SL8000 ve 9000'ler evet yansıma bence de çok fazla.
SL8500 ve 9500'lere Samsung B serileriyle yansıma kıyaslamasında ben aynı notu verdim.
Benim evde TV köşede duruyor bir cephesi duvar diğer cephesi pencere, gündüz vakitlerinde yansıma sorunu yaşamıyorum. Akşam vakitlerinde ev ışıklandırması ile bir nebze yansıma olayım var ama TV standart ölçülerden daha yüksek konumda ve bende yerde otururken rahatsız edici yansıma oluyor.
Kısacası normal şartlarda yansıma sorunu hiç yaşamıyorum desem yeridir.
Dedemde B652 lcd var, bendekinden farklı değil.
Ödüllü 9000 Serisi'nden, İnovasyon Onur Ödülü'ne layık görülen 7000 ve 6500 Serileri'ne kadar tüketiciler kişisel eğlence anlayışlarına, tercihlerine ve yaşam tarzlarına uyacak sınırsız model seçeneğine sahip oluyor. Amiral gemisi olan 9000 Serisi Samsung'un bugüne kadar satışa sunduğu en etkileyici HDTV olma özelliğini taşıyor. Çok ince LED TV'yi üst sınıf dokunmatik ekranlı uzaktan kumanda ve entegre 3D teknolojisi tamamlıyor. Tüm bu özellikler görüntü kalitesi ve bağlantı seçenklerinde ağzı açıkta bırakan yeni standartlar belirliyor. Dünyanın en ince, tam entegre LED TV'si olan 9000 Serisi, derinlik konusundaki rekabete son noktayı koymak ve çıtayı inovatif özellikleri ile daha da yukarı taşımak için tasarlandı.
gelelim zurnanın zırt dediği yere!!!hadi ürünü seçtik peki nerden alacağız.böyle bir üründe teknik destek fiyat/performans oranı önemli.teknosa,darty,vatanbilgisayar,bimeks gibi adı sanı belirli firmalardan birini mi seçmeli yoksa gözünü kapatıp hepsiburada istanbul bilişim vb internet üzerinden sipariş seçeneklerinden birini mi değerlendirmeli!!!
aslında teknik destek konusunda ve distiribitör firma garatisi konusunda son saydığım seçeneklerde pek birebir irtibat kurmak mümkün olmayacaktır.bu sebeple nereye giderseniz gidin muhatap bulabileceğimiz bir firma seçmek lazım galiba.
Çok ince detayına kadar girmeyeceğim ama benim için fark etmiyor nereden aldığım. Bu forumda bir arkadaş yasal haklarımız konusunda bilgilendirmişti, bende firmaların tarihini servis imkanlarını hizmetlerini detaylıca incelemeye çalıştım. Firmaların satış öncesi hizmetlerinden ziyade satış sonrası hizmetlerine önem vermek gerek. Teknik servisindeki elemanlarının bilgili ve ilgili olması ise en mühim konu. Bir sonraki önerim ise mümünse ürününüzü internet üzerinden değil, imkanınız varsa bayiiden kendiniz teslim alın.
samsung almayı düşünüyorum.tabi mağazada satıcı aklıma başka bir kurt düşürmezse:))
teknosaya samsungla ilgili görüşmek üzere gittim.ordaki arkadaş 5dk önce ekranında koruma olmadığı için kazayla masanın kenarına hafifçe çarptığı ekranın halini gösterdi.küçücük bi yerden aldığı darbeyle tüm ekran görüntüsü mahvolmuş tv resmen pert olmuştu:) sanki bana mesaj verircesine bir kaza yaşamıştı.Lg 9500 deki yansıma samsung kadarsa Lg ye dönebilirim.ama aklımı daha da karıştırdı bu durum.
quote:
Orijinalden alıntı: polatz
SL8000 ve 9000'ler evet yansıma bence de çok fazla.
SL8500 ve 9500'lere Samsung B serileriyle yansıma kıyaslamasında ben aynı notu verdim. ....
Aynen katılıyorum... İzleme mesafesinden bir bakın evinizde hangi detaylar TV nizde hayat bulacak...
Gördüğümden anladığım kadarıyla sormak istiyorum 3000TL dolayında 40-46" Piyasası gerçekten bu kadar az seçenekli mi?
malesef seçenek bu kadar.tabi kaliteli birşey almayı düşününce seçenek azalıyor.lg samsung philips arasında bir seçim yapmak gerekiyor.zaten led tv ler 2500lerden başlayınca 3000e de fazla seçenek kalmıyor.
40b7000 peynir ekmek gibi gidiyor stok bulmak zor.
nihayet kararımı verdim ve teknosadan samsung 40b7000 siparişimi verdim.pazartesi günü gelecek bende led tv ciler kervanına katılacağım:)artık başka marka model incelemekten kurtuldum.önerileriyle destek veren herkese de teşekkür ederim.
Hayırlı olsun Sunsea TV'in geçmiş olsun sende kurtardın kendini
quote:
Hayırlı olsun Sunsea TV'in geçmiş olsun sende kurtardın kendini
eyvallah polatz gerçekten kurtuldum artık rüyama giriyordu :))modeller arasında kalmaktan alamadım onca zaman.
bende 42sl9500 - 40ex500 - 40b6000 arasında gidip geliyorum....
bende bu modeller dahil onlarca modelle başladım araştırmaya.en son lg 42sl9500le samsung 40b7000 arasında kaldım.
kriterlerime gelirsek
-öncelikle samsungun parlak kristal ekran teknolojisi -görüntü kalitesi ve canlı renkleri o incecik ekranda sunduğu derinlik hissi -ethernet girişi olması(aslında bluetooht da olsaydı fena olmazdı) -dlna özelliğiyle wireless ağlara bağlanabilme imkanı-tabi dnla aparatarı alarak -4 hdmi 2 usb giriş -Lg de kenarlarda olan led aydınlatması samsungda görüntüyü kaplaması -enerji açısından %40 tasarruflu olması.
ama kafamda soru işaretlerine neden olan özellikleri de yok değil -ekranında koruyucu panel olmaması yüzünden darbelere karşı savunmasız olması -mega kontrast olarak sunuluyor. 3.000.000:1 mi göreceğiz!!!pixel başına düşen kontrast oranını bilseydik daha iyi olacaktı.
Bluetoothansa DLNA daha iyidir, bluetoothan filmleri izleyemezsin, TV'nin dahili belleği nedir bilemiyorum ama bugüne kadar mp3 yollayamadım bluetoothtan.
Bütçenizi bilemiyorum ama 3800-4000 tl (mağazadan mağazaya değişiyor) ise Sony NX serisini kesinlikle inceleyeyin.
HD film izlemek için sabırsızlanıyorum...
quote:
Bluetoothansa DLNA daha iyidir, bluetoothan filmleri izleyemezsin, TV'nin dahili belleği nedir bilemiyorum ama bugüne kadar mp3 yollayamadım bluetoothtan.
Bütçenizi bilemiyorum ama 3800-4000 tl (mağazadan mağazaya değişiyor) ise Sony NX serisini kesinlikle inceleyeyin.
yok film izlemek için değil telefonla çektiğim fotoğrafları direkt aktarırım diye düşünmüştüm ama dediğin gibi gerek de yok.nasılsa bilgisayarla bağlantı kurabiliyorum.
Fotoğraf için gerçekten çok pratik bir çözüm bluetooth ama kablosuz dlna özelliği beni daha çok çekiyor(du)
Dostum lütfen yanlış anlama dediklerimi. Hayırlı olsun diyorum sana. Ama kriterlerin ile ilgili bazı söyleyeceklerim var.
1- 9500'dede aynı şekilde parlak kristal ekran var. 2- aynı şekilde ince ve derinlik hissi. 2.9cm (LG) 3- ethernette sen haklısın. 4- dlna, yine haklısın. 5- aynen LG'de var 6- İşte Led konusunda tam tersi diye biliyorum ben.http://www.youtube.com/watch?v=lOYYE3BkzIc&feature=fvw Bu videoya bakarsan LG komple LEd kaplı görünüyor. 7- Aynen tasarrruflu hatta %70 civarında bişeyler diyordu.
Ş,mdi içine kurt düşürmekte istemem ama benimde bir karar verip bu işi bitirmem gerekiyor.. Bu nedenle yazıyorum.. =(
bende 42sl9500 - 40ex500 - 40b6000 arasında gidip geliyorum....
bende bu modeller dahil onlarca modelle başladım araştırmaya.en son lg 42sl9500le samsung 40b7000 arasında kaldım.
kriterlerime gelirsek
-öncelikle samsungun parlak kristal ekran teknolojisi -görüntü kalitesi ve canlı renkleri o incecik ekranda sunduğu derinlik hissi -ethernet girişi olması(aslında bluetooht da olsaydı fena olmazdı) -dlna özelliğiyle wireless ağlara bağlanabilme imkanı-tabi dnla aparatarı alarak -4 hdmi 2 usb giriş -Lg de kenarlarda olan led aydınlatması samsungda görüntüyü kaplaması -enerji açısından %40 tasarruflu olması.
ama kafamda soru işaretlerine neden olan özellikleri de yok değil -ekranında koruyucu panel olmaması yüzünden darbelere karşı savunmasız olması -mega kontrast olarak sunuluyor. 3.000.000:1 mi göreceğiz!!!pixel başına düşen kontrast oranını bilseydik daha iyi olacaktı.
Bak gözdn kaçırmışım, Samsung B6000/7000/8000'ler yandan aldınlatmalı led.
LG'nin arkadan aydınlatmalı olduğunu duydum okudum ama çok ince bir tasarıma sahip olduğu için hala SL serisinin yandan aydınlatmalı olduğunu düşünüyorum.