Şimdi Ara

HANGİSİ? LG 42'SL9500 LED TV / SAMSUNG 40 ' 40B7000 LED TV ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
254
Cevap
0
Favori
27.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: polatz

Bak gözdn kaçırmışım, Samsung B6000/7000/8000'ler yandan aldınlatmalı led.

LG'nin arkadan aydınlatmalı olduğunu duydum okudum ama çok ince bir tasarıma sahip olduğu için hala SL serisinin yandan aydınlatmalı olduğunu düşünüyorum.

Hocamhttp://www.youtube.com/watch?v=lOYYE3BkzIc&feature=fvw adresinde LG nin 9500 modelinin full led olduğunu görürsünüz. bende artık LG de karar kıldım sayılır ama 42 inç mi yoksa 47 inç mi alacam bilemiyorum. Eşim 47 inç alırsan kafanda kırarım diyor ama bilemiyorum sonuca bakacaz

• protozoolog,

47'ye hiç gerek yok dostum. 42 bile ciddi büyük....
  • valla arkadaşlar özellikler konusunda her kafadan bir ses çıktığı ve birinin diğerini tutmadığı için karışmıştı zaten aklım!!ama neticede
    en kötü karar kararsızlıktan kötüdür diyerek lg ve samsung arasında bir tercih yaparak b7000 almaya karar verdim ve siparişimi verdim.bu saatten sonra o öyleydi bu böyleydi demenin benim için bir anlamı yok.1günlük gecikmeyle salı günü elimde olacak inşallah.
    o zaman anlarım ak koyun karakoyun ortaya çıkar.belki dediğiniz gibidir lg nin de eksiği yok fazlası var özellikleri de bulunuyordur
    ama ben tercihimi yaptım neticede.darısı diğer led tv araştıran arkadaşların başına diyelim.lg kullananlar neyse de samsung tercih edenler ekranlarına daha çok dikkat etsinler zira lg deki korucuyucu paneli samsungda bulamıyoruz.herkese iyi seyirler.

hd film izleme konusunda nasıl bir tercih yapacağımı düşünüyorum şimdi de:))dert bitmiyor anlayacağınız.
    laptoptan hdmi kabloyla sabit diskteki filmleri tv ye aktararak mı izlesem yoksa digiturk plus alıp direkt mi kaydetsem bilemedim.
    aslında laptoptan aktararak izlemek daha cazip gibi.bir de hd kalitede yayın bulma sıkıntısı var tabi.standart digiturk izlerken
    bu pek mümkün olmayacak.sonra skart kullanarak izleyebileceğim.o zaman da diyorum ki madem scartta izleyecektin
    niye onca para verip hdmi çıkışlı led tv aldın.!!!bakalım onun da bir çözümünü buluruz umarım.kullanan arkadaşlar
    neler tavsiye edersiniz!!

• quote:

Orijinalden alıntı: sunsea

valla arkadaşlar özellikler konusunda her kafadan bir ses çıktığı ve birinin diğerini tutmadığı için karışmıştı zaten aklım!!ama neticede
    en kötü karar kararsızlıktan kötüdür diyerek lg ve samsung arasında bir tercih yaparak b7000 almaya karar verdim ve siparişimi verdim.bu saatten sonra o öyleydi bu böyleydi demenin benim için bir anlamı yok.1günlük gecikmeyle salı günü elimde olacak inşallah.
    o zaman anlarım ak koyun karakoyun ortaya çıkar.belki dediğiniz gibidir lg nin de eksiği yok fazlası var özellikleri de bulunuyordur
    ama ben tercihimi yaptım neticede.darısı diğer led tv araştıran arkadaşların başına diyelim.lg kullananlar neyse de samsung tercih edenler ekranlarına daha çok dikkat etsinler zira lg deki korucuyucu paneli samsungda bulamıyoruz.herkese iyi seyirler.

hd film izleme konusunda nasıl bir tercih yapacağımı düşünüyorum şimdi de:))dert bitmiyor anlayacağınız.
    laptoptan hdmi kabloyla sabit diskteki filmleri tv ye aktararak mı izlesem yoksa digiturk plus alıp direkt mi kaydetsem bilemedim.
    aslında laptoptan aktararak izlemek daha cazip gibi.bir de hd kalitede yayın bulma sıkıntısı var tabi.standart digiturk izlerken
    bu pek mümkün olmayacak.sonra skart kullanarak izleyebileceğim.o zaman da diyorum ki madem scartta izleyecektin
    niye onca para verip hdmi çıkışlı led tv aldın.!!!bakalım onun da bir çözümünü buluruz umarım.kullanan arkadaşlar
    neler tavsiye edersiniz!!

hayırlı olsun , bence laptoptan bağlaman daha iyi olur ....

• sunsea,

daha derin yaptıgım araştırmalar sonucu 6. maddede LED hakkında yazdığımı geri alıyorum... Çok kafa karıştıran yazılar var dediğin gibi..
    ama en azından 2side yandan LED diyebiliriz. samsung kesinlikle yandan, %100.

LG'nin Full LED serisi LE8900 ile geliyor sanırım.
    Buna karşılık LE7900 için Full dememiş ama Spot Control ibaresine yer vermiş.. (çok kafa karıştırıcı)

Benim LCD kararım rahat 1 ayı bulur... =((
  • bennde alamıyorum bir türlü , o kadar karıştıki kafam bulamadım çözümünü
  • quote:

Orijinalden alıntı: yildiz802

bennde alamıyorum bir türlü , o kadar karıştıki kafam bulamadım çözümünü

hangi özelliklerin sizin için olmazsa olmaz olduğunu belirleyin gerisine takılmayın

mesela ben led mi floresanlımı tercihiyle lcd leri öncelikle eledim

full hd-mega kontrast olması asgari 1:3000000 (ancak asıl önemlisi pixel başına düşen kontrast oranı onu da anlamak zor)

koruma paneli tercihimi çok etkiledi ama yine de samsungdan vazgeçmeme neden olmadı.evde ordan oraya koşturan haşarı

bir çocuk varsa lg tercih edilebilir.

boyut olarak 40-42" bence ideal ama daha büyük salonları olanlar için birşey diyemem.

desteklediği ekstra özellikler de geleceğe yönelik düşünülebilir

dlna güzel bir özellik bilgisayar ve diğer donanımlarla entegre çalışabilirsiniz.
    gerisi tercihinize kalmış tabi bir de tv ye ayıracağınız bütçeye
    hadi kolay gelsin

• @sunsea

Artık dertlerin değişti dediğin gibi

Filmleri dizüstü bilgisayardan aktarmak en iyisi, codec sorunu çıksa bile çözümü çok rahat bulup uygulayabiliyoruz.

Yayın konusunda ise HD yayını yasal olarak ya değişik uydulardaki birkaç yabancı şifresiz HD kanalları ya da Digitürk ve Dsmart platformlarından izleyeceğiz. Digitürk ile HD yayın izleyeceksiniz Digitürk'ün cihazlarını kullanmaktan başka çare yok, Dsmart ile izleyecekseniz modülle birlikte size iyi kalitede bir HD receiver gerekli, yine masraf çıkardık

TV'yi almadan önce hepsini düşünmek gerek, SD yayın izleyeceksem acaba tv'yi değiştirmeye gerek var mı sorusuna istediğim yanıtı veremeyince komple bir şey almak gerek dedim. TV+HD receiver+Dsmart HD üyelik ve daha önceden mevcut olan amfili 5.1 sistem, gerekli kablolar... derken başka bir şey yapacak nakit kalmadı ama eksik bir şey olduğunda da tv'nin tadını tam alamayacaktık. Aldığımız tv'lerin geleceği kısıtlı değil, bugün kablolu tv bile kullansak tüplü televizyonlarımızdan kötü bir görüntü elde etmeyeceğiz, zamanla da tv'ye uygun yatırımlar devam eder, yine masraf yine masraf

@protozoolog

42" yeteri kadar büyük, bizim izleme mesafesi 3-4 metre. Mağazada küçük geliyordu ama evde devasa bir şey duruyordu İzleme mesafeniz fazla ise 47" güzel tercih olacaktır.

• samsung b6000-b7000 / lg sl9500 =edge led

lg lh9000 =full led (bir ara i.b getirmişti)

eğer ps3 öncelikli değilse ben samsung'un modellerini öneririm. özellikle modulünün getirdiği avantaj ile siyahlarda ve izleme açısında
    lg'ye göre daha başarılı.
  • http://www.vimeo.com/6193227
    bu linkteki görüntüye bakılacak olursa Lg nin full led kullandığı görülüyor.edge led le aralarında ne derece fark olur bilmiyorum.
    samsung için araştırmaya devam ediyorum.
  • LED Nedir?
    Devrimsel bir teknolojiyi anlamanın en kolay yolu...
    Televizyon tarihi boyunca bir çok büyük dönüm noktası yaşandı. İlki siyah-beyaz televizyondu. Ardından hayatımıza renkli, şık ve daha büyük ekranlar geldi. Ve şimdi karşınızda bir sonraki büyük dönüm noktası: Edge Led teknolojisiyle güçlendirilmiş yenilikçi SAMSUNG LED TV.

Normal televizyonlar görüntüyü oluşturmak için arkadan aydınlatmalı floresan lambalar kullanırlar. Samsung LED TV ise görüntüleri beyaz LED (Işık Yayan Diyot) ışığı kullanarak oluşturur. Bu teknoloji, dizüstü bilgisayar ekranlarında kullanılan teknolojinin aynısıdır. LED'ler çok daha az enerji harcayarak, daha yüksek renk, kontrast ve netlik kontrolü sağlar.

Samsung tasarımcıları LED ışıkları televizyonun çerçevesinin yanına alarak dünyanın ilk yandan ışık veren LED televizyonlarını üretti. Bu yeni teknoloji sayesinde ultra ince televizyonlar artık hayal olmaktan çıktı.

açıklamadan da anlaşılacağı üzerine samsung edge led kullanmış bakalım full led den farklı nasılmış.

• quote:

LED Nedir?
    Devrimsel bir teknolojiyi anlamanın en kolay yolu...
    Televizyon tarihi boyunca bir çok büyük dönüm noktası yaşandı. İlki siyah-beyaz televizyondu. Ardından hayatımıza renkli, şık ve daha büyük ekranlar geldi. Ve şimdi karşınızda bir sonraki büyük dönüm noktası: Edge Led teknolojisiyle güçlendirilmiş yenilikçi SAMSUNG LED TV.

Normal televizyonlar görüntüyü oluşturmak için arkadan aydınlatmalı floresan lambalar kullanırlar. Samsung LED TV ise görüntüleri beyaz LED (Işık Yayan Diyot) ışığı kullanarak oluşturur. Bu teknoloji, dizüstü bilgisayar ekranlarında kullanılan teknolojinin aynısıdır. LED'ler çok daha az enerji harcayarak, daha yüksek renk, kontrast ve netlik kontrolü sağlar.

Samsung tasarımcıları LED ışıkları televizyonun çerçevesinin yanına alarak dünyanın ilk yandan ışık veren LED televizyonlarını üretti. Bu yeni teknoloji sayesinde ultra ince televizyonlar artık hayal olmaktan çıktı.

açıklamadan da anlaşılacağı üzerine samsung edge led kullanmış bakalım full led den farklı nasılmış.

peki lcd tvlerden görünüm dışında bir farkı var mı ??? Daha mı kalitelidir lcd lere göre....

• Bendeki yersiz şüphe ilk full ledler
  • tabiki farkı var.en önemlisi enerji tüketimi çok daha az.lcd lerden çok daha ince ve yüksek kontrast seviyelerine ulaşıyor.
  • http://www.vimeo.com/4270060

bu video samsung gerçeğini gösteriyor.
  • Selamlar tam bende bu seçim için kafa patlatırken...:) lg sl 9500 kullanan arkadaşlar mkv formatı sorunsuz oynatabiliyor mu? İB de 2475 12 taksitli fiyatı beni cezbediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehce

Selamlar tam bende bu seçim için kafa patlatırken...:) lg sl 9500 kullanan arkadaşlar mkv formatı sorunsuz oynatabiliyor mu? İB de 2475 12 taksitli fiyatı beni cezbediyor.

oynatıyor diye biliyorum mağazada görmüştüm.
    distiribütor garantisi senin için problem değilse ib düşünebilirsin.çünkü sadece ib garanti kapsamında
    yararlanabilirsin.
  • mkv oynatıyor ancak diğer tv'ler gibi dts'yi desteklemiyor. DTS haricinde başka sorun yok mkv'de destekleyen modeller bu ay veya gelecek ay girecek piyasaya diye biliyorum.

http://translate.google.com.tr/translate?hl=tr&sl=en&u=http://www.avforums.com/forums/streamers-network-media-players/1195037-mkv-files-my-lg-tv-unsupported-audio-format.html&ei=eYq5S7OrAdSE-AaooM10&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=5&ved=0CCAQ7gEwBA&prev=/search%3Fq%3Dsl9500%2Bdts%26hl%3Dtr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polatz -- 5 Nisan 2010; 10:10:51 >

• Ben de 42SL8500 ile Samsung 40B6000 LED arasında kaldım.

Hangisini tercih etmeliyim sizce? SL8500 de yansıma var mıdır ekranda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: highjacker

quote:

incelemekten sıkıldım artık.kontrast ,tepki süresi,hz,girişler çıkışlar ekstra özellikler derken alışveriş kabusa dönüyor.

Size katılıyorum.
    Bende bu iki cihaz arasında gidip geldikten sonra LG ye karar vermiştim, ancak dün akşam acaba ekranı 47 mi alsam diyince işin rengi değişti. 47SL9500 ile 46B7000 i aynı fiyattan bulunca bütün planlarım altüst oldu.

2999 liralık fiyatıyla 42SL9500 çük iyi bir seçimdi ancak ekranı daha büyük alayım dediğimde 47 ve 46 lık iki ürün aynı fiyata (3.999) geldi.
    Daha önce bence özellik ve kalite açısından iki cihaz aynı kefedeydi ve LG daha yeni bir cihaz olmasıyla birlikte fiyatıyla öne çıkıyordu. Fakat şu anda fiyatlarda eşit hale gelince çok kararsız kaldım :)

Sanki aynı fiyat değil gibi bu iki televizyon. yukarıda aynı fiyata buldum yazmıssınız acaba nerede

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.