Burger King, McDonald's gibi markaların hamburgerlerini hiç lezzetli bulmuyorum. Ve çok pahalı. Sadece ekmekleri çok hoşuma gidiyor. Taze ve yumuşacık oluyorlar.
Evde yapmak üzere hamburger için hangi malzemeyi hangi markadan almak lazım?
Bence hamburger etini bile kendin yap.Yüzde 100 doğal ve sağlıklı olsun. Vegan hamburger yap hatta.
xxxkingdom
kullanıcısına yanıt
Geri kalan malzemeler? Ekmeği, turşusu, peyniri, sosu...
Geri kalan malzemeler? Ekmeği, turşusu, peyniri, sosu...
Ekmeğini büyük marketlerden hamburger ekmekleri oluyor ya onlardan al. Üzeri susamlı olanlardan al.Ekmeği daha lezzetli yapmak için özel bir kırmızı sos hazırla.O sosu da ekmeklerin iç kısmına sür ve o şekilde ekmekleri tost makinesinde pişir. Turşu sana kalmış bir şey.Ben şahsen turşuyu hiç sevmiyorum ,tadını mahvediyor. Çedar peyniri alabilirsin marketlerden.O hamburgere mükemmel tat veriyor. İstersen sana sos tarifi de verebilirim
köfteyi kendin yap, eğer hiç yapmayı bilmiyorsan bile zor değil, köftelik kıyma al 15 liralık, at bir kaseye, içine karabiber, pul biber, tuz, rendelenmiş (suyunu süz) soğan, bir diş sarımsak, azıcık kimyon ve kekik, azıcık da doğranmış maydonoz at. Epey yoğur, sonra at tavaya pişsin al sana fıstık gibi baharatlı köfte. Kalan malzemeler de kolay, Migros'tan açık cheddar alabilirsin, Karper marka cheddar gayet güzeldir, bulamazsan La Vache qui rit cheddar satılıyor marketlerde. Onlardan al. Ekmeği çok taze al, markası önemli değil, taze olsun yeter. En alta göbek marul koy, üstüne köfte, köfte pişer pişmez hemen üstüne cheddar koy ki hemen eriyip salsın kendini. Üstüne domates, soğan, ketçap, mayonez, hardal, artık ne seviyorsan. Whooper hikaye.
Ramen Burger'i bir araştır derim. Youtube da İdil Tatari bir tarif videosu çekmiş, çok değişik birşeye benziyor.
Hepinize teşekkür ederim beyler. Her türlü tarife de açığım. Sos tarifini alayım tabii ki
Morris Moss
kullanıcısına yanıt
Hocam benim için de esas önemli olan ekmeği. Aşçılık yeteneğim var, diğer kalan şeyleri ben kendim ayarlarım, köfteyi de kendim hallederim ama ekmek sorununu nasıl hallederim, bilmiyorum. McDonalds'a ikide bir gidip, çizburger yememin sebebi, ekmeğine bayılmam. Diğer burgerlerin hepsi bana üzerinden zaman geçmiş gibi geldiği için, onlardan yemiyorum. Migros, Uno ekmek satıyor ama hiç tazesine denk gelmedim. Kendim yapayım diyorum (tutturana kadar) uygun fırınım yok. Büyük ihtimalle elektrikli, hamurun tepside dönerek pişirildiği fırınlarda üretiyorlar...