Şimdi Ara

hangi PIC ve hangi program?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir proje için PIC programlama öğrenmem gerekiyor, RF'le aldığım bir veriyi LCD'ye yazmam gerek.
    Bunun için araştırdığımda çok fazla PIC modeli olduğunu gördüm - memory özellikleri değişen falan,
    Ne kullanmamı önerirsiniz?

Ayrıca, PIC programlama için PicBasic mi C mi yoksa Assembly mi kullanmalı böyle bi projede?

.NET veya Java gibi diller de kullanabilir miyim artistlik olsun hocaya

Gerçi framework falan gerektirir zannedersem ama .NET'te PDA'lar için program yazma özelliğinin de olduğunu varsayarsak belki bi ihtimal olabilir diye düşündüm..

• pic 16f628 veya pic 16f84 kullanabalirsin. piyasada çok rahat bulabileceğin ve senin işini görebilirler. port a ve port b olaraktan yeterli sayıda IO lara sahip. port a dan verileri alırsın port b ile de lcd yi sürersin. ama seni uğraştırcak nokta bence pic seçimi değil. rf alıcı ünitesi ve alacağın verinin stabil bi veri olarak alınması kısmı olacaktır bence. yani pic e giren bilgi düzgün gürültüsüz düzgün bir şekilde olmalı. gerekiyorsa filtreleme ve kazanç katı kullanılmalıdır(mesafeye göre).
  • Önce sade basit bir datasheet'e sahip olan bir elemandan başla. Mesela 16f84. Bir de 16f84 ile ilgili Altaş yayınevinin iki tane kitabı var onları da edin pahalı değiller. Ayrıca başlangıç her zaman assembly ile olmalı. Sonra 16f877 ve C ile devam et. (CCS PIC-C'yi öneririm) Sonra da 18f işlemcilere terfi edersin.
  • assembly hiç prgramlama bilmeyen biri için zor olabilr. bence pic basic işin görebilir.
    yanılmıyorsan forumda ete hocanın pic basic notları vardı, onlar yardımcı olabilirsana.
    birde aşağıdkli linki incelemeni tavsiye ederim sana
    http://www.melabs.com/support/index.htm
  • okulda işlemci dersini yeni almaya başladım.

kitaba şöyle bir baktım.

Assembly çok daha açıklayıcı olarak gözüküyor.
    C biraz daha yüksek seviye olduğu için, mantığını anlamak için assembly dan başla derim.

Bence internette fazla oyalanma, bir kitap tavsiyesi al ve kitabı al çalış.
  • Bu projeyi 2 yıldır ben ogrencilerime yaptırıyorum. 16f628 ve hazır satılan udea sirketinin alıcı vericileri var isini gorurler. Cok stabil calısıyorlar. acık alanda test etmedim ama 2 kattan bahcedeki ogrencimle data alıp verdik. Pic basic e calıs hemen cok kolaydır. Sonra assembly mi yaparsın c mi kendin karar ver. picbasic ile 3 gunde halledersin.

Hadi basarilar. Kolay gelsin. Korkmamak lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu program nasıl?
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.