikayesi bu şekil devam etmiyor ve etmeyecek, bknz. HL:Alyx

Aynı şekilde Half Life: Alyx'i bitirmiş birisi olarak keyifle söyleyebilirim ki bir Half Life oyunu daha çıkacak garanti şekilde, ve Gordon Freeman ana karakter olacak. Ve bu oyun EP3 falan değil, direkt Half Life 3 olacak.

Alyx hakkında tam spoiler olmadan da şöyle açıklayayım. Normalde Half Life hikayesi, 1'de Xen'deki olaylar ardından Laidlaw'a göre 10 sene sonra başlıyor 2.oyun. Xen olayları ardından Seven Hour War oluyor, Combine dünyayı 7 saatte ele geçiriyor

Alyx ise işte bu 10 senelik boşlukta, Combine'a karşı rezistans mücadelesinin kurulduğu aralıkta gerçekleşiyor. Bir anlamda prequel olsa da sequel olarak geçerli olur Alyx. Half Life Alyx'e bu konudan 3.oyun demek yanlış kaçmaz. Fırsat olursa kesinlikle bitirin. Oynayış olarak en dolu, uzunluk olarak da en uzun Half Life oyunu zaten. 25 saat boyunca ağzınız açık şekilde oynarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunpower-storm -- 26 Ağustos 2024; 16:26:28 >

• SeniorGrandMaster kullanıcısına yanıt

Sorması ayıp, kaç yaşınızdasınız? Kızdığınız Half Life prologue'u, oyunun en ikonik, en sevilen kısımlarından birisi. 1998'de yapılmış bir oyunda size 10 dakikalık bir teknolojik showcase yapılıyor orada. Black Mesa anlatılıyor orada.

Doom 2 gibi zamanın hikayeli oyunları, veya Unreal 1998 gibi zamanın FPS shooter'ları her ama her zaman kutu kutu odalardan geçerken silah sıkmaktan ibaretti. O prologue içerisindeki tren yolu, etraftaki insanlar, ortamda olan olaylar bu hissiyatı o zamanki insanlara o kadar iyi verdi ki bilemezsiniz.

Şu an tabii ki baktığımızda HL1 de kutulardan geçerken sıkmalı gibi bir oyun geliyor.

Hadi onu geçtim, Half Life 2 tren yolculuğunun %80'inde G-Man en ikonik konuşmalardan birini yapıyor, geri kalan 10 saniye içerisinde de trenden iniyorsunuz, direkt Combine ve Dr. Breen'in propaganda konuşmasıyla karşılaşıyorsunuz. Tüm olay, ilk oyun içi aksiyon arasına 5-6 dakika falan bırakıyor.

HL2 de onlarca farklı araç verilmiş, farklı farklı görevler yapılıyor. EP1 ve EP2 içerisinde de çok farklı temalar sunuluyor.

• Gunpower-storm kullanıcısına yanıt
    Remake'i olan black mesayı hala oynuyorum..

Sonunda bana hak veren biri çıktı, teşekkürler. Oyunu övenlerin bir çoğu oynamamıştır bile Half-Life 3 hakkında yeni ve güvenilir bilgiler sızdırıldı valve ne yaparsa yapsın beklenti o kadar büyük ki hl3 kesinlikle hayal kırıklığı olacak.

• 20 yıldır düzenli olarak çıkan klişe söylenti haberleri. boku çıktı artık kimse itibar etmiyor

• İkinci oyun zamanının ilerisinde bir oyunu, üçüncü oyun çıkarsa yine öyle olur.

• Ömrümüz bitti hl3 çıkmadi cikacaksan çık yeter artık .

• Colda kullanıcısına yanıt

Stalker'in bütün oyunlarını oynamış olarak atmosfer çok iyi Stalker'da kabul. Ama half life'dan iyi olduğunu düşünmüyorum :) Black Mesa'yı oyna mutlaka.

yaşın kaç?

hl1'i 98'de, hl2'yi de 2004'te oynamadıysan yorum yapmaya hakkın yok zaten. oyunlar çıktıktan 10 sene sonra oynayıp da sıkıcı demenin bir mantığı yok.

ha dediğim gibi ilk çıktıkları yıllarda oynadıysan ve beğenmediysen o zaman eyvallah, kendi zevklerin ve renklerindir der konuyu kapatırım.

• FaLCoN^ kullanıcısına yanıt
    Oyunu oynadım zamanın çok ötesinde bir oyundu ve hala efsane olarak kalacak

• Halilowich kullanıcısına yanıt

Ben grafiğe pek önem vermediğim için tek fark grafik diye oynamadım onu.

Bir bakayım videolarına, deneyeyim

• TheMuyu kullanıcısına yanıt
    Tam tersi de uyar.

• FaLCoN^ kullanıcısına yanıt

İlk Half-Life, Unreal ile beraber modern FPS'lerin atasıdır. HL ile, oyunlarda gerçek bir hikaye, script sahneler ve AI sahibi düşmanlar görmeye başladık. Abartılma gibi bir ihtimali yokHalf-Life 3 hakkında yeni ve güvenilir bilgiler sızdırıldı 

HL2'de ise, şehir atmosferi, distopya ortamı ve gerçek zamanlı fizikler çok iyidi. Seriyi farklı bir boyuta taşıdılar. Ayrıca Steam'in yaygınlaşmasını sağladı.

HL2, hikayenin ilerleyişi ve beklentileri karşılama anlamında bir tık geride kaldı. Oyunun, kod sızıntıları yüzünden ertelenip Far Cry ve Doom 3 gibi oyunlardan sonra çıkması biraz zarar verdi. Yine de, EP1, EP2 ve Lost Coast'le beraber düşününce, her türlü çok iyidi.

• Bakalim bu seferki soylentiler dogru cikacak mi.Ben HL3 kesinlikle yapildigini dusunenlerdenim , umarim Source3 motoru kullanirlar.

• HL Alyx'ten dolayı benim de umudum var. HL2 disklerini, bir gün HL3 gelirse diye saklıyorumHalf-Life 3 hakkında yeni ve güvenilir bilgiler sızdırıldı 

Half-Life 3 hakkında yeni ve güvenilir bilgiler sızdırıldı

Orange Box efsaneydi. Öyle bir paketi EP2'ye yakın fiyata satmışlardı. Ayrıca D&R'dan aldığım HL2'nin kutusunda DVD yazıp 5 CD'li sürümün çıkması ayrı bir olaydı..Half-Life 3 hakkında yeni ve güvenilir bilgiler sızdırıldı 

EP1'in kutusunda da, Aral'ın sökülemeyen etiketi iz yapmış.. lol

Arşivi karıştırınca o dönemden bir şeyler daha çıktı:

2006-2007'de sağlam oyunlar çıkmıştı. Hepsi PC exclusive'di. Umarım HL3'ü en azından PC öncelikli yaparlar. AI ve arayüz mouse'a göre tasarlanmalı.

• Gunpower-storm kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkürler düzeltme için .Yapmışlar derken bende bundan bahsettim prototip olarak yapıldı elbette, o zamanın şartlarında çıkmadı tabi. Benim düşüncem zaman zaman deniyorlar ve farklı fikirler üzerinde çalışıyorlar ama tam istediklerini bulamadılar veya beğenmiyorlar, düşünce veya prototip aşamasında iptal ediyorlar. Dediğim gibi tamamen kendi fikrim sonda yazdıklarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hexus -- 26 Ağustos 2024; 21:0:26 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Castle Bravo kullanıcısına yanıt
    Süper hocam bayıldım. Bende fanıyım ,oraya big box bir HL 1 yakışırdı 😊 bule shift ve op tam olurdu.
    Bende de Hl2 ve episode 1 var birde gordon figürü ve gravity gun var 🤩

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hexus -- 26 Ağustos 2024; 21:5:3 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.