Şimdi Ara

hangi model pikap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
6.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• 465 ila 900 TL arası değişen fiyatlara sahip bu canavarlar ile uğraşacağınıza Thorens TD190-2 (EUR 360 + KDV), Thorens Mini (EUR 215 + KDV) (http://sigmases.com/plist/hifitt.html) yahut Project Debut III (http://actualpower.com/urunDetay.aspx?id=42) düşünmez misiniz? Hi-fi ve hi-end ürün üreten iki markanın giriş seviyesi, garantili, temsilcisi belli ürünleri bunlar.

190 için Stereo Mecmuası'nda (http://stereomecmuasi.com/) inceleme yazısı bulabilirsiniz.
    Keza bir arkadaşımızın Project Debut III + Project marka phono önyükselteç içeren, çok makul fiyatlı, bir satış ilanı da Stereo Mecmuası'nın tartıştayında (forum) mevcut.

Paylaştığınız bağlantıdaki kullanım kitapçığının 23., 47. ve 106. sayfalarına göre, pikabı, STR-DA1200'ünüzün arkasındaki "phono" ile işaretli bağlantıya yaptığınız sürece pikap ön yükselteci gibi bir ek aparat ihtiyacınız olmayacak.

Ancak 100 ila 200 TL arasında çok güzel ve yeterli pikap ön yükselteçleri de var.

• quote:

Orijinalden alıntı: cafyon

465 ila 900 TL arası değişen fiyatlara sahip bu canavarlar ile uğraşacağınıza Thorens TD190-2 (EUR 360 + KDV), Thorens Mini (EUR 215 + KDV) (http://sigmases.com/plist/hifitt.html) yahut Project Debut III (http://actualpower.com/urunDetay.aspx?id=42) düşünmez misiniz? Hi-fi ve hi-end ürün üreten iki markanın giriş seviyesi, garantili, temsilcisi belli ürünleri bunlar.

190 için Stereo Mecmuası'nda (http://stereomecmuasi.com/) inceleme yazısı bulabilirsiniz.
    Keza bir arkadaşımızın Project Debut III + Project marka phono önyükselteç içeren, çok makul fiyatlı, bir satış ilanı da Stereo Mecmuası'nın tartıştayında (forum) mevcut.

Paylaştığınız bağlantıdaki kullanım kitapçığının 23., 47. ve 106. sayfalarına göre, pikabı, STR-DA1200'ünüzün arkasındaki "phono" ile işaretli bağlantıya yaptığınız sürece pikap ön yükselteci gibi bir ek aparat ihtiyacınız olmayacak.

Ancak 100 ila 200 TL arasında çok güzel ve yeterli pikap ön yükselteçleri de var.

Marantz TT-42 Marantz'ın giriş seviyesi pikabıdır. Bizim showroomda da bir adet bulunduğu için her gün dinleme şansım oluyor. Bence gayet temiz ve güzel bir sesi var. Marantz'ı bu konuda Türkiye'nin en önde gelen Hifi firmalarından olan Extreme Audio getiriyor, yani destek servis gibi konularda rahat olabilirsiniz. Diğer marka/modelleri dinlemediğim için bir yorum yapmam doğru olmaz.

Yalnız size önerim mümkünse almadan önce pikabı dinlemeniz, aynı cihazı dinlerken bile herkesin duyduğu ve hissettikleri çok büyük farklılıklar gösterebiliyor. Bu nedenle, ses sisteminin her hangi bir bileşenini alırken, bilgisayar işlemcisi alır gibi testleri/karşılaştırmaları okuyup karar vermek çok doğru olmayabilir. Elbette bu testleri, değerlendirmeleri son derece değerli insanlar yapıyor ama çıkan sonuç kendi kulakları ve kendi dinleme alışkanlıklarının bir ürünü. Bu tip inceleme, karşılaştırma, test yazılarını bir rehber olarak kullanabilirsiniz, almak istediğiniz ürün ile ilgili pek çok bilgiye bu yolla ulaşabilirsiniz ama son kararı eğer olanaklar dahilindeyse kendi kulağınıza bırakmanız gerektiği nacizane görüşümdür.

Anladığım kadarıyla Balıkesir'de oturuyorsunuz, yolunuz İstanbul'a düşerse TT-42'yi Extreme Audio'da dinleme şansı bulabilirsiniz (bir telefon edip hangi showroomlarında var öğrenmekte fayda var). Eğer Ankara'ya gelecek olursanız TT-42'yi size dinletmekten mutluluk duyarım, büyük ihtimalle Sigma Ses'te de Thorens'leri dinleme şansınız olur.

Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: Taşkın_ATRA

Marantz TT-42 Marantz'ın giriş seviyesi pikabıdır. Bizim showroomda da bir adet bulunduğu için her gün dinleme şansım oluyor. Bence gayet temiz ve güzel bir sesi var. Marantz'ı bu konuda Türkiye'nin en önde gelen Hifi firmalarından olan Extreme Audio getiriyor, yani destek servis gibi konularda rahat olabilirsiniz. Diğer marka/modelleri dinlemediğim için bir yorum yapmam doğru olmaz.

Yalnız size önerim mümkünse almadan önce pikabı dinlemeniz, aynı cihazı dinlerken bile herkesin duyduğu ve hissettikleri çok büyük farklılıklar gösterebiliyor. Bu nedenle, ses sisteminin her hangi bir bileşenini alırken, bilgisayar işlemcisi alır gibi testleri/karşılaştırmaları okuyup karar vermek çok doğru olmayabilir. Elbette bu testleri, değerlendirmeleri son derece değerli insanlar yapıyor ama çıkan sonuç kendi kulakları ve kendi dinleme alışkanlıklarının bir ürünü. Bu tip inceleme, karşılaştırma, test yazılarını bir rehber olarak kullanabilirsiniz, almak istediğiniz ürün ile ilgili pek çok bilgiye bu yolla ulaşabilirsiniz ama son kararı eğer olanaklar dahilindeyse kendi kulağınıza bırakmanız gerektiği nacizane görüşümdür.

Anladığım kadarıyla Balıkesir'de oturuyorsunuz, yolunuz İstanbul'a düşerse TT-42'yi Extreme Audio'da dinleme şansı bulabilirsiniz (bir telefon edip hangi showroomlarında var öğrenmekte fayda var). Eğer Ankara'ya gelecek olursanız TT-42'yi size dinletmekten mutluluk duyarım, büyük ihtimalle Sigma Ses'te de Thorens'leri dinleme şansınız olur.

Saygılar

Alıntıları Göster
    Ben şunu öneririm, bulabilirseniz.

http://www.amazon.com/Technica-ATLP120-Professional-Turntable-USB/dp/B002S1CJ2Q/ref=sr_1_14?ie=UTF8&qid=1320231064&sr=8-14

• quote:

Orijinalden alıntı: Obsidian

Ben şunu öneririm, bulabilirseniz.

http://www.amazon.com/Technica-ATLP120-Professional-Turntable-USB/dp/B002S1CJ2Q/ref=sr_1_14?ie=UTF8&qid=1320231064&sr=8-14

Alıntıları Göster
    yaklaşık iki aydır araştırıyorum fakat bulunduğum konum itibarıyla bana en yakın pikap satan elektronik mağzası 150 km ilerde. gecen hafta sonu izmire gittim dolaştım baktım gittiğim birçok elektronik mağzasında pikap var ama PDF olarak bir magazada marantz marka buldum fakat bırakın dinlemeyi elimi bile süremedim. bayramdan sonrada bir iş için ankaraya gideceğim orda bana fil elektronik var dediler şansım varsa orda dinlerim inşallah.

• Ankara'da Sigma var. Fil ise İzmir'de. Ancak Fil, Sigma'nın temsilcisi olduğu ürünlerin de satışını gerçekleştiriyor.

http://stereomecmuasi.com/istanbul-firmalari

http://stereomecmuasi.com/ankara-hifi-firmalari

http://stereomecmuasi.com/izmir-hifi-firmalari

http://stereomecmuasi.com/diger-kentler

• quote:

Ankara'da Sigma var. Fil ise İzmir'de. Ancak Fil, Sigma'nın temsilcisi olduğu ürünlerin de satışını gerçekleştiriyor.

hadi ya fil izmirdemi daha ikigün önce ordaydım ankarada dediler tuh ya
  • Marantz TT-42 kullaniyorum ve gayet memnunum.Tısıl tısıl bir pikap ama Thorens daha iyi bir secim olacaktir diye dusunuyorum. Project falan ise konusulan urunlerin cok cok ustunde kaliyor. Imkan varsa tabiki hayal gibi urunler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mecanica

Marantz TT-42 kullaniyorum ve gayet memnunum.Tısıl tısıl bir pikap ama Thorens daha iyi bir secim olacaktir diye dusunuyorum. Project falan ise konusulan urunlerin cok cok ustunde kaliyor. Imkan varsa tabiki hayal gibi urunler.
    Araştırmalarımın sonucu olarak aşağıdaki (tercih sırasına göre) üç modelden birini almaya karar verdim. Bayramdan sonraki hafta Ankara' ya gideceğim. Şansım varsa dinlemek istiyorum. Bana Ankara' da bu ürünleri nereden bulabilirim yazarsanız çok sevinirim.

33-1/3, 45, 78 rpm dönüş hızıyla özellikle 78 rpm le TD190-2 daha mantıklı gibi geldi ama yinede dinlemeden böyle bir karar almak istemiyorum. Yada 78rpm bana ne gibi bir artı kazandırır onuda bilmiyorum açıkcası. Gerçi evde kullanacağım düşünülürse her türlü plak dinleme şansım olacak herhalde.

Pro-ject > Debut III

Debut III modeli Project`in analog sese başlangıç modelidir. Analog sesin bütün güzelliği ve doğallığı bu pikap ile rahatlıkla farkedilebilir. En temel özellikleri ise;

Tamamen ahşaptan yapılmış olan pikabın gövdesi, 4 adet titreşimi emen kauçuk ayak üzerinde durur.
    Platosu döküm çelikten üretilmiştir.
    Plaklar, çıtırtıları azaltmak için platonun üzerindeki anti-statik keçenin üzerinde çalınır.
    Tek-parça döküm konik yapıda aluminyum kolu, iğnenin titreşimsiz bir şekilde çalışmasını sağlar.
    Pikabın belt-drive motoru, titreşimleri azaltmak için, pikabın gövdesinden kauçuk süspansiyon sistemi ile izole edilmiştir.
    Toz kapağı mevcuttur.
    Ortofon OM-5 model kafa-iğne kullanır.
    Değişik renklerde üretilir. (Lake siyah, gümüş, mavi, şampanya,kırmızı, beyaz, vb.)
    What Hifi dergisinden 5 yıldız ödüllü BEST BUY sınıfının en iyisi,

Thorens TD190-2

Operation: fully automatic
    Drive System: internal flat drive belt
    Motor: electronically controlled DC motor
    Speeds: 33-1/3, 45, 78 rpm
    Speed Select: electronically
    Platte:r 12” / 0.7 kg (aluminium, non-magnetic)
    Tonearm: THORENS TP 19-1
    Pick-up Cartridge: OMB 10
    Anti-skating (Bias:) by spring (adjustable)
    Automatic Shut-off: mechanically
    Cable Capacitance: 160 pF
    Power Supply: external mains adaptor (115-230 V / 50-60 Hz depending on type)
    Dimensions: 440 x 120 x 360 mm (W x H x D)
    Weigh:t 6.5 kg
    Finish: black or silver structured enamel
    Scope of Delivery: mains adapter, dust cover (acrylic), RCA interconnects, operating instruction

MARANTZ TT 42

Features

Motor: DC Servo
    Drive system: Belt Drive
    Operation: Full Automatic
    Speed: 33-1/3 & 45 RPM
    Stylus:Moving Magnet

Input/ Output

Line output:Stereo

Specifications

Speed variation
    Rated output:4mV/1kHz
    Freq, range:20Hz - 18kHz
    S/N Ratio:Ç65dB
    Wow and Flutter RMS ( din)

General

Colour :Black
    Platter height
    Weight:5.4 kg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @marki -- 4 Kasım 2011; 10:14:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: @marki

Araştırmalarımın sonucu olarak aşağıdaki (tercih sırasına göre) üç modelden birini almaya karar verdim. Bayramdan sonraki hafta Ankara' ya gideceğim. Şansım varsa dinlemek istiyorum. Bana Ankara' da bu ürünleri nereden bulabilirim yazarsanız çok sevinirim.

33-1/3, 45, 78 rpm dönüş hızıyla özellikle 78 rpm le TD190-2 daha mantıklı gibi geldi ama yinede dinlemeden böyle bir karar almak istemiyorum. Yada 78rpm bana ne gibi bir artı kazandırır onuda bilmiyorum açıkcası. Gerçi evde kullanacağım düşünülürse her türlü plak dinleme şansım olacak herhalde.

Pro-ject > Debut III

Debut III modeli Project`in analog sese başlangıç modelidir. Analog sesin bütün güzelliği ve doğallığı bu pikap ile rahatlıkla farkedilebilir. En temel özellikleri ise;

Tamamen ahşaptan yapılmış olan pikabın gövdesi, 4 adet titreşimi emen kauçuk ayak üzerinde durur.
    Plaklar, çıtırtıları azaltmak için platonun üzerindeki anti-statik keçenin üzerinde çalınır.
    Tek-parça döküm konik yapıda aluminyum kolu, iğnenin titreşimsiz bir şekilde çalışmasını sağlar.
    Pikabın belt-drive motoru, titreşimleri azaltmak için, pikabın gövdesinden kauçuk süspansiyon sistemi ile izole edilmiştir.
    Toz kapağı mevcuttur.
    Değişik renklerde üretilir. (Lake siyah, gümüş, mavi, şampanya,kırmızı, beyaz, vb.)

Thorens TD190-2

Scope of Delivery: mains adapter, dust cover (acrylic), RCA interconnects, operating instruction

MARANTZ TT 42

Features

Input/ Output

Specifications

Speed variation

General

Platter height

Alıntıları Göster
    Daha önce de yazdığım gibi Ankara'ya gelirseniz size Marantz TT-42'yi dinletmekten mutluluk duyarım. Ayrıca eminin elinde varsa Sigma Ses Asım Bey'de size Thorens'i dinletebilir.

İletişim bilgilerim :
    ATRA Mühendislik Ltd. Şti.
    Mustafa Kemal Mahallesi 2131. Sokak No:22/A
    Tel : 0 - 312 - 219 68 84
    (eğer Ankara'yı biliyorsanız Kentpark alışveriş merkezinin arkasına düşüyor).

78 rpm konusuna pek takılmayın, 78 devir sadece Türkiye'de taş plak olarak bilinen çok çok eski plaklar içindir. 1950'lerin ikinci yarısından itibaren üretilen tüm plaklar 33 1/3 veya 45 devirdir.

Saygılar

• quote:

Pro-ject > Debut III

Toz kapağı mevcuttur.

Thorens TD190-2

MARANTZ TT 42

Features

Input/ Output

Specifications

Speed variation

General

Platter height

Alıntıları Göster
    Thorens ürünleri konusunda bilgi edinmek ve satınalmak için Ankara'da yerleşik Thorens temsilcisi olan firmamızı ziyaret edebilirsiniz. Gelmeden önce telefon ile arayıp randevu alırmanızı öneririz, firmamız, bir mağaza şeklinde düzenlemiş değildir, bulunduğumuz apartman dairesindeki büromuzda çalışmaktayız. İki adet dinleti odamız mevcut, randevulu gelebilirseniz, ürünlerden dinlemek istedikleriniz hazırlanır ve dinletiye sunulabilir. Ürünlerden edinmek istediğiniz olursa, peşin olarak veya kredi kartı ile ödeme yapabilir, ürününüzü büromuzdan teslim alabilirsiniz.

Ürün fiyatları ve özellikleri hakkında bilgi edinmek isterseniz, bizimhttp://www.sigmases.com/plist/hifitt.html ve üreticininhttp://www.thorens.com/ adresli örütbağ sayfalarından yararlanabilirsiniz. Bilgi talebiniz için bizi her zaman arayabilirsiniz.

Thorens ürünlerini bizim dışımızda, şu anda, belirli modellerle sınırlı olmak üzere, İzmir'de yerleşik Fil Elektronik -http://www.filelektronik.com/category/97-thorens.aspx ve Ankara'daki Arakadaş Kitabevi -http://www.arkadas.com.tr/PageElectronicDevicesCategories.aspx?id=be16d05c-79f6-4aee-95ed-4a0671933909 firmalarında inceleyebilir, arzu ederseniz edinebilirsiniz.

Esenlik ve mutluluk dileklerimle.

• quote:

Orijinalden alıntı: Asım Uysal

Thorens ürünleri konusunda bilgi edinmek ve satınalmak için Ankara'da yerleşik Thorens temsilcisi olan firmamızı ziyaret edebilirsiniz. Gelmeden önce telefon ile arayıp randevu alırmanızı öneririz, firmamız, bir mağaza şeklinde düzenlemiş değildir, bulunduğumuz apartman dairesindeki büromuzda çalışmaktayız. İki adet dinleti odamız mevcut, randevulu gelebilirseniz, ürünlerden dinlemek istedikleriniz hazırlanır ve dinletiye sunulabilir. Ürünlerden edinmek istediğiniz olursa, peşin olarak veya kredi kartı ile ödeme yapabilir, ürününüzü büromuzdan teslim alabilirsiniz.

Ürün fiyatları ve özellikleri hakkında bilgi edinmek isterseniz, bizimhttp://www.sigmases.com/plist/hifitt.html ve üreticininhttp://www.thorens.com/ adresli örütbağ sayfalarından yararlanabilirsiniz. Bilgi talebiniz için bizi her zaman arayabilirsiniz.

Thorens ürünlerini bizim dışımızda, şu anda, belirli modellerle sınırlı olmak üzere, İzmir'de yerleşik Fil Elektronik -http://www.filelektronik.com/category/97-thorens.aspx ve Ankara'daki Arakadaş Kitabevi -http://www.arkadas.com.tr/PageElectronicDevicesCategories.aspx?id=be16d05c-79f6-4aee-95ed-4a0671933909 firmalarında inceleyebilir, arzu ederseniz edinebilirsiniz.

Esenlik ve mutluluk dileklerimle.

Alıntıları Göster
    İlginizden dolayı

@Taşkın_ATRA
    @Asım Uysal

teşekkür ederim Ankara ya geldiğimde mutlaka sizi arayıp ziyaret edeceğim.

Pro-ject > Debut III Ankara da bulup dinleme şansım varmıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @marki -- 5 Kasım 2011; 13:21:07 >

• quote:

İlginizden dolayı

@Taşkın_ATRA
    @Asım Uysal

Bana yok mu teşekkür?
  • quote:

quote:

İlginizden dolayı

@Taşkın_ATRA
    @Asım Uysal

Bana yok mu teşekkür?

kusura bakmayız tabiki size ve katkısı olan herkeze teşekkur ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @marki -- 5 Kasım 2011; 20:00:14 >
  • 100 liraya falan pikap bulabilirmiyiz dostlar?
  • quote:

Sayın TwiNChiL, 100 liraya da bulursunuz... 150bin dolara da...

Önemli olan sizin pikaptan beklentilerinizdir. Hangi amaçla kullanacağınız, hangi kalitede ses beklentiniz olduğu önemlidir bütçenize karar verirken. Keza pikabı ve aksesuarlarını nasıl bir sistem ve oda içinde kullanacağınız da önemlidir. İşin sırrı sinerjidedir. Dinleyicinin kulak/beyin referansı ve beklentisi ile oda/ortam ve sistem arasındaki sinerjidir aslolan.

Genellemeler tehlikelidir genelde ama, şöyle düşünebiliriz: Belli bir fiyat seviyesine dek pikaplar arasında dağlar kadar, gündüzle gece kadar farklar vardır. Belli bir fiyat seviyesini aştıktan sonra fiyat farkları dağlar kadar olsa da ses farkı çok aza inebilmektedir. Ama bu bir kural değildir!

Rastgele!

• quote:

quote:

Önemli olan sizin pikaptan beklentilerinizdir. Hangi amaçla kullanacağınız, hangi kalitede ses beklentiniz olduğu önemlidir bütçenize karar verirken. Keza pikabı ve aksesuarlarını nasıl bir sistem ve oda içinde kullanacağınız da önemlidir. İşin sırrı sinerjidedir. Dinleyicinin kulak/beyin referansı ve beklentisi ile oda/ortam ve sistem arasındaki sinerjidir aslolan.

Genellemeler tehlikelidir genelde ama, şöyle düşünebiliriz: Belli bir fiyat seviyesine dek pikaplar arasında dağlar kadar, gündüzle gece kadar farklar vardır. Belli bir fiyat seviyesini aştıktan sonra fiyat farkları dağlar kadar olsa da ses farkı çok aza inebilmektedir. Ama bu bir kural değildir!

Rastgele!

Oncelikle tesekkurler plak dinlemek istiyorum acikcasi tingirdasin guzel ses versin yeter ne onerirsiniz? Odada dinlemeyi dusunuorm ufak bi alan

• quote:

Orijinalden alıntı: TwiNChiL

quote:

quote:

Rastgele!

Oncelikle tesekkurler plak dinlemek istiyorum acikcasi tingirdasin guzel ses versin yeter ne onerirsiniz? Odada dinlemeyi dusunuorm ufak bi alan

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar birşey soracağım, elimde eskilerden kalma bazı 45'lik plaklar var. Eski pikap bozuk olduğundan, hazır elimde plaklar da varken yeni birşey almak istiyorum. Ama bu işte yeniyim ve çoğu terimi bile anlamıyorum.

İstediğim maliyeti düşük, başlangıç için iyi bir pikap almak. Çok yüksek seste dinleyen birisi de değilim.

Sony PS-LX 300 sanırım en ucuzu. Bunu alsam illa hoparlör gerekir mi? Kendi dahili hoparlörü yok mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sisyphus

Arkadaşlar birşey soracağım, elimde eskilerden kalma bazı 45'lik plaklar var. Eski pikap bozuk olduğundan, hazır elimde plaklar da varken yeni birşey almak istiyorum. Ama bu işte yeniyim ve çoğu terimi bile anlamıyorum.

İstediğim maliyeti düşük, başlangıç için iyi bir pikap almak. Çok yüksek seste dinleyen birisi de değilim.

Sony PS-LX 300 sanırım en ucuzu. Bunu alsam illa hoparlör gerekir mi? Kendi dahili hoparlörü yok mu?

Alıntıları Göster
    Pikapların hoparlörü olmaz. Pikabın yanında hoparlör ve de amfi de kullanman gerekir. Örneğin Usher S520 hoparlörler+bahsettiğiniz pikap+Yamaha A-S500 amplifier gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Obsidian

Pikapların hoparlörü olmaz. Pikabın yanında hoparlör ve de amfi de kullanman gerekir. Örneğin Usher S520 hoparlörler+bahsettiğiniz pikap+Yamaha A-S500 amplifier gibi.

Alıntıları Göster
    Pikapçaların P' sinden bile anlamayan biri olarak, bende bir plakçalarım olsun istiyorum. Tercih öncesinde de tavsiyede bulunan siz arkadaşların önerilerini dikkata alıyorum. TŞK. herkese. Aklımda Pro Ject' in şu modeleri var

hangi model pikap
    RPM 1.3 Genie

hangi model pikap
    ESSENTIAL BASIC

Yurd dışı fiyatları

http://www.sevenrabbits.at/audio-navi/plattenspieler/pro-ject-rpm-1-3-genie-weiss-plattenspieler.html

http://www.sevenrabbits.de/audio-navi/plattenspieler/pro-ject-essential-plattenspieler.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d.t.s. -- 28 Kasım 2011; 15:30:48 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.