Şimdi Ara

Hangi tıbbı yazmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
2
Favori
1.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle iyi forumlar :) malumunuz sonuçların açıklanması gecikince yavaş yavaş üniversite araştırmalarına başlamak istedim. Sıralamam tahmin ettiğime göre 2.500-4.000 arası bir şey gelecek. Bu aralıklarda alan Gazi, Ege, Marmara, Ankara,İstanbul üniversitesi gibi okullar var. Tus başarılarına baktım biraz fakat onlar da kafamı karıştırmaktan başka bir işe yaramadı. 13 14 binde alan tıplar tusta ilk 5'e ilk 10'a girmişler hep. Eğer aranızda bu üniversitelerin birinde okuyan veya yakını falan okuyan varsa bilgi verebilir mi acaba? Özellikle klinik hakkında aydınlatan olursa hastaya yaklaştırıyolar mı pratik öğrenme az mı intörnlükte neler yaptırıyorlar bunları bizimle paylaşan olursa çok sevinirim gerçekten :) Bir de Ege'nin eğitim sistemi değişmiş diyorlar iyi yönde mi yoksa kötü yönde mi bu değişiklik?

Şimdiden teşekkürler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nerede yaşamak istediğini seç önce, sonrası zaten üç aşağı beş yukarı eşit.

• Çapa tıp

• 10 binden fazladan alan yerde okuyanların ders çalışmaktan başka yapacak etkinliği olmadığı için tus başarısı yüksektir xd düşünsene vanda okuyon hayır napıcaksın ders çalışmayıp en fazla napabilirsin

• İşte benim de bu yüzden merak ettiğim şey klinik uygulamalar yani tamam adam teoriyi yalayıp yutmuştur ama pratikte kan almayı bile beceremez ben bunu merak ediyorum işte

• Vena Portae kullanıcısına yanıt
    Van neresi ya jxndisncksmcksncisnxn

• in a nutshell İ kullanıcısına yanıt
    Neden çapa tıp avantajları dezavantajlarını yazabilir misiniz

• Erzurum'da tıp okuyorum. Bir arkadaşın bahsettiği doğru TUS sınavı üniden çok kendi çalışmana bakar bunu unutma. Doğuda haliyle Batıya oranla olanak daha az olduğu için daha çok çalışırsın daha yüksek TUS puanı alırsın. Ama aynı zamanda Doğu'nun iyi yanı halk biraz daha bilgisiz olduğu için yapabileceğin ÇOĞU klinik olayı yapabilirsin çünkü çoğunun gözünde doktor önlüklü olandır. Ama batıda insanlar biraz daha okumuş mu desem kendini beğenen mi desem bilemedim böyle özelliklere sahip olduğu için seni araştırır kimsin öğrenci misin sen doktor değilsin bana dokunma olaylarına girer onun için Doğuda klinik olaylar biraz daha atraksiyonlu dolu geçebilir ;) örnek olacaksa bizim 1.sınıfta arkadaş sürekli acile giderdi orada bir kaç Kişiyi kalp masajıyla geri döndürdüğü olmuş tabi hasta sonra ölmüş ama yani burda olay mantığı kavramak hocalar da hastaları öğrencilere veriyor Çokça pratik yapsın diye bilmem soruna cevap verebildim mi . Ama mesela TUS'ta da Çapa son sene öğrencilere hiç bir şey yaptırmadan gidin TUS çalışın dediğini biliyorum.

• Tıp hangisi olur bilmem ama istanbulda okumanı şiddetle tavsiye ediyorum :)

• Yok mu egeden capadan ankaradan gaziden akdenizden baska tiplardan da abilerimiz ablalarimiz bize yol gosterecek??

• Up

• yukarı
  • Tus dediğin son bir iki yil calisma klinik de uzmanlikta oldugunda ogrenecegin seyler Ayrica tip hiç dusundugunuz gibi degil ilk 3 yil acik ogretim tarzında zorunlu lablara gidiyorsun ilk aydan sonra sadece yani yaz istanbulda okul ankara yazarsan neden istanbul yazmadim pismanligini çok yasarsin bu 3 yil komiteden 20 gun öncesi haric ful boslama gezecek yerler aktiviteler lazım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.