Şimdi Ara

Hangi Açıköğretim Fakültesi Daha İyidir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
25.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Türkiye’de 3 tane açıköğretim fakültesi olan okul var.
    Anadolu Üniversitesi - Eskişehir
    Atatürk Üniversitesi - Erzurum
    İstanbul Üniversitesi - İstanbul

Mühendislik okuyan biri ikinci üniversite kapsamında bunlardan hangisinden diploma alsa daha iyidir. (Mesela YBS veya İşletme gibi)
    Sadece diploma olarak soruyorum. Eğitimlerinin anlam ifade etmediğini biliyorum.

Bana sanki İstanbul Üniversitesi adından dolayı daha çok anlam ifade eder gibi geldi. Ama Anadolu Üniversitesinin de 1.5 milyon mezunu var.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hangi Açıköğretim Fakültesi Daha İyidir?

Açıköğretim fakültesinde eğitim almayı düşünüyorsanız, hangi üniversitenin sizin için en uygun olduğuna karar vermek önemlidir. En iyi açıköğretim üniversitesini seçmek için göz önünde bulundurmanız gereken birkaç faktör vardır.

İlk olarak, hangi alanda eğitim almak istediğinizi belirlemelisiniz. Tüm açıköğretim üniversiteleri aynı programları sunmaz. İlgilendiğiniz alanın hangi üniversitelerde mevcut olduğunu araştırmanız gerekir.

İkinci olarak, üniversitenin itibarına ve akreditasyonuna bakmalısınız. Saygın ve tanınmış üniversitelerden alınan diplomalar, iş piyasasında daha fazla değer taşır. Ayrıca, üniversitenin programlarının ilgili akreditasyon kuruluşları tarafından akredite edilmiş olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

Üçüncüsü, üniversitenin eğitim kalitesini araştırmanız gerekir. Öğrencilerin geri bildirimlerini okuyun ve üniversitenin mezunlarının iş bulma oranlarına bakın. Ayrıca, üniversitenin öğretim üyelerinin niteliklerini ve deneyimlerini incelemelisiniz.

Son olarak, üniversitenin maliyetini ve ödeme seçeneklerini göz önünde bulundurmalısınız. Açıköğretim üniversitelerinin maliyetleri değişebilir. İhtiyaçlarınıza en uygun üniversiteyi bulmak için farklı seçenekleri karşılaştırmanız gerekir.

Sonuç:

En iyi açıköğretim üniversitesini seçmek, kariyer hedeflerinize ve bireysel ihtiyaçlarınıza bağlıdır. Yukarıda belirtilen faktörleri göz önünde bulundurarak, sizin için en uygun açıköğretim fakültesini bulabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İstanbul daha iyidir tahminimce ama açıktan gerek var mı bence yok. Bir katkısı olmaz bence sana. Onun yerine bitirdikten sonra tezsiz yüksek lisans yap 2 kat yarar sağlar.

• Açıköğretimde dersler nasıl görülüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yurtdışı yüksek lisans hedefim var zaten.

• Bir platform var. Oraya giriş yapıyorsun. Sana o dönem tanımlanan dersler için ders materyalleri açılıyor. Kitaplar, videolar, deneme sınavları vs. Hazırlığı bunlarla kendin yapıyorsun. Sınav zamanı gelince de sınav merkezlerinde sınava giriyorsun.

• Up

• Anadolunun diğerlerine göre daha oturmuş bir sistemi var diyorlar, istediğin bölüm orada varsa oradan oku bence.
    İstanbul ve Atatürk'te lisans seçeneği çok daha fazla ama bu da avantaj, istanbul ve atatürk daha zormuş sanırım bazı bölümlerde. Auzef ,aöf diye gözüküyor diplomada o zaman hepsi aynı kapıya çıkıyor önemli bi farkları olacağını düşünmüyorum

• medness M kullanıcısına yanıt
    Hocam sistem vs. önemli değil. Zaten hiçbirinin eğitimi eğitim değil. Sadece konuyla ilgili genel kültür sağlar. Sınavları da ne kadar zor olsa da kolay. Yani içerikten ziyade CV’ye eklediğimde hangisi daha çok ilgi çeker. Sanki İstanbul adı bir nebze öne çıkarır gibi geldi bana.

• hvl00 kullanıcısına yanıt

Bence hiçbiri ilgi çekmez.

ATA AÖF SPORLUYUM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 20 Temmuz 2021; 11:2:59 >

İstanbul o zaman daha iyi. Orada ybs de var ben olsam ybs okurdum. İşletme iktisatı herkes okuyor zaten aöften iş dünyasında nasıl bir katkısı var bilmiyorum.

• Penanggalan kullanıcısına yanıt
    İTÜlü son sınıf bir imalat mühendisi ile konuştum. YBS okuyor açıktan. En son staja başvurduğu yerde veri bilimi üzerine çalışmak istediğini söylemiş. CV de de İTÜ yanında YBS görünce ilgilerini çekmiş. Ve stajı kapmamda etkisi vardır dedi. Siz boşuna mı okudum diyorsunuz ATA’yı.

YBS Anadolu’da da var ama benim aklıma İstanbul yatıyor. Ama acaba yurtdışında YBS mi İşletme falan mı daha çok anlam ifade eder.

• Anadolu’da daha erken bitirebiliyorsun bölümü. Aöf kaydolan kişilerle konuştuğumda Anadolu daha iyi demişlerdi. İlk aöf Anadolu üniversitesinde açıldığından sistemi daha düzgün bide

Hocam isterseniz istanbul ybs, anadolu isletme ayni anda da okuyabilirsiniz bu mumkun ama muhendislik yazacaksaniz dersleriyle agir gelebilir vize final haftalari ayni zamana sıkışabilir 3 bölümün de. Ben olsam istanbul ybs okurdum

• -Shepard- kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam bu önemli bir şey.

Benim okuma sebebim tamamen dgs ile belki ilerde denerim diye 2 yıllık yazdım. (programcılık) YBS benim ana lisans bölümüm iş hayatında aöfün etkisi olabilecegini açıkcası ben hiç sanmıyordum dediğiniz gibiyse şaşırdım.

Evet farklı AÖF ler aynı anda okunuyormuş. Ama dediğiniz gibi işler karışmasın diye 1 tane şu anlık kafi. İstanbul YBS şu anlık listemin başında sağolun. Ve hali hazırda müh 1. sınıfım.

• yurtdışında açık öğretimler üniversite sayılmıyor

• Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Ben de mühendislik yanında şu an ATA Programcılık okuyorum. Geçen şene ilk kez öğrenci almıştı. Ben de okuyum bari dedim. Buradan onu okuyan beklemiyordum şaşırdım doğrusu.

• Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt
    Hocam gerçekten mi? Transkript falan var. Köklü üniversitelere bağlı fakülteler.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.