Şimdi Ara

Hamsterımı kaybettim.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
4.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oğuzmert

Beyler geçen ay sahip olduğum hamsterım dün akşam kafesinden firar ettiğini anladım aradım bulamadım ,bugün banyoda su içinde cansız bedenini buldum , gerçekten üzüldüm köpek , kedi beslemiştim ama bu tüy yumağı bambaşkaydı...
    bro fotoğraf makinanın markası nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: karasimsek06

quote:

Orijinalden alıntı: onur3014

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: can_11

quote:

dostum seni anlıyorum ALLAH rahmet eylesin ,yardımcın olsun.
    benimde 11 senelik muhabbet kuşum ölmüştü.son zamanlarında ayagı şişti merhem felan sürdüm bi kaç gün düzeliyor gibiydi.kafesten ses gelmiş kedide sesi duyunca kafese koşmuş babamda kedinin arkasından.babamın elinde vermiş son nefesini.indim tek başıma bahçeye gömmeye annem dayananam diye babamı göndermiş arkamdan.11 sene boyunca hergün yemeni suyunu sadece ben verdim ve sonundada mezarına ben koydum.inanın cok zor oluyor arkadaşını mezara koymak.

Mezara koyup gömdükten sonra kendimi tutamadım.Kafesi yanıma koyup sabahlara kadar ağladım.

13 beraber geçirip gidince çok kötü oluyor insan.

Edit:Resmini eklemek istedim.

Hamsterımı kaybettim..

ALLAH rahmet eylesin dostum. kafes olayı insanı bitiyor.bilmiyorum neden atmadım hala kafesini ama kafese her baktıkça içim acıyor.sanki 5 dakika önce içinde oynuyormuş gibi geliyor.

üstad ALLAH rahmet eylesin ne ya güldürdün vallahi. Rahmet günah sevap meselesi olup ahirette hesaba çekilecek için lazımdır. Hayvanların böyle bir sorunu yokki günahıda olmaz onların sevabıda. Neyse üzüldüğün için böyle dein herhalde.

rahmet her varlık için lazımdır.bir canlının yaşaması ALLAH'ın verdigi "yaşam" rahmetinden dolayıdır.yediği yemek içtiği suda rahmettir.ALLAH sadece rahmetini insan üzerine vermemiştir yani.ALLAH'ın rahmetinin değmediği birşey gösterebilirmisin bana ?

arkadaşım zorlama sinekten yağ çıkarmaya benzemiş bu, türkiyede yoldan birini çevirip sorqalım ölmüş birine ALLAH rahmet eylesin denmesinin nedeni nedir?

cevap aynen şu olcaktır öldüğü için diğer tarfta sorgu var onun için ALLAH yardım etsin diye rahmet eylesin denir der. Seninki zorlama olmuş ya hamstera yada başka hayvana ALLAH rahmet eylesin denirmi. Bilgisizilikten yada o anki aklına o gelmesinde denir diyer türlü denmez. O hayvan öldüğünde onun için ahiret filan yok vazifesini tamamladı bitti. Sana bir örnek daha kurban bayramında hemde ALLAH yolunda binlerce hayvan kesiyoruz sen hiç o kadar ölen hayvandan birine ALLAH rahmet eylsein dendiğini duydunmu. Yanlış bi cümle kurmuşsun yani bunun suçu günahı yok yanlış kurmuş olabilirm dersin geçersin meselede kapanır.

ahiret nerde yok hayvana .ya ben ona kötü bakmışsam hakkını almıcakmı benden ahirette.sen öyle düşünüyorsun.Bende ALLAH'ın rahmetine bir sınır getiremiyorum olay bu kadar.Düşüncene saygım var ama bende böyle düşünüyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

benimde 11 senelik muhabbet kuşum ölmüştü.son zamanlarında ayagı şişti merhem felan sürdüm bi kaç gün düzeliyor gibiydi.kafesten ses gelmiş kedide sesi duyunca kafese koşmuş babamda kedinin arkasından.babamın elinde vermiş son nefesini.indim tek başıma bahçeye gömmeye annem dayananam diye babamı göndermiş arkamdan.11 sene boyunca hergün yemeni suyunu sadece ben verdim ve sonundada mezarına ben koydum.inanın cok zor oluyor arkadaşını mezara koymak.

Mezara koyup gömdükten sonra kendimi tutamadım.Kafesi yanıma koyup sabahlara kadar ağladım.

Hamsterımı kaybettim..

ALLAH rahmet eylesin dostum. kafes olayı insanı bitiyor.bilmiyorum neden atmadım hala kafesini ama kafese her baktıkça içim acıyor.sanki 5 dakika önce içinde oynuyormuş gibi geliyor.

üstad ALLAH rahmet eylesin ne ya güldürdün vallahi. Rahmet günah sevap meselesi olup ahirette hesaba çekilecek için lazımdır. Hayvanların böyle bir sorunu yokki günahıda olmaz onların sevabıda. Neyse üzüldüğün için böyle dein herhalde.

rahmet her varlık için lazımdır.bir canlının yaşaması ALLAH'ın verdigi "yaşam" rahmetinden dolayıdır.yediği yemek içtiği suda rahmettir.ALLAH sadece rahmetini insan üzerine vermemiştir yani.ALLAH'ın rahmetinin değmediği birşey gösterebilirmisin bana ?

arkadaşım zorlama sinekten yağ çıkarmaya benzemiş bu, türkiyede yoldan birini çevirip sorqalım ölmüş birine ALLAH rahmet eylesin denmesinin nedeni nedir?

cevap aynen şu olcaktır öldüğü için diğer tarfta sorgu var onun için ALLAH yardım etsin diye rahmet eylesin denir der. Seninki zorlama olmuş ya hamstera yada başka hayvana ALLAH rahmet eylesin denirmi. Bilgisizilikten yada o anki aklına o gelmesinde denir diyer türlü denmez. O hayvan öldüğünde onun için ahiret filan yok vazifesini tamamladı bitti. Sana bir örnek daha kurban bayramında hemde ALLAH yolunda binlerce hayvan kesiyoruz sen hiç o kadar ölen hayvandan birine ALLAH rahmet eylsein dendiğini duydunmu. Yanlış bi cümle kurmuşsun yani bunun suçu günahı yok yanlış kurmuş olabilirm dersin geçersin meselede kapanır.

ahiret nerde yok hayvana .ya ben ona kötü bakmışsam hakkını almıcakmı benden ahirette.sen öyle düşünüyorsun.Bende ALLAH'ın rahmetine bir sınır getiremiyorum olay bu kadar.Düşüncene saygım var ama bende böyle düşünüyorum.

arkadaşım kaçırdığın noktalar var sen hayvana kötü baktıysan onun günahı senin hanene yazılır işte ozaman senin sorguda ALLAH ın rahmetine ihtiyacın olur ama hamster için bişey değişmez onun için cennet cehennem kavramları yok yani onun sevap veya günahı yok aynen bir ağaç öldüğünde sen onun ahiretle bir işi olduğunnu düşünürmüsün oda canlı onada ALLAH rahmet eylesin dermisin aynı hesap onlar hesaba çekilmiyecek. Hesap sonunda onlar için bir ceza yada mukafat yok o yüzden ALLAH rahmet eylesin demenin mantığı yok. Ama sen illa diyecem dersen bizde elimizden geleni söyledik artık gerisi sana kalmış uzatmanında anlamı yok.

• hacı bende almayı düşünüyorumda bu hamsterların tüy olayı haşere olayı kist olayı nasıl tüy dökerler mi kuduz olurlar mı vs.?
  • o kadar kişi sormuş adam gibi cevap yok
    öncelikle
    bu hayvan evde koku yaparmı
    kıl dökermi
    ne yer ne içer
    fiyatları ortalama ne kadardır.

besleyenlerin yorumlarını alayım:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: jackerz

o kadar kişi sormuş adam gibi cevap yok
    öncelikle
    bu hayvan evde koku yaparmı
    kıl dökermi
    ne yer ne içer
    fiyatları ortalama ne kadardır.

besleyenlerin yorumlarını alayım:D

1) Hamsterler için üretilmiş elma aromalı vs. talaşlar var bu sayede hiç koku yapmaz
    2) Kıl falan dökmez sadece ara ara kafesini temizlemek lazım o da zahmetli bir iş değil 5 dakikalık iş
    3) Mısır, keçi boynuzu, buğday, arpa, yulaf, çekirdek (tabii ki ayıklanmış halde, onun ayıklamasını beklemeyin ) Daha aklınıza gelebilecek bir sürü kuru gıda ile beslenir. Sadece belli başlı yememesi gereken şeyler vardır.
    5) Fiyatları da çok ucuzdur. Hatta yavruladığı için ücretsiz olarak verenler bile var. Mesela;
    http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar-alemi-evcil-hayvanlar-hamster-yavru-gonzales-cift-olarak-verilir-84727039/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar-alemi-evcil-hayvanlar-hamster-hamster-gonzales-beyaz-ve-siyah-renkte-yavru-84070090/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar-alemi-evcil-hayvanlar-hamster-hazir-cift-hamsterlar-84612481/detay
    http://www.youtube.com/watch?v=zAQaeYPG-Bw&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=67D9qBqcZ3Q&feature=related

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KeizerSoze -- 7 Mayıs 2012; 19:40:32 >

• Mekanı uçmağ olsun
  • Hamsterının adı X miydi
  • Zor birsey hocam o kucucuk canliya farketmeden cok baglaniyor insan.Allah rahmet eylesin.
  • Cok kotu bir durum.. Ben tanidigim birinden 2 muhabbet kusu almistim. 1.5 - 2 yaslarinda filan. Bakamamislar kuslara. Aldigimda kuslar cok urkekti. Artik benden onceki sahipleri nasil davrandiysa, insandan cok korkuyorlardi. Bende cok uzun sure kalmalarina ragmen alisamadilar.
    Kafese disarda elini uzattiginda korkudan saga sols ucuyorlardi. Birgun eve geldim goremedim kuslari. Annem arkadasina vermis, arkadasininda ilkokula giden cocugu var.. Artik o kuslar nasil eziyet cekiyordu veletin elinde. Ben korkmasinlar urkmesinler diye kuslari disari cikartip yemlerini koyuyordum. Umarim her cocugun yaptigi gibi elini sokup hirpalamaz, eline aldiginda oldururcesine sıkmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SmallScreaM

geçmiş olsun dostum, kafes gerçekten ilgimi çok çekti böyle birşeyi ne zamandır yapmayı düşünüyorum ne kadar sürede yaptın acaba?

Tanıdık marangoz vardı kafamdaki isteği kendisine anlattın ben bazı yerlerini yaptım sonuç bu

Ayrıca desteğiniz için teşekkür ederim arkadaşlar yarın petshopa gidip syrian cinsini hamsterımı alacağım sizede tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oğuzmert

Beyler geçen ay sahip olduğum hamsterım dün akşam kafesinden firar ettiğini anladım aradım bulamadım ,bugün banyoda su içinde cansız bedenini buldum , gerçekten üzüldüm köpek , kedi beslemiştim ama bu tüy yumağı bambaşkaydı...

Hamsterımı kaybettim..

Hamsterımı kaybettim..

Hamsterımı kaybettim..

Buda kaybolduğu günden önce yıkadıktan sonra çektiğim resim
     Hamsterımı kaybettim..

Buda kendisi için hazırladığım proje eğer yaşasaydı bugün yeni yuvasına koyacaktım...
     Hamsterımı kaybettim..
     Hamsterımı kaybettim..
     Hamsterımı kaybettim..

Hamsterımı kaybettim..

Şuan gerçekten üzüntülüyüm keşke daha temkinli olsaydım diye kendime kızıyorum diğer taraftan vicdan azabı duyuyorum huzur içinde yatsın.
     Hamsterımı kaybettim..

Kardes basın sağolsun

• hamster yuvasını tahtadanmı yaptın kafayı yemıs olmaslısın kemırır kacardı bu arada basın sag olsun .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CHoCoLaTErt -- 7 Mayıs 2012; 21:45:13 >
  • insana bir zararı yok dimi hamsterin? bir de büyüyüp lağım faresi kadar olanlar var , küçük kalan cinsleri var mı?
  • Guinea Pig bakmani tavsiye ederim Hem 7 -15 sene arasinda omru oluyor, hem de yuvalarindan kacmazlar.Isirma huylari yoktur.Sadece sebze ve meyve ile besleniler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powerofdreams -- 8 Mayıs 2012; 0:05:18 >
  • başınız sağolsun benimde iki tane hamsterim vardı.kafesleri balkondaydı ve bir şekilde üstündeki kapağın kilidi iyi kapatılmadığı için açıp çıktılar biri balkondan atlayıp öldü diğerinin ise izine hiç rastlamadım bile,muhtemelen su giderinden kayıplara karıştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realistik yönetmen -- 8 Mayıs 2012; 1:18:27 >
  • Bakmak isteyen varsa suriye altın hamster 5 tl'den sağlarım.Sadece izmir...
  • hayvan beslemenin en zor kısmı da budur.

hayvanları ne kadar çok sevsem de beslendiğinde öleceklerini bilirsiniz.

benim de muhabbet kuşum var, hayvana hastayım, çok tatlı bir şey, sabahları saat 7 gibi çığlık atıyor peşpeşe beni uyandırana kadar, uyanınca susuyor. Çok namussuz ya.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hamsterımı kaybettim..

+1

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.