Şimdi Ara

HANGİSİ? LG 42'SL9500 LED TV / SAMSUNG 40 ' 40B7000 LED TV ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
254
Cevap
0
Favori
27.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Onur__

Ben de 42SL8500 ile Samsung 40B6000 LED arasında kaldım.

Hangisini tercih etmeliyim sizce? SL8500 de yansıma var mıdır ekranda?

Biri led (B6000) diğeri lcd (sl8500)

İkisi de parlak panel yansıma durumları birbirinden farklı olmayacaktır.

LED'de B6000'dense bir üst modeli 7000'i veya SL9500'ü öneririm.

LCD'de de SL8500 ile B65x serisi hemen hemen aynı özellikteler.
  • Cevap için teşekkür ederim. Samsung'ta 7000 serisini tercih etme nedeni nedir acaba?

6000 ile 7000 arasındaki tek fark internet olayı falan değil mi? (ki onu da kullanmayı düşünmüyoruz)

Kuzenim şuanda Doğubank'ta, 40B6000'i 2300 liraya bulmuş, 2200e verir heralde.
  • Buarada SL8 serisi olmak zorunda değil, SL90 a 2350 lira demişler

Yani şuanda SL90 ile B6000 i kıyaslıyorum.

Bir de sizin B7000 tercih edin demeniz var, onun nedenini merak ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelcevat1976

Sanki aynı fiyat değil gibi bu iki televizyon. yukarıda aynı fiyata buldum yazmıssınız acaba nerede

Teknosa mağazalarında ve vatan mağazalarında mağaza olayını vurguladım zira internet sayfalarında fiyatlar farklı
  • quote:

Buarada SL8 serisi olmak zorunda değil, SL90 a 2350 lira demişler

Yani şuanda SL90 ile B6000 i kıyaslıyorum.

Bir de sizin B7000 tercih edin demeniz var, onun nedenini merak ediyorum

Bir iki yerde B6000 için USB'den film oynatma özelliği yok diye okudum, ondan 7000 diyorum.
  • tv teknosaya geldi kutusunu açtırdım.lg 42sl9500 yanında lcd gibi kalıyor o kadar ince bir tv yapmışlar ki
    dedikleri gibi resmen tablo diye duvara as yani:))
  • sonunda kavuştum samsung led tv ye:))yok böyle birşey diyorum başka birşey de demiyorum....
  • en iyi hd görüntü ayarı için neler öneririsiniz.
  • Lg 'nin ekranın üzerindeki cam beni alım esnasında vazgeçirdi.Kullananlara sormak lazım yansıma varmı yokmu diye......SELAMLAR
  • quote:

Orijinalden alıntı: sunsea

en iyi hd görüntü ayarı için neler öneririsiniz.

O size kalmış,nasıl göz zevkiniz hitap ediyorsa ona yönelik yanlız ss paylaşımlar yapınız buraya hyr olsun,güzel panel
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimsinsen3535

Lg 'nin ekranın üzerindeki cam beni alım esnasında vazgeçirdi.Kullananlara sormak lazım yansıma varmı yokmu diye......SELAMLAR

Forumda sl9500 diye aratsan çokça yazılana ulaşabilirsin

sl9000'deki yansıma rahatsız edici (bence)
    sl9500'deki yansıma diğer markaların modellerine göre çok değil.

quote:

en iyi hd görüntü ayarı için neler öneririsiniz.

Maalesef Samsung ledde tecrübe sahibi değilim

• bluray görüntü indirdim mkv izliyorum harici diskten
    durumum bu:))
    bu tv ise diğer izlediklerimiz neydi

gerçekten siyahlar daha siyah beyazlar daha beyaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunsea -- 8 Nisan 2010; 1:13:17 >
  • quote:

Cevap için teşekkür ederim. Samsung'ta 7000 serisini tercih etme nedeni nedir acaba?

6000 ile 7000 arasındaki tek fark internet olayı falan değil mi? (ki onu da kullanmayı düşünmüyoruz)

Kuzenim şuanda Doğubank'ta, 40B6000'i 2300 liraya bulmuş, 2200e verir heralde.

doğubanktan alacağın tv nin garantisi bizzat onlar olacaktır:)bunu riske etmeye razıysanız alın tabi.6000 7000 serisinde önemli farklar yok internet@tv 6000da da var diye biliyorum ama dediğiniz gibi fonksiyonel birşey değil zaten.sanırım media 2,0 7000 ve üzeri modellerde var.
    görüntü kalitesi 10 numara tv

şıklık tasarım kalite diyorsanız samsung
    reklamları izlediniz(tek kuruş komisyonum yok)

• quote:

bugün Lg yi ön plana çıkaran bazı detaylara takıldım.

1-koruyucu panel
    samsungun ekranı beklenmeyen çarpma ve darbelere karşı savunmasız görünüyordu.Lg nin samsung a göre biraz daha kalın olan paneliyle daha güvenli gibi...
    2-bluetooth, lg de bluetooth olması ilgimi çekti gerçi samsung da da dlna var ama kapsamını tam anlamıyla bilemiyorum.
    mesela lg de sabit diskten hd divx izleme imkanının olduğunu gördüm.samsung da farkı varmı bilmiyorum.onda da internet tv varmış
    ethernet girişi var ama ne kadar işime yarar bilemiyorum.
    3-samsungta hareketli görüntülerde özellikle maçlarda topun birden çok göründüğü yorumlarını okudum!!bu da kafamı karıştırdı!!!
    4-samsungun ses seviyesi konusunda da eleştiriler okudum.ama lg ye dair olumlu yada olumsuz görüş sahibi olan varmıdır bilemiyorum!!!
    5-samsungun kullandığı görüntü teknolojisindeki farklılıktan ve görüntü kalitesinden çok bahsediliyor.ama mega kontrast olarak
    sunumu yapılan oranın 200.000üzeri olduğu ama net olarak hangi aralıkta olduğu belirtilmeden söyleniyor. lg ye baktığımızda
    1:3.000.000 kontrast olduğu yazıyor.bu ikisi arasındaki görüntü kalitesini ne kadar farkettirir yada insan gözü bunu farkedecek kadar
    ayrımını yapabilir mi bilemiyorum.
    100hz deniyor ama aslında 100hz de çalışmayan bir yayın kalitemiz olduğu başka bir muamma!!!

biz bu ekstra özelliklere para verdiğimiz için 1000-1500 liralık lcd ler yerine 2000-3000 tl hatta 4000tl ye kadar zorlayabiliyoruz.
    ama hz'in bi özelliği olmayacaksa kontrast dedikleri ticari bi aldatmacaysa sadece ekran incelecek biraz daha az enerji tüketecek diye bu kadar fark vermeye değer mi!!!

diğer özellikler nerdeyse her marka modelde aynı

hepsi 1920x1080p çözünürlüğü desteklediğini
    full hd si (sanki her yayını full hd izleyecekmiş gibi)
    hdmi çıkışları vs vs ...

neticede kullanıcı deneyimleri bu konuda bizim için daha yol gösterici olacaktır.bunun için ilgili markaları kullanan arkadaşlardan
    markayı övmek için değil gerçekten artılarını ve eksilerini görüp ona göre değerlendirmelerini rica ediyoruz.

Sakıncası yoksa bir düzeltme yapmak istiyorm. Kontrast denilen olay renklerin canlı görünmesinden ziyade aslında siyah ile beyaz arasında farkı ifade eder. Dinamik kontrast daha canlı renler almanızı sağlar ama 3000000:1 denilen olay ise çok kaliteli siyah ve beyazrenk almanızı sağlar. Örnek BATMAN filmini normal bir lcd tv ile SL 9500 de açarsanız aslında siyahların ne kadar farklı oluğunu gözünüzle algılayabilirsiniz çünkü LCD'de siyahlar biraz daha gri gibi. beyaz renklerde ise Florasan lambanın ışı ile xenon farın ışının arasındaki beyaz farkı nasılsa led teknolojisinde de öyledir. çok daha net beyaz renkler elde edersiniz.

• normal pc hoparlörünün jackını tv nin audio girişine uydurmak için nasıl bir aparat bulabilirim!!!
  • 42SL9500 ve 40B7000 SD (Çanakla norma yayın) Yayınlar nasl acaba .Bende bu İki tv yi arştırıorum ama SD yayınlar bende önemli kriter.

polatz ve sunsea arkadaşlardan bu konuda görüş bekliyorum..

Şuan akımda SL 9500 var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sguler16

42SL9500 ve 40B7000 SD (Çanakla norma yayın) Yayınlar nasl acaba .Bende bu İki tv yi arştırıorum ama SD yayınlar bende önemli kriter.

polatz ve sunsea arkadaşlardan bu konuda görüş bekliyorum..

Şuan akımda SL 9500 var.

bende şuan normal digiturk yayını var görüntü kalitesi hd olmadığından netlik ve kontrast ayarlarını düşük tutuyorum çünkü artırınca
    görüntüde bozulmalar oluyor mesela görüntü nokta nokta görünüyor.çanak antenle de farklı olacağını sanmıyorum.hd uydu alıcısı olursa ve hdmi kabloyla bağlanılırsa başarılı olacağını düşünüyorum.hangi modeli seçerseniz seçin önce hangi platformu kullanmayı
    düşündüğünüzü belirlemeniz gerekiyor.ben hd film konusunda ancak sabit disk bağlantısı ile verim alabiliyorum onun dışında standart tv yayını aldığımdan hdmi üzerinden bağlı değilim tabi şimdilik!!!acaba digiturk hd ye mi geçsem yada hd dsmart mı alsam diye
    düşünüyorum.ama neticede bütün kanalları hd izleyemeyeceğim.digiturk plus da lig tv moviemax spor max gibi kanallar dışındakiler hd
    yayın değil.

tercih konusunda lg nin koruyucu paneli önemli bir artı ama yansıma konusu önemliyse özellijkle gündüz tv izlerken
    koruyucu panel parlama yapıyor.öte yandan samsungda da ışığı ekranın arkasına alırsanız nisbeten parlama problemini çözmüş olursunuz.

• Yansıma konusunda sunsea'ya tam katılamıyorum benim görüşümde LG'nin 8500 ve 9500'ü ile Samsung parlak panelleri arasında parlama konusunda fark yok.

Normal fta SD uydu alıcısında görüntü kalitesi Sunsea'nın dediği gibi, ayarları daha canlı yaptığında karelenmeler gözüne çarpıyor. Ben yine Samsung karşıtıymışım gibi görüneceğim ama TV'nin 42" oluşu 40" e göre daha iyi sonuç verdiğini gözlemliyorum.

LG 42SL9500 ve Next Dobratech SD HDMI bağlantı, birkaç mesaj altında da HD görüntülerinden ss'ler mevcut. (Benim çektiklerim cep telefonu ile elde edilmiş görüntülerdir.)

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=38292588

Bu linkte de Phoenix arkadaşımızın 42SL9500 ve Hiremco x3 Turbo HD ile elde edilmiş kaliteli ss'leri mevcut.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=38353733

• ev ortamında LG yi izlemediğim için net birşey söyleyemem polatz ikisini de ev ortamında gördüysen arkadaşlara ona göre yorum yaparız.ben mağazada lg ve samsunga baktığımda panelin daha çok yansıma yaptığını gördüm ama ışıkla alakalı bir durum tabi.ama
    anlaşılan görüntü kalitelerinde belirgin farklar yok gibi.zaten hd yayın olmadığı sürece bir anlamı yok bu tv lerin.
    siyah ve beyaz oranını ayarlayabilme bakımından ve görünüşü bakımından samsungu tercih ettim.incecik ekranı tablo diye duvara asası geliyor insanın
  • Selamlar,

Uzun süreli araştırma ve kararsızlık döneminden sonra aynı videoyu her iki cihazda da oynatarak yaptığım mukayese sonucu LG ye döndüm,
    bu dönüşümü takiben Bimeksin yaptığı kampanyada zamanlama olarak mükemmel olunca 42SL9500 aldım.

Karşılaştırma yaptığımız video Samsunga ait Nascar yarışlarını gösteren demo görüntüsüydü.
    Bu görüntüde uzak çekimde tribündeki seyirciler LG de net biçimde görülürken Samsung 7000 de insanların görüntüleri karışıyordu, birkaç kez geri alarak denedik, hep aynı oldu.

Bu nedenle o ana kadar Samsung 7000 serisinde kesin kararlı olmama rağmen tercihimi LG den yana kullandım.
    Tamamen kişisel bir tercih bu, söylediklerimle samsungu kötülemek gibi bir niyetimde yok, başka bir kişide LG ler WMV dosya oynatamıyor diye Samsungu tercih edebilir.

Yansıma konusuna gelirsek;
    Pencere TV ye göre 90 derece açıyla duruyor, evet ışıkta parlama var ancak abartılacak düzeyde değil, TV kapalıyken yansıma dikkat çekebiliyor ancak görüntü varken yansıma dikkat çekmiyor.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.