Şimdi Ara

HALO 5: GUARDIANS-ANA KONU (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.354
Cevap
10
Favori
42.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar , oyunun merakla beklenen ranking sistemi de detayları ile belli oldu ..Bugüne kadar gördüğüm en iyi ranking sistemi olacak gibi , Halo 3'ün ranking sisteminden bile iyi duruyor.

Kısaca anlatmak gerekirse ; aşağıda görüldüğü gibi 7 farklı klasman mevcut. Bronze-Silver-Gold-Platinium-Diamond-Onyx ve Champion. Oyunda yapacağınız ilk 10 maç sizin ilk etaptaki klasmanınızı belirleyecek ve ilk 10 maçın istatistikleri sayılmayacak. Daha sonra ilk 10 maçtaki performansınıza göre bir klasmana atacanaksınız. Her klasmanın kendi içinde de 6 tane rank'i mevcut. Rank ve klasman atlamanın tek yolu kazanmak , kd'niz istediğiniz kadar yüksek olsun kazanamadıkça rank'iniz azalır.

Onyx seviyesinden sonra ise CSR (Competitive Skill Rank) seviyeniz gözüküyor direk olarak , 1-50 arası gibi ve orda yükselmeye çalışıyorsunuz. Eğer herhangi bir playlistte dünya genelinde ilk 200'ün içine girerseniz Champion seviyesine geliyorsunuz ve rankinizi gören sizden tırsmaya başlıyor doğal olarak : )

Ayrıca normal ranklerinizin dışında sezonluk arena modları da geliyor. Ayda bir sıfırlanan bu modda ise o ay içerisinde yaptığınız dereceye göre ödüllere sahip oluyorsunuz.Örneğin aşağıdaki amblem gibi.Bu modda her ay rank'iniz sıfırlanıyor ve o ay için herkes baştan başlıyor mücadeleye.

-Arena modlarında Halo4 öncesi Halo'larda olduğu gibi JIP(Join in progress ) yok.
    -Firendly fire geri dönüyor.
    -Eğer Arena modunda ard arda oyundan çıkarsanız,takım arkadaşınızı öldürürseniz , kendinizi öldürürseniz ve ya oynamayı bırakırsanız da eski Halo'larda olduğu gibi geçici ban yiyeceksiniz.

Şimdilik yeni gelişmeler bu kadar. Son 10 gün geçmek bilmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spartan 117 -- 17 Ekim 2015; 19:36:20 >

• Sistem güzelmiş. Kötü oynayınca rank sabit kalmayıp düşseymiş efsane olacakmış.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VendettA

Sistem güzelmiş. Kötü oynayınca rank sabit kalmayıp düşseymiş efsane olacakmış.

Kötü oynayınca rank sabit kalmıyor zaten düşüyorsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spartan 117 -- 17 Ekim 2015; 23:04:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spartan 117

quote:

Orijinalden alıntı: VendettA

Sistem güzelmiş. Kötü oynayınca rank sabit kalmayıp düşseymiş efsane olacakmış.

Kötü oynayınca rank sabit kalmıyor zaten düşüyorsun :)

Evet gözümden kaçmış düşüyormuş

Yanlız bu düşüş sadece Rank içindeki 6 Tier için geçerliymiş. Bronze Silver Gold gibi rank arası düşüşleri yokmuş. Örneğin bi kere diamonda çıktınız diyelim, ne kadar kötü oynarsanız oynayın Diamond Tier 1 de kalıyor, Platinium Tier 6'ya düşülmüyormuş...

Keşke düşülseydi ama olsun bunada şükür Embesiller CTF moduna giriyor önünde bayrak var almıyor. S&D moduna giriyor bombanın yanından geçip gidiyor. Rankınada bakıyosun Level 100 bilmemkaç yada bilmemkaçıncı prestij. Şimdi millet zihinsel engelli gibi oynamayıp, rank düşmemek için adam gibi oynar, dolayısı ile maçlar, özellikle Team Objective temelli modlar daha kaliteli geçer...

Matchmakingde hızlı ve efektif olursa çok uzun süre gideri var gibi duruyor. Tek korkum Matchmaking'in MCC'nin çıkışındaki gibi olma ihtimali. MCC'nin matchmaking sistemi oyun çıktından aylar sonra rayına oturmuştu. Bunda işallah sıkıntı olmaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 18 Ekim 2015; 0:31:58 >

• Hocam Bronza-Silver gibi klasmanlar arasında da düşüş var, sadece şöyle bir durum mevcut, örneğin 1 ay kastın ve bir üst klasmana çıktın , 2-3 maç kaybedince tekrar bir alt klasmana dönmüyorsun hemen. Kötü performansını devam ettirirsen bir alt klasmana düşebiliyorsun. Bu sistem gerçekten çok iyi düşünülmüş ve arena modu sürekli olarak competitive bir havada geçecek. Halo 4'den kesinlikle çok iyi dersler çıkarmışlar.

Matchmaking İnş. sorunsuz olur çıkışında .İlk gün milyonlar gireceği için kasma olabilir ama beta'da pek sorun yaşadığımı hatırlamıyorum ve beta'da da baya bir data toplayıp serverları ona göre geliştirdiler. Açıklamalarına göre beta'dan çok daha iyi olacakmış.
  • Spartan 117 kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin dediğiniz gibi ise mükemel olur ama aynen böyle yazıyor açıklamada;

"Losing games will cause your progress within a rank to decrease, but you will never drop down a whole rank from losing."

Benim çevirdiğim kadarıyla, "Maçları kaybetmek rank içerisindeki gidişatınızda düşüşe neden olabilir fakat yenildiğiniz için asla tüm rankdan aşağı düşmeyeceksiniz" demiş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 18 Ekim 2015; 2:05:01 >
  • Hocam bugün biraz daha araştırdım , youtuberların videolarını izledim onların da dediği olay benim daha önce belirttiğim gibi. Örneğin uzun uğraşlar sonucu Diamond rank'ine ulaştık diyelim , orda 4-5 maç üst üste kaybetsek bile direk düşmüyoruz ama belli bir süre kötü gidersen geri düşüyorsun. Mesela Halo 3'de 30 oldun ardından 2 maç kaybettin hemen düşüyordun 29'a ama 29'dan 30 a tekrar yükselmek düşmekten çok daha fazla zaman alıyordu. Şimdi o durum biraz değişmiş. Ayrıca ben beta'da bizzat Gold'dan Silver'a düşmüştüm yani beta'da da bu olay mevcuttu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spartan 117 -- 18 Ekim 2015; 14:19:53 >
  • Spartan 117 kullanıcısına yanıt
    Adamlar sistemi kurmuş. Harika olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage

Pre-load başladı, otomatikman yüklenmeye geçmediyse eğer ön sipariş verdiğiniz için konsola kurulan placeholder'ı silip oyunu Store'dan yükleyin, ön yükleme başlayacak.

İlk gün güncellemesi de 9 GB bu arada, bu güncelleme ile beraber oyunun boyutu 46 GB'tan 55 GB'la çıkıyor, dijital alanların ilk gün güncellemesi ise bu 55 GB'a dahil durumda.

hocam bu 9gb güncelleme oyun çıkışında mı verilecek daha önceden yükleme şansımız yok mu acaba???
  • Basına gönderilen sürümlerden gelen videoları izledim. 1-2-3-8'inci missionlar.

İzleyen varsa görüşlerini almak isterim. En azından singleplayer için 30fps'yi tercih etseler yada en azından alternatif olarak koysalardı daha iyi olmazmıydı. Multiplayer için eyvallah 60 olsun.

Çok kötü gözüküyordu. Özellikle DF'nin analizlerindeki sahnelerde, kalablık ve açık sahnelerde 882p gibi değere düşmesi dinamik çözünürlük sebebi ile çok sırıtıyordu. Filtreleme, çizim mesafesi, kaplamalarda vasat düzeyde, çoğu kişi halo 4 with 60fps diyor.

Ben en azından SP'de 30fps'nin tercih olarak sunulması yada standart olarak sunulması konusunda ciddi manada içerlendim. Keşke öyle olsaydı. Neticede destansı bir oyun sunuluyor ve atmosferin olabildiğince sağlam olması lazım. 60 fps'den çok image quality'e yüklenmeleri bu bağlamda çok daha iyi olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freshmind -- 18 Ekim 2015; 22:12:33 >

• 60FPS yapacam diye çözünürlüğün içine etmişler sanki sim oyunu yapıyor kekolar rezillik diz boyu arkadaş gitti 60$

Edit: Desem inanmayın yılın en iyi FPS oyunu geliyor çıksada oynasak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Project Scorpio -- 18 Ekim 2015; 22:46:59 >
  • Rank sistemini direk League of Legends'dan almışlar sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pinky_Demon

60FPS yapacam diye çözünürlüğün içine etmişler sanki sim oyunu yapıyor kekolar rezillik diz boyu arkadaş gitti 60$

Edit: Desem inanmayın yılın en iyi FPS oyunu geliyor çıksada oynasak

Sakasi bile hos degil

• Ön yıkamayı, pardon yüklemeyi yaptık, bekliyoruz

Şu "ilk 18dk" diye yayınlanan videoyu izledim, güzel görünüyor. Sabırsızlanmaya başladım.
    Bu arada RB ile yapılan vuruş Destiny ile aynı, bu kadar belli etmeyeydiniz bari kardeşim
  • Videolarını izleyenler spoiler vermeseniz çok güzel olur :)
    Sırf spoiler yememek için Youtube'a girmiyorum

• Bu arada #hunt the truth'u takip eden var mı?

• Kulüp Olayı açıklanmış galiba ben yeni görüyorum

https://www.halowaypoint.com/en-us/community/spartan-companies

"Customize Your Spartan" kısmından Armorları, Helmetleri, Visorleri vs. görebiliyorsunuz. Oyun çıkmadığı için hepsi kitli ama giydirip bakılabiliyor. Çok sağlam armorlar var

Klüp kuran veya katılana içinde 1 Adet customization itemı olan Req Pack veriyormuş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 19 Ekim 2015; 19:05:45 >

• Evet klüp ve customization kısımları açıldı waypointde.Şu anda her armor vs. kapalı da olsa gözüküyor , baya çeşit var;

https://www.halowaypoint.com/en-us#customize-h5

Klanı da kurdum , katılmak isteyenler gelebilir : The Turkish Guardians

Bu sayfada aratabilirsiniz : https://www.halowaypoint.com/en-us/community/spartan-companies

• Bu ozellestirme konusu olsun req pack olsun ultimate edition sahibi olmanin getirisi olacak mi biliyor musunuz?

• OGZ den Ali Sezgin oyunu oynamaya başladı basın olduğu için unlock code göndermişler matchmaking kapalı imiş ama coop oynanabiliyormuş izlenimlerini bana yazacak çok merak ediyorum.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.