Şimdi Ara

HANGİSİ? LG 42'SL9500 LED TV / SAMSUNG 40 ' 40B7000 LED TV ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
254
Cevap
0
Favori
27.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hayırlı olsun hightjacker :) LG yandan aydınlatmalı led aydınlatmalı lcd tw mi aldınız, yoksa full led mi? ikisi farklı biliyosunuz LG bildiğim kadarıyla full led üretmiyordu?
  • SLm gordüğüm kadarıyla arkadasların hepsi benim gibi led tvler hakkında benzer sorulara cevap arıyolar, Bende uzun zamandır arasatırıyodum konuyu ve dorumdan takip ediyorum. TV aslında İB almayı planlıyorm ve 47SL9500 ile 47UB7000 arasında 750 TL ye yakın fark var.
    Tv yi genelde PES201X serisi ve Film izleme amaçlı kulancağım için,

1- Samsung modeli için 750 TL fark vermeye gerek varmı?
    2- DLNE ile bağlantı + özellik olarak gözükmesine rağmen, 10 m mesafedeki masaüstü pcin ile bağlantıyı nasıl sağlıyacağımı hala anlamış değilim,hiçbir formda detaylı bilgi bulamadım.
    3- Harici diskten coğu formatta film izleme işini haledebiliyosak, DLNE başka ne amaçla kullanabilriz ve PC diğer odada ise kontrolünü nasıl yaparız? Tvye mouse takma ihtimali olamaz sanırm :P
    4- HDMI kablo ve güzel bi dizüsüt pcyi 1000~1500 tl ye alabiliyosak aradaki farkı bu şekilde kullanmak ve pcyi tvnin yanının koymak daha mantıklı değilmi?
    5-Sl9500 ve UB7000 arasındaki paralaklık farkının ev ortamında cok farkedeceğini düşümediğimden, bu iki tv arasında marka harici kayda değer başka ne fark var !
    bilen varsa yardımcı olabilirse sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: SchyzophreN

hayırlı olsun hightjacker :) LG yandan aydınlatmalı led aydınlatmalı lcd tw mi aldınız, yoksa full led mi? ikisi farklı biliyosunuz LG bildiğim kadarıyla full led üretmiyordu?

Full led aydınlatmalı

quote:

Orijinalden alıntı: S-corpi-o

SLm gordüğüm kadarıyla arkadasların hepsi benim gibi led tvler hakkında benzer sorulara cevap arıyolar, Bende uzun zamandır arasatırıyodum konuyu ve dorumdan takip ediyorum. TV aslında İB almayı planlıyorm ve 47SL9500 ile 47UB7000 arasında 750 TL ye yakın fark var.

2- DLNE ile bağlantı + özellik olarak gözükmesine rağmen, 10 m mesafedeki masaüstü pcin ile bağlantıyı nasıl sağlıyacağımı hala anlamış değilim,hiçbir formda detaylı bilgi bulamadım.
    3- Harici diskten coğu formatta film izleme işini haledebiliyosak, DLNE başka ne amaçla kullanabilriz ve PC diğer odada ise kontrolünü nasıl yaparız? Tvye mouse takma ihtimali olamaz sanırm :P
    4- HDMI kablo ve güzel bi dizüsüt pcyi 1000~1500 tl ye alabiliyosak aradaki farkı bu şekilde kullanmak ve pcyi tvnin yanının koymak daha mantıklı değilmi?
    5-Sl9500 ve UB7000 arasındaki paralaklık farkının ev ortamında cok farkedeceğini düşümediğimden, bu iki tv arasında marka harici kayda değer başka ne fark var !

1. Dlna, internettv gibi bir iki çok mühm olmayan artıları var.
    2. Dlna bildiğim kadarıyla tv'ye usb wi-fi bağlayıp diğer wi-fi cihazlarla bağlantı kurmaya yarıyor ama bilgim yok belki bu dediğimde tam doğru değildir.
    3. Kumandadan idare ediyorsun.
    5. sl9500 ile b7000 arasında fark yok desek daha yerinde olabilir.

• quote:

hayırlı olsun hightjacker :) LG yandan aydınlatmalı led aydınlatmalı lcd tw mi aldınız, yoksa full led mi? ikisi farklı biliyosunuz LG bildiğim kadarıyla full led üretmiyordu?

Öncelikle teşekkür ederim,

SL serileri EDGE led teknolojisini kullanıyor. Bu kadar ince çerçevede şu anda full led kullanımı yapılamıyor.
    LH modelleri full led sanırım ancak onlarda kalın tasarıma sahip.

Bu tv yi seçerken Led olması artı özellikti benim için ancak edge/full şeklinde bir kriterim yoktu ki zaten FULL Led olan cihazlar daha pahalı.

Bir de tv Edge Led ise aynı serinin tüm modellerinde EDGE Led olarak üretilir, aynı seride farklı teknoloji kullanılmaz. Bu nedenle tüm LG SL serileri EDGE Led diyebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: polatz

hayırlı olsun highjacker

size Teşekkür etmeyi unutmuşum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: highjacker

Selamlar,

Uzun süreli araştırma ve kararsızlık döneminden sonra aynı videoyu her iki cihazda da oynatarak yaptığım mukayese sonucu LG ye döndüm,
    bu dönüşümü takiben Bimeksin yaptığı kampanyada zamanlama olarak mükemmel olunca 42SL9500 aldım.

Karşılaştırma yaptığımız video Samsunga ait Nascar yarışlarını gösteren demo görüntüsüydü.
    Bu görüntüde uzak çekimde tribündeki seyirciler LG de net biçimde görülürken Samsung 7000 de insanların görüntüleri karışıyordu, birkaç kez geri alarak denedik, hep aynı oldu.

Bu nedenle o ana kadar Samsung 7000 serisinde kesin kararlı olmama rağmen tercihimi LG den yana kullandım.
    Tamamen kişisel bir tercih bu, söylediklerimle samsungu kötülemek gibi bir niyetimde yok, başka bir kişide LG ler WMV dosya oynatamıyor diye Samsungu tercih edebilir.

Yansıma konusuna gelirsek;
    Pencere TV ye göre 90 derece açıyla duruyor, evet ışıkta parlama var ancak abartılacak düzeyde değil, TV kapalıyken yansıma dikkat çekebiliyor ancak görüntü varken yansıma dikkat çekmiyor.

hayırlı olsun arkadaşım. bende tvyi alırken samsung led serisi ile sl9500i yanyana koydurup 1saate yakın incelemiştik. bende incelerken dikkatimi çekenler samsungda suratlar pastelimsi görünürken lgde renkler daha iyi ve ayrıntılar daha belirgindi. ikiside standart ayarda ve aynı görüntülerde idi.
    genelde bütün sitelerde test sonuçları böyle. ben memnunum alacak olanlarada tavsiye ederim.
    Detaylı İnceleme
    Bildqualität 95% Görüntü kalitesi% 95
    Klang 79% Ses 79%
    Ausstattung 87% Ekipman% 87
    Handhabung 77% Handling% 77
    Stromverbrauch 87% Güç Tüketimi 87%
    Doku & Service 85% Doku ve Servis 85%

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phoenix -- 12 Nisan 2010; 15:27:55 >

• Eğer Edge LED Seçicekseniz Sammy B Serisine bakın 7000 bütçenizi zorlayın 8000 serisi almanı tavsiye ederim SL Serisinden daha verimli Sammy B Serisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: GOGOMEZ

Eğer Edge LED Seçicekseniz Sammy B Serisine bakın 7000 bütçenizi zorlayın 8000 serisi almanı tavsiye ederim SL Serisinden daha verimli Sammy B Serisi

Selamlar,

Yukarıda yazdığım gibi amacım Samsungu kötülemek değil ancak yanyana duran iki cihazda aynı videoyu gösterme konusundaki başarısndan dolayı tercihim LG oldu.
    Kağıt üzerinde ve DLNA gibi özelliklerde Samsungun artısı daha çok ancak ben kendi kriterlerime göre yaptığım görsel test sonucu LG yi seçtim.

Eğer sen bu konularda uzman mısın böyle konuşuyorsun diyenler olursa da; hayır ben LCD uzmanı değilim ama kullanıcıyım ve kendi kullanacağım cihazı kendi kriterlerime göre kıyaslayarak aldım.

Buradaki arkadaşlarında yorumlarını dikkate alarak uzun bir süredir kıyaslama yapıyordum, hatta niyetim B7000 almaktı, ta ki o testi yapana kadar.

• hayırlı olsun highjacker güle güle kullan.tercihini yaptıktan sonra arkana bakmayacaksın yoksa işin içinden çıkamazsın.onda o vardı bunda bu vardı diyerek tv alamaz hale gelirdin.kararını verdin kurtuldun:)darısı diğer seçemeyenlerin başına...
  • Bende SL9500'de karar kılıcam sanırım.. Yada LG'nin LE yani Full array Led serilerini beklicem..

Aslında istanbul bilişimin garanti ve ölü piksel problemleri olmasaydı hemen alıcaktım. Ama artık Çok midemi bulandırdı çok fazla şikayet var her yerde..

highjacker,
    Siz kaç paraya aldınız bimeksten?
  • World kart kullanıyorsan Vatan'da 42" 2868 tl 6 taksit... Bimeks'in sitesinden kaldırmışlar ürünü...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Razorback

Bende SL9500'de karar kılıcam sanırım.. Yada LG'nin LE yani Full array Led serilerini beklicem..

Aslında istanbul bilişimin garanti ve ölü piksel problemleri olmasaydı hemen alıcaktım. Ama artık Çok midemi bulandırdı çok fazla şikayet var her yerde..

highjacker,
    Siz kaç paraya aldınız bimeksten?

Selamlar,

Bimeksin elindeki son 2-3 cihazdan birini aldım sanırım çünkü ben kampanyanın sonunda aldım ve ben aldıktan 3-4 saat sonra ürün siteden kaldırıldı, bir soru için çağrı merkezini aradığımda az kalmış ve sadece bir mağazada mevcut demişti müşteri temsilcisi, o an sormak aklıma gelmedi açıkcası az derken kaç taneyi kastediyorsunuz diye :)

İB nin fiyatları çok uygun ancak daha önce başka bir başlıkta yazdığım gibi ürünü alırken değil arıza yaptığında sıkıntı yaşamamak önemli olan.
    Alırken tüm satıcılar size ilgi gösterir ancak arıza yağtığında serviste bir problem olup başım ağrıyacağına aradaki fiyat farkını baştan vermeyi tercih edenlerdenim.
    O farkı karşılayacak durumda olamasaydım ya modelden feragat ederdim, ya da şansımı deneyip İB den alırdım. Benim İB den hiç bir alışverişim olmadığı için kötüle yapamam ama okuduklarım yüzünden bir risk olduğunu gördüm ve riski ortadan kaldırmak için oradan alışveriş yapmadım.

bimeksten 2800 liraya 3 ay taksit ertelemeli 12 taksite aldım. fiyatı genelde 2800-2999 liraya 5-10 taksit arasında geziniyor piyasada.

Sizinde TV konusunda kararsız kaldığınızı okumuştum başka bir başlık altında, cihazı rahatlıkla tavsiye edebilirim. Ama daha önce söylediğim gibi kişisel kriterler çok önemli.
    bence sizde test edeceğiniz bir görüntüyü usb stick' e atıp mağaza elemanlarından bir kaç cihazda oynatmalarını isteyin. ortak yayındaki görüntüler çok yanıltıcı oluyor zaten biliyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: sunsea

hayırlı olsun highjacker güle güle kullan.tercihini yaptıktan sonra arkana bakmayacaksın yoksa işin içinden çıkamazsın.onda o vardı bunda bu vardı diyerek tv alamaz hale gelirdin.kararını verdin kurtuldun:)darısı diğer seçemeyenlerin başına...

Teşekkür ederim,

Evet karar vermek çok zor ve aldıktan sonra artık işin peşini bırakmak gerekiyor :) acabalar bitmediği sürece hiç bir şey alınamıyor :)
  • tv yi aldıktan sonra işin boyutu değişiyor.mesela ses sistemi araştırmasına giriyorsun..şekil 1a:)
    ben de samsungu tercih ettiğim memnunum şimdilik bir sıkıntı yok.umarım da olmaz.DLNA adaptörü
    konusunda kafamda soru işaretleri olduğundan ve henüz Türkiye 'de satışa sunulmadığından beklemede
    kalmayı tercih ediyorum.zira ulaşım maliyetiyle beraber 120 $ civarında bir maliyeti var..buna değer mi bilmiyorum.
    yayın konusunda standart digiturk kullandığımdan tv den henüz verim alabildiğim söylenemez.sadece
    harici sabit diske yüklediğim dvd,mkv ve bluray görüntüleri izlediğimde bir full hd led sahibi olduğumu anlıyorum.onun dışında standart bir tv den farkı yok.
    bu model samsungu eleştirebileceğimiz en önemli kriter ses sisteminin yetersiz kalması!!!aslına bakarsanız
    bu kadar ince bir tv den üstün bir ses kalitesi beklemekte haksızlık olur.bu sebeple harici bir ses sistemi
    almak gerekiyor.bunların hepsi de ayrı masraf demek.yani tv yi alınca iş bitmiyor:))
    digiturk plus yada hd dsmart yayın konusunda da inceleme yaptım.digiturkte hd izleyebileceğimiz
    bir kaç kanal dışında diğerleri hd yayın yapmıyor.paketi de sinema yada lig paketi yapmanız gerekiyor ki
    moviemax lig tv dizi tv spormax eurosport ve nat.geo kanallarını HD izlemeniz mümkün.
    cihaza ayrı para ver yayına ayrı para ver derken o da ayrı bir masraf.galiba en iyisi
    istediğin filmin dvd sini bulup playerda izlemek.bunun için de ayrı konu açmak lazım:)

sizler hangi yolu izliyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: polatz

quote:

Full led aydınlatmalı

quote:

Orijinalden alıntı: S-corpi-o

SLm gordüğüm kadarıyla arkadasların hepsi benim gibi led tvler hakkında benzer sorulara cevap arıyolar, Bende uzun zamandır arasatırıyodum konuyu ve dorumdan takip ediyorum. TV aslında İB almayı planlıyorm ve 47SL9500 ile 47UB7000 arasında 750 TL ye yakın fark var.

1. Dlna, internettv gibi bir iki çok mühm olmayan artıları var.
    2. Dlna bildiğim kadarıyla tv'ye usb wi-fi bağlayıp diğer wi-fi cihazlarla bağlantı kurmaya yarıyor ama bilgim yok belki bu dediğimde tam doğru değildir.
    3. Kumandadan idare ediyorsun.
    5. sl9500 ile b7000 arasında fark yok desek daha yerinde olabilir.

Öncelikle cevap icin eywallah POLATZ,

Dediğin gibi DLNA 'yı çok aktif olarak kullanamıyı beceremiyecek isek ve kumanda dan Masaüst Pc aktif olarak kontrol etmenin zor olacağını tahmin ettiğimden dolayı, 750 tl fazla verip UB7000 Almanın anlamı olmayacak gibi.
    Sanırım 47SL9500 de karar kıldım bende, İB iletişim kurup stok durmunu öğrenmek sonrada optik çıkışli bi 5+1 araştımam gerekecek.
    Sipariş vermeden önce farklı bi önerisi olan arkadas varmıdır?

• Arkadaşlar bakın Paneli/ Panel için alın Yok DNLA Yok USB,Den bir çok format desteklemesi vs vs özellikler bakmayınız-işlemcisi nedir,paneli ne kalitede,gece backlıht oranı nedir bunları test edin,özelliklede siyah performansını yoksa gece yayın izlerken çok üzülürsünüz-bu özeliklere yönelin
  • quote:

Arkadaşlar bakın Paneli/ Panel için alın Yok DNLA Yok USB,Den bir çok format desteklemesi vs vs özellikler bakmayınız-işlemcisi nedir,paneli ne kalitede,gece backlıht oranı nedir bunları test edin,özelliklede siyah performansını yoksa gece yayın izlerken çok üzülürsünüz-bu özeliklere yönelin

siyah ve beyaz performansında samsunga başarılı puan verdim
  • quote:

Arkadaşlar bakın Paneli/ Panel için alın Yok DNLA Yok USB,Den bir çok format desteklemesi vs vs özellikler bakmayınız-işlemcisi nedir,paneli ne kalitede,gece backlıht oranı nedir bunları test edin,özelliklede siyah performansını yoksa gece yayın izlerken çok üzülürsünüz-bu özeliklere yönelin

Üstad imzana bakdımda x4500 gördüm.helal olsun dedim.hayalimdeki lcd şuan kaça aldınız veye şuan en ucuzu nerede bulabiliriz.Açıkcası hala bu tv yi tavsiye edermisiniz yoksa daha düşermi bu tv nin fiyatı.SELAMLAR.......
  • Her iki markayı kullanmış biri olarak çok açık bir şekilde Samsung diyorum..Samsung 7 serisi led tv vardı,ufak bir arıza nedeniyle değişim yaptık.LG SL9500 aldım.LG nin tek artısı ön panaldeki koruma,fakat o da çok yansıma yapıyor..Forum da bazı arakdaşlar yapmıyor yazmışlardı daha almadan,,bende onların sözlerine bakarak aldım,ama yansıyor .Görüntü kıyaslaması olarak da Samsung bariz olarak net ve canlı..Hiç tereddüt etmeden Samsung alabilirsiniz...Ben bir süre kullanıp,Samsung almayı düşünüyorum...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.