Şimdi Ara

RENAULT LAGUNA HANGİ MODEL?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
30.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2004-2005 model 1600cc benzinli laguna almayı düşünüyorum param anca bu modellere yetiyor sizlere sormak istediğim iki sorum var 1-sizce doğru bir şeçim midir? 2- laguna almak eğer doğruysa lagunalar da hangi modeli almalıyım neden? yardımlarınızı bekliyorum cevap yazacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iptas -- 23 Aralık 2006; 22:21:00 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Renault Laguna: Hangi Model En Çok Tutulan?

Renault Laguna, orta sınıf bir otomobil olarak 1994-2015 yılları arasında üretilmiştir. İki nesilden oluşan model, güçlü motor seçenekleri ve konforlu sürüşüyle dikkat çekmiştir.

Laguna 1 Tutulan Modeli

Renault Laguna'nın ilk nesli (Laguna 1), 1994-2001 yılları arasında üretilmiştir. Bu nesilde en çok tutulan model, 1997 yılında piyasaya sürülen Laguna RXE'dir. Güçlü 2.0 litrelik motoruyla ve tam donanımıyla öne çıkan Laguna RXE, o dönemde orta sınıf sedanlar arasında oldukça popüler olmuştur.

Laguna 2 Tutulan Modeli

Renault Laguna'nın ikinci nesli (Laguna 2), 2001-2007 yılları arasında üretilmiştir. Bu nesilde en çok tutulan model, 2003 yılında piyasaya sürülen Laguna 2 Privilege'dir. Geniş iç hacmi, konforlu süspansiyonu ve zengin donanımıyla dikkat çeken Laguna 2 Privilege, orta sınıf sedanlar arasında en çok tercih edilen modellerden biri olmuştur.

Laguna Paket Sıralaması

Renault Laguna modelleri için sunulan paket sıralaması şu şekildedir:

• RT
    • RN
    • RXE
    • Privilege
    • Dynamique

Privilege ve Dynamique paketleri, Laguna modellerinin en dolu paketleridir. Bu paketler, deri koltuklar, klima kontrolü, navigasyon sistemi ve daha fazlasını içerir.

Sonuç

Renault Laguna, orta sınıf sedanlar arasında tutulan bir modeldir. İlk neslinde Laguna RXE, ikinci neslinde ise Laguna 2 Privilege en çok tercih edilen modeller olmuştur. Renault Laguna'nın zengin donanım seçenekleri ve konforlu sürüşü, onu orta sınıf otomobil arayanlar için ideal bir seçenek haline getirmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • authentique almayın kesnilikle...

expression plus ya da privilege öneririm..

privilege olursa iyi olur; ESP+CSV standart privilege de ve en donanımlısı o..iç mekan da bej renktir ve bazı kısımlarda deri döşeme bulunmaktadır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.C.k.

authentique almayın kesnilikle...

privilege olursa iyi olur; ESP+CSV standart privilege de ve en donanımlısı o..iç mekan da bej renktir ve bazı kısımlarda deri döşeme bulunmaktadır..
    quote:

Orjinalden alıntı: m.C.k.

Peki laguna yı önerir misiniz satmak istersek zorlarmı beni ikinci eli....

• quote:

Orijinalden alıntı: iptas

quote:

Orjinalden alıntı: m.C.k.

Peki laguna yı önerir misiniz satmak istersek zorlarmı beni ikinci eli....

Alıntıları Göster
    Laguna sınıfındaki diğer arabalar gibi ikinci elde en fazla değer kaybı yaşayan otomobillerden biri malesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: vincentvega

Laguna sınıfındaki diğer arabalar gibi ikinci elde en fazla değer kaybı yaşayan otomobillerden biri malesef.

Alıntıları Göster
    bence al.privilege tercih et.
    sıfırıyla 2.eli yarı yarıya farkediyor.
    ucuza alır ucuza satarsın.
    tutulmaması tamamen türk
    tüketicisinin begenilerini karşılamıyor
    birazda megane nin dizaynının gölgesinde kalıyor.
    onun için ön paneli meganeye benzettiler.
    megane d laguna c segmentindeymiş gibi bir algı veriyor.
    nedenide megane lagunaya göre sanki daha hacimli
    ve oturaklı havasından kaynaklanıyor.
    performans olarak tatmin etmiyecegi söyleniyor.
    1.6 motor biraz kuvvetsiz kalıyormuş dolayısıyla
    iş yapmak isteyen motor ,bu işi daha fazla benzin
    harcayarak yapıyormuş.
    elektronik arızalar efsane halini almış
    hani kartlı martlı çalışıyor ya.

neyse sen bence al.
    ileride bende alacam anlatırsın.
    birde forumu tara.

• quote:

Orijinalden alıntı: ricardozonta

bence al.privilege tercih et.
    sıfırıyla 2.eli yarı yarıya farkediyor.
    ucuza alır ucuza satarsın.
    tutulmaması tamamen türk
    tüketicisinin begenilerini karşılamıyor
    birazda megane nin dizaynının gölgesinde kalıyor.
    onun için ön paneli meganeye benzettiler.
    megane d laguna c segmentindeymiş gibi bir algı veriyor.
    nedenide megane lagunaya göre sanki daha hacimli
    ve oturaklı havasından kaynaklanıyor.
    performans olarak tatmin etmiyecegi söyleniyor.
    1.6 motor biraz kuvvetsiz kalıyormuş dolayısıyla
    iş yapmak isteyen motor ,bu işi daha fazla benzin
    harcayarak yapıyormuş.
    elektronik arızalar efsane halini almış
    hani kartlı martlı çalışıyor ya.

neyse sen bence al.
    ileride bende alacam anlatırsın.
    birde forumu tara.

Alıntıları Göster
    laguna gerçekten ikinci elde çok kötü. bu kötülüğün en başta gelen sebebi de aracın tam bir tasarım faciası olmasıdır. renault firmasının niçin hala liftback araç üretme de inat ettiğini anlamak zor. bir de bu aracın 1.6 motorlusunu almaktan kaçınmak gerekiyor. çünkü 1.6 motor bu ağır kasayı çekmekte zorlanıyor. bu araçtan kesinlikle performans beklemeyin. bir arkadaşım bu 1.6 motorlu yeni laguna ile içinde 4 kişiyle biraz dik bir rampayı çıkamadı. arabanın balataları mahvoldu. ama olmadı, çıkamadı. aracın içindeki yolcuları indirerek ancak çıkabildi.

• quote:

Orijinalden alıntı: nebel

laguna gerçekten ikinci elde çok kötü. bu kötülüğün en başta gelen sebebi de aracın tam bir tasarım faciası olmasıdır. renault firmasının niçin hala liftback araç üretme de inat ettiğini anlamak zor. bir de bu aracın 1.6 motorlusunu almaktan kaçınmak gerekiyor. çünkü 1.6 motor bu ağır kasayı çekmekte zorlanıyor. bu araçtan kesinlikle performans beklemeyin. bir arkadaşım bu 1.6 motorlu yeni laguna ile içinde 4 kişiyle biraz dik bir rampayı çıkamadı. arabanın balataları mahvoldu. ama olmadı, çıkamadı. aracın içindeki yolcuları indirerek ancak çıkabildi.

Alıntıları Göster
    laguna kötü bir fikir. o araca vericeğin paraya daha güzel bir araç alabilirsin. hem ikinci elde rahat edersin hemde ikinci gün iyiki laguna almadım dersin. o kasaya o motor yetmez.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Seat Toledo Hangi Segment
    11 yıl önce açıldı
    hangi laguna?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: nebel

Alıntıları Göster
    Ewt genelde insanlar 1,6 megan tercih ediyolar. Hem yerli hem de lagunadan ucuz daha da güzel sayılır. Bu nedenlerden 2. eli odukça uygun bulunabilir. Elektronik aksam olarak bence megan dan daha sağlamdır(özellikle ilk meganlardan). Privilige daha çok oyuncağı var. Hangisini uygun bulursan onu al. Çekiş tabiki ağırlık farkından megandan bir miktar düşük olacaktır. Benim bildiğim 100kg kadar bir fark var. Ancak sağlam güvenilir bir araç almış ocaksın. Nede olsa ilk 5 yıldız alan araçtı.. Tavsiye ederim.2004 1,6 exp 76000 de orjinal 24 e gitti. Bilgin olsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: OzOz83

Ewt genelde insanlar 1,6 megan tercih ediyolar. Hem yerli hem de lagunadan ucuz daha da güzel sayılır. Bu nedenlerden 2. eli odukça uygun bulunabilir. Elektronik aksam olarak bence megan dan daha sağlamdır(özellikle ilk meganlardan). Privilige daha çok oyuncağı var. Hangisini uygun bulursan onu al. Çekiş tabiki ağırlık farkından megandan bir miktar düşük olacaktır. Benim bildiğim 100kg kadar bir fark var. Ancak sağlam güvenilir bir araç almış ocaksın. Nede olsa ilk 5 yıldız alan araçtı.. Tavsiye ederim.2004 1,6 exp 76000 de orjinal 24 e gitti. Bilgin olsun...

Alıntıları Göster
    2003 model megane2 hb sahibiyim, aracim full donanim, neredeyse tam bir sene once aldim aracimi, ve ayni tarihte bir tane de laguna secenegim vardi, 2004 modeldi ve 5000km deydi, cok temizdi, fiyatlari da ayni sayilirdi megane ile ancak hem lagunanin rengi hic hosuma gitmedi, metalik olmayan bir lacivert, hem de en baz donanima sadece sift bolgeli dijital klima ekletilmis versiyonuydu, yani megane da cok daha fazla oyuncak vardi ama surus pozisyonu olsun konfor olsun laguna cok cok daha ustun bir arac yanliz bir de performans acisindan, biraz da genc olusum sebebiyle biraz daha hafif ve 5hp daha guclu olan megane i sectim, ama o laguna aklimda kalmadi degil:) secim tamamen sizin, laguna bence hic de kotu bir arac degil, su anda olsa deri koltuklu full bir laguna dusunebilirim ikinci el olarak. ayrica elektronik kart sistemi megane da hic bir ariza cikartmadi, laguna da da cikartacagini hic sanmiyorum. test edin, icinize en cok sineni, en iyi arabadir :)

• quote:

Orijinalden alıntı: coutoup

2003 model megane2 hb sahibiyim, aracim full donanim, neredeyse tam bir sene once aldim aracimi, ve ayni tarihte bir tane de laguna secenegim vardi, 2004 modeldi ve 5000km deydi, cok temizdi, fiyatlari da ayni sayilirdi megane ile ancak hem lagunanin rengi hic hosuma gitmedi, metalik olmayan bir lacivert, hem de en baz donanima sadece sift bolgeli dijital klima ekletilmis versiyonuydu, yani megane da cok daha fazla oyuncak vardi ama surus pozisyonu olsun konfor olsun laguna cok cok daha ustun bir arac yanliz bir de performans acisindan, biraz da genc olusum sebebiyle biraz daha hafif ve 5hp daha guclu olan megane i sectim, ama o laguna aklimda kalmadi degil:) secim tamamen sizin, laguna bence hic de kotu bir arac degil, su anda olsa deri koltuklu full bir laguna dusunebilirim ikinci el olarak. ayrica elektronik kart sistemi megane da hic bir ariza cikartmadi, laguna da da cikartacagini hic sanmiyorum. test edin, icinize en cok sineni, en iyi arabadir :)

Alıntıları Göster
    bence laguna privilege alınabilir. güzel araba, oturaklı konforlu. o motor o kasayı çekmez fikrine katılmıyorum. bence arabada herşey sürat, hızlanma değildir (kaldı ki laguna gayet seri bir arabadır, bu ne biçim araba, çok ağır, gitmiyor, çekmiyor vs. gibi şeyler asla dedirtmez,). ama hem 1600 cc olacak çok da hızlı olacak dersen c segmentine bakılması gerekir. o zamanda lagunaya göre hem konfordan, hem de güvenlikten biraz fedakarlık etmek gerekir. megane de kesinlikle çok güzel ama arabanın içine girince bile sınıf farkı fazlasıyla ortaya çıkıyor. lagunanın dış görünüşü de bence çok güzel ama tabi ki tamamen zevk meselesi. ikinci eline gelince zaten ucuz alıp ucuz satacaksın. bence sorun yok

• quote:

Orijinalden alıntı: karenin

bence laguna privilege alınabilir. güzel araba, oturaklı konforlu. o motor o kasayı çekmez fikrine katılmıyorum. bence arabada herşey sürat, hızlanma değildir (kaldı ki laguna gayet seri bir arabadır, bu ne biçim araba, çok ağır, gitmiyor, çekmiyor vs. gibi şeyler asla dedirtmez,). ama hem 1600 cc olacak çok da hızlı olacak dersen c segmentine bakılması gerekir. o zamanda lagunaya göre hem konfordan, hem de güvenlikten biraz fedakarlık etmek gerekir. megane de kesinlikle çok güzel ama arabanın içine girince bile sınıf farkı fazlasıyla ortaya çıkıyor. lagunanın dış görünüşü de bence çok güzel ama tabi ki tamamen zevk meselesi. ikinci eline gelince zaten ucuz alıp ucuz satacaksın. bence sorun yok

Alıntıları Göster
    laguna kral arabadır.bi de aklıma takıldı.arkadaşın biri laguna rampayı çıkamadı falan demiş.biraz daha sıksaydın.koskoca laguna rampayı çıkamayacak ha.

• quote:

Orijinalden alıntı: semihua28

laguna kral arabadır.bi de aklıma takıldı.arkadaşın biri laguna rampayı çıkamadı falan demiş.biraz daha sıksaydın.koskoca laguna rampayı çıkamayacak ha.

Alıntıları Göster
    Cevap yazan arkadaşların bütün mesajlarını okudum hepside birbirinden değerli görüşlerini yazmışlar bir de şunu sormak istiyorum yukarıda belirttiğim gibi 2004 - 2005 molellerinde privilege modeli full donanımlısı mı oluyor? yoksa başka full donanımlı modeli var mı? bu lagunanın....

• quote:

Cevap yazan arkadaşların bütün mesajlarını okudum hepside birbirinden değerli görüşlerini yazmışlar bir de şunu sormak istiyorum yukarıda belirttiğim gibi 2004 - 2005 molellerinde privilege modeli full donanımlısı mı oluyor? yoksa başka full donanımlı modeli var mı? bu lagunanın....

Alıntıları Göster
    Ben senin yerinde olsam 2001 140 hp lik Laguna lardan bakardım hem ucuzlar hemde taş gibiler manuel viteslilerin bilinen kronik arızalarıda yok deniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgao2000

Ben senin yerinde olsam 2001 140 hp lik Laguna lardan bakardım hem ucuzlar hemde taş gibiler manuel viteslilerin bilinen kronik arızalarıda yok deniyor.

Alıntıları Göster
    güzel demişsin ama o model olanlarda km fazla oluyor.kilometresi fazla olmasın istiyorum zevk bu ya laguna II. leri tip olarak beyeniyorum.
  • quote:

güzel demişsin ama o model olanlarda km fazla oluyor.kilometresi fazla olmasın istiyorum zevk bu ya laguna II. leri tip olarak beyeniyorum.

Alıntıları Göster
    Ben simdilik Fransa'da yasiyorum. Burada takip edebildigim kadariyla Laguna'dan firmanin basi çok agrimis. Fakat sebep performans veya sekil degil. Sebep, arabada yiginla elektronik donanim olmasindan, fazlalik nedeniyle sik sik arizalar çikarmasi. Dolayisiyla Laguna satislari burada da olaganüstü düsmüs durumda.
    Bu nedenle, Renault yeni kasa Laguna'yi hazirladi, yakinda piyasaya çikacak (ne zaman çikacak hatirlamiyorum. Geçen ay dergi almistim aksam evde bakayim yarin yazarim unutmazsam). Bu yeni kasada az ama öz olacak elektronik aksam.

Benden söylemesi, isterseniz alin size kalmis.

• quote:

Orijinalden alıntı: OzOz83

Alıntıları Göster
    megane-2 lerin megane-1 lerden elektronik yada başka aksamının daha iyi olduğunu söyleyen bir tek seni duydum

bence servislere sormalısın gerçeği.

quote:

Orjinalden alıntı: OzOz83

• quote:

Orijinalden alıntı: tolgao2000

Alıntıları Göster
    Kimseyi yanlış yönlendirmeyelim lütfen.

2001 kasa laguna Euro NCAP iki küsür yıldız almış. nası taş gibi oluyo. işte web adresi bakın.

http://www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=3&id2=21

quote:

Orjinalden alıntı: tolgao2000

• quote:

Orijinalden alıntı: acu___men

Kimseyi yanlış yönlendirmeyelim lütfen.

2001 kasa laguna Euro NCAP iki küsür yıldız almış. nası taş gibi oluyo. işte web adresi bakın.

http://www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=3&id2=21

quote:

Orjinalden alıntı: tolgao2000

Alıntıları Göster
    yavrucum oilk çıkıcan modeli 97 yılındaki arabayı bana söylüyosun onlar hem 2000 yılında makyaj yedi abs esp eklendi 4 hava yastığı geldi bilip bnilmeden sende yalan yanlış konuşma milleti yanıltma

• quote:

Orijinalden alıntı: EmreGLC

yavrucum oilk çıkıcan modeli 97 yılındaki arabayı bana söylüyosun onlar hem 2000 yılında makyaj yedi abs esp eklendi 4 hava yastığı geldi bilip bnilmeden sende yalan yanlış konuşma milleti yanıltma

Alıntıları Göster
    97 Laguna n-cap testleri tam bir kabus iken 98 modelde yanılmıyorsam 4 yada 5 yıldız almıştı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurBJK

Ben simdilik Fransa'da yasiyorum. Burada takip edebildigim kadariyla Laguna'dan firmanin basi çok agrimis. Fakat sebep performans veya sekil degil. Sebep, arabada yiginla elektronik donanim olmasindan, fazlalik nedeniyle sik sik arizalar çikarmasi. Dolayisiyla Laguna satislari burada da olaganüstü düsmüs durumda.
    Bu nedenle, Renault yeni kasa Laguna'yi hazirladi, yakinda piyasaya çikacak (ne zaman çikacak hatirlamiyorum. Geçen ay dergi almistim aksam evde bakayim yarin yazarim unutmazsam). Bu yeni kasada az ama öz olacak elektronik aksam.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ugurBJK

Baktim, yeni Laguna Ekim 2007'de çikacak.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.