arkadaslar palio alınmak istenirse acaba palionun hangi motor secenegi alınmalıdır? hangisinin ikinci eli cok tutar. el ve hl arasındaki farklar nelerdir? hangi modeller tek noktadan enjeksiyonlu hangileri cok noktadan enjeksiyonludur? bir arkadasım için soruyorum.10 bin ytl kadar parası var. bu paraya hangi palioyu tavsiye edersiniz. bu arada arabayı lpg li kullanmayı düsünüyor. simdiden tesekkürler....
bende bi ara bu araca merak salmıştım özellikle 1.6 16valf 103hp olan palio deli gibi gidiyor her nekadar virajlarda çok güven vermesede gerçekden çok seri bir araba.. palioların 1.4 litre 8valf olanları tek nokta enjeksiyonludur bu motor 71hp güç ve 110nm tork üretiyor, 1.6 16valf çok nokta enjeksiyon ise 103hp güç ve 143nm tork üretiyor..
ben sana 1.6 motoru tavsiye ederim çünkü benim arkadaşımın babasında siena var aynı motor araç 100.000 küsürde halen daha baskı balata değişmedi fiatın en sağlam serisi bana göre siena ve palio serisi ben bu araçla 3.viteste 120km yi gördüm ve bu araçla 190km rahat yaptım motoru üst devire çıkınca sesi çok sportifleşiyor deviri seven bir motor ama yakıyor onu sana söyleyim..
1.4 palio az yakar diye sakın alma çünkü bunu biz kıyasladık ve sadece şehir içinde fark ediyor yakıtı hatta arabam.com testinde 1.4 palio 8.6lt 1.6 palio ise 8.9 litre yakıyor, tabi küçük hacimin şehir içinde avantajı var ama uzun yolda yokuşlu yollarda 1.4 motor hem aynı yakacak hemde performans olarak canınızı sıkacak..
1.6 tavisyemden sonra size en büyük tavisyem mutlaka full palio alın vede güvenliği ilk başta tutun abs, çift hava yastıklı bir palio tercih edin vede bu donanımda aliminyum jant ve klimada var bir palio 10.000ytl civarı bulma imkanınız var klima özellikle alın çünkü palio ve sienanın klimasız olanları para etmiyor bir sürü galeride sienayı satmaya götürdümüz zaman hep klima aradılar..
Volkan hocam çok güzel açıklamış.. Ben zamanında 1.4 EL kullanmıştım ve yakıt tüketimi beni bezdirmişti.. Şöyle örnek vereyim aynı anda kullandığımız benzinli focus paliodan az yakıyordu.. Benimde tavsiyem 1.6 16V HL alıp sıralı sistem LPG uygulayıp kullanmanızdır.. Yol tutuş konusunuda sportif yaylarla halledebilirsiniz..
10bin ytl civarı 1.6 temiz paliolardan bulmamız pek mümkün olmaz heralde.bir de üzerinde sıralı sistem tüpün bulundugunu düsünürsek.bütce biraz daha zoranırsa gayet güzel bir palio alınabilir.ayrıca satısıda kolay olur heralde.baktıgım kadarıyla plaioların piyasası gayet iyi. yorumlarınız için tesekkür ederim....
bu arada 1.6 palioların 1.6 16v hl ve 1.6 hl diye iki modeli var. bu modeller arasındaki farklar neler acaba? 1.6 hl 16 valf degil mi?
quote:
Orjinalden alıntı: ulass
bu arada 1.6 palioların 1.6 16v hl ve 1.6 hl diye iki modeli var. bu modeller arasındaki farklar neler acaba? 1.6 hl 16 valf degil mi?
bir farkı yok merak etme ;)
10000'e temizini bulursun.Mesela bizim palio 4-5 öncesine kadar temizdi ufak bir kaza yaptık.Kazadan önce satmaya niyetlendik 10000 istedik kimse vermedi 9500'e anca gider.Lpg olsa hiç satmayız.
10000'e temiz 1.6 palio bulursun.Mesela bizim palio 4-5 ay öncesine kadar temizdi ufak bir kaza yaptık.Kazadan önce satmaya niyetlendik 10000 istedik kimse vermedi 9500'e anca gider.Lpg olsa hiç satmayız.
piyasada tutulan model el modelidir yani 1.4 motorludur.
ama arkadaşların da dediği gibi full 1.6 almak daha akıllıca.10.000 ytl'ye rahat bulunur;çünkü 3 ay önce arkadaşımın abisinin "99 orijinal 60.000 km'deki klimalı palio'su 9.750 ytl'ye satıldı.ama tüp yoktu;tüp olsa daha fazla ederdi.
yani 10.000 ytl'ye rahat en azından klimalı bir palio bulunabilir.
10 bin temiz bulunursa gayet iyi o zaman sagolun....
bizim arkadaş satcak 150.000 km de 2000 model 1.4 el lpg li 10 bin ytl ye alırlar diyo bizde hadi canım diyoruz harbi öyle bişey olabilir mi?
150.000 km gercektende kilometre olanak yüksek bir rakam. 10bin ytl yi 150.000 kmlik bir araca vermek akıllıca bir iş olmaz heralde
bucakli arkadasın yazdığı palionun fiyatı gercektende cok iyimiş.bide sıralı tüple o araca yıllarca binilebilir.
quote:
Orjinalden alıntı: ulass
arkadaslar palio alınmak istenirse acaba palionun hangi motor secenegi alınmalıdır? hangisinin ikinci eli cok tutar. el ve hl arasındaki farklar nelerdir? hangi modeller tek noktadan enjeksiyonlu hangileri cok noktadan enjeksiyonludur? bir arkadasım için soruyorum.10 bin ytl kadar parası var. bu paraya hangi palioyu tavsiye edersiniz. bu arada arabayı lpg li kullanmayı düsünüyor. simdiden tesekkürler....
kardesım sana dost tavsıyesı,soyle o arkadasına palıo almasın bence,baska aracları takıp etsın...ornegın peugeot 306 vs,palıo'dan cok daha ıyıdır ve 10000 ytl cıvarında rahatlıkla tek aırbag klıma vs donanımlı 98-99 model bulabılırsın...
bizim arkadaş sıfır almıştı 500 binlira yakıyor diyordu arabaya binemiyordu 3-4 ay sonra zor sattı
Almayın alana da mani olun.Çok yakıyor bende var kendimden çok arabaya masraf yapıyorum.Her binişimde 20 liralık benzin alıyorum bana mısın demiyor.1 yıl daha kullanırsam arabanın değişmeyen parçası kalmayacak sıfır olacak.
quote:
Orjinalden alıntı: Calpi84
1 yıl daha kullanırsam arabanın değişmeyen parçası kalmayacak sıfır olacak.
cok guldum reis ınan Allah'ta senı guldursun ınsAllah...
1.4 e bulaşmayında ne yaparsanız yapın.
Zamanında ucuz diye az yakar diye taksitle 1.4 Siena'ya girmiştik girmez olaydık. Üstünde enjeksiyonlu Uno motoru var 20 senelik teknoloji.. 1 sene olmadan zor sattık. Gerçi o zamanlar sıfır arabadan bile kar ediliyordu 3 milyara alıp 6 milyara satmıştık.