Şimdi Ara

HANGİSİ SİZCE ? ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ikinci el araç alacağım ve bu ilk aracım olacak ve hatta bu araçda şöförlüğü öğreneceğim otomatik veya triptonik olabilir
    bayadır bakıyorum ama hem markalarda hem modellerde karar veremiyorum
    her kafadan bir ses çıkıyor
    bu zamana kadar corsa ve fiesta üzerinde yoğunlaştım ama malesef temiz ve makul bir araç bulamadım
    piyasa arabaları olması sebebiyle çok el değiştirmişler ve fiyatlılarda
    2004-2005 modelleri 20000 civarında
    sonra başka marka araçda olabilir düşüncesiye foruma girdim tavsiye edilen bir kaç araç dikkatimi çekti fiyatlarıda daha makul yeni modelleri o fiyat
    bütçem 20000 tl civarı
    1) corsa
    2) yaris
    3) fiesta arasında kalmıştım. dünden itibaren iki seçenek daha eklendi
    4) mitsubishı colt
    5) kia picanto

honda jazz ve poloyu saymıyorum çok beğenmemem rağmen piyasası yüksek olduğu için alamıyacağım
    colt çok hoşuma gitti kullanıcı yorumlarıda iyi ama diğer modellerle kıyaslanırsa sizce nasıl ? satarken zorlanırmıyım?

sizce bir bayana ve istanbul trafiğine uygun, güvenilir,sorun çıkartmayacak,sağlam araç hangisi ?
    yakıt tüketiminde en makul olanı hangisi? triptonik veya otomatik olacak triptonik vites sorun olurmu yoksa daha mı iyi ?
    en az 3 - 4 sene kullanabileyim ve ayrıca satarken de zorluk çekmeyeyim
    buarada dizel sizce mantıklımı ? istanbul dışına fazla çıkacağımı sanmıyorum en fazla sakarya

ayrıca şu sezon araç alınmaz diyenler var ben bayadır bakıyorum fiyatlarda çok oynama yok sadece ilan sayısı azaldı sizce durum nedir ?

lütfen fikirlerinizi paylaşın karar vermemde yardımcı olun

• Bu saydığınız seçenekler arasında

1)Corsa : Corsa 1.2 Twinport Easytronic : Kuzenimde var.Ben de 3-4 gün kullandım.Gayet makul,kullanışlı bir araç.6-7 senede periyodik bakımlar ve sarf malzemeleri haricinde herhangi bir değişim yapmadılar.

2)Mitsubishi Colt: Ben de araç bakarken bir göz atmıştım.Fiyat/Performans olarak gayet alınası :) şirin bir araç bu da sizi üzmez.

Yanlız ana kural,aracı 2.el alacağınız için mutlaka iyi kullanılmış ve temiz olması gerekir diye düşünüyorum.

Bilgi: Sizin kriterlerinizde ben de araç bakmıştım en son honda jazz cvt aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TrNavySeal

Bu saydığınız seçenekler arasında

1)Corsa : Corsa 1.2 Twinport Easytronic : Kuzenimde var.Ben de 3-4 gün kullandım.Gayet makul,kullanışlı bir araç.6-7 senede periyodik bakımlar ve sarf malzemeleri haricinde herhangi bir değişim yapmadılar.

2)Mitsubishi Colt: Ben de araç bakarken bir göz atmıştım.Fiyat/Performans olarak gayet alınası :) şirin bir araç bu da sizi üzmez.

Yanlız ana kural,aracı 2.el alacağınız için mutlaka iyi kullanılmış ve temiz olması gerekir diye düşünüyorum.

Bilgi: Sizin kriterlerinizde ben de araç bakmıştım en son honda jazz cvt aldım.

Honda jazz butcemi aşıyor diye bakmıyorum
    Temiz corsa bulamadığım için yılı daha yeni olsun başka marka olsun diye piyasasi biraz daha ucuz araba bakmaya başladım o yuzden diger alternatiflere yöneldim ilk tercihimdi corsa aslinda ama boya dahi yok diye iddalı ilanlarda bile hasar kaydı ve boya çıktı

• Şöförlüğü bu arabada öğrenecekseniz, bence fazla lükse kaçmışsınız. Park ederken, parktan çıkarken, sıkışık trafikte falan bir yerlerini sürtecek, ufak kazalar yapacaksınızdır. Parçası pahalı araçlarla bence bu iş size zarar verir. Özellikle opel ve colt.

Bence daha ucuz arabalara yönelip, acemiliği attıktan sonra bunlardan birini düşünün. Benim tavsiyem Hyundai Accenttir
  • Dizel otomatik ve triptonik 20.000 TL bütçeye zor bulunası bir araç. Şuan Colt kullanıyorum. Bundan önce fiesta kullanıyordum.

otomatikte fiestaların şanzımanları problemli diye okumuştum. Ayrıca yakıt tüketimi de fazla diye biliyorum. İstanbul trafiğinde hiç araba kullanmamış eşim
    Colt ile direk trafiğe girdi. araç konfor bakımından fiesta ile aynı kefeye konamaz.

Coltların ikinci eli fazla yoktur gibi söylemler gelecektir çevrenizden bana geldi çünkü. Aldırış etmedim gittim aldım satacağım zaman düşünürüm ikinci elini. Çünkü satmayı düşünmüyorum.

Bana göre tek eksisi servise girmeye çekinebilirsiniz yedek parçadan dolayı tabiki COLT'larda 15.000 bakımı dışında pek servise uğramazsınız :)

Sonuç Colt aldım memnunum. Keyif senin ne alırsan al temiz bir araba seni mutlu eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkman

Şöförlüğü bu arabada öğrenecekseniz, bence fazla lükse kaçmışsınız. Park ederken, parktan çıkarken, sıkışık trafikte falan bir yerlerini sürtecek, ufak kazalar yapacaksınızdır. Parçası pahalı araçlarla bence bu iş size zarar verir. Özellikle opel ve colt.

Bence daha ucuz arabalara yönelip, acemiliği attıktan sonra bunlardan birini düşünün. Benim tavsiyem Hyundai Accenttir

Boyle düşünmedim degil ama temiz araba bulmak gerçekten zor fiyat düştükce model düşüyor parçası pahalı araba alma tavsiyeniz için haklı olabilirsiniz ama acemilikte sağlam araba al kazada hayat kurtarır diyende cok
  • Hyundai de uyduruk araç değildir. Fiyatlarını bilmiyorum ama Hyundai ve Kia 2006 da büyük değişim geçirdi. 2006 ve sonrası bütçeniz yetiyorsa bence onları alın. Acemi birisi aracı çok hızlı kullanmaz. Bu nedenle emniyet kemerinizi taktığıınız sürece problem yaşayacağınızı sanmıyorum. Üstelik hava yastıkları da her zaman standart oldu Hyundainin.
  • quote:

Hyundai de uyduruk araç değildir. Fiyatlarını bilmiyorum ama Hyundai ve Kia 2006 da büyük değişim geçirdi. 2006 ve sonrası bütçeniz yetiyorsa bence onları alın. Acemi birisi aracı çok hızlı kullanmaz. Bu nedenle emniyet kemerinizi taktığıınız sürece problem yaşayacağınızı sanmıyorum. Üstelik hava yastıkları da her zaman standart oldu Hyundainin.

seçeneklerimin arasında kia picantoda var sizin tavsiyeniz picanto aladığım kadarıyla
  • quote:

Orijinalden alıntı: red_blue

quote:

Hyundai de uyduruk araç değildir. Fiyatlarını bilmiyorum ama Hyundai ve Kia 2006 da büyük değişim geçirdi. 2006 ve sonrası bütçeniz yetiyorsa bence onları alın. Acemi birisi aracı çok hızlı kullanmaz. Bu nedenle emniyet kemerinizi taktığıınız sürece problem yaşayacağınızı sanmıyorum. Üstelik hava yastıkları da her zaman standart oldu Hyundainin.

seçeneklerimin arasında kia picantoda var sizin tavsiyeniz picanto aladığım kadarıyla

Hayır, picantonun parçası pahalıdır. Benim tavsiyem parçası ucuz ve fazla sorun çıkarmayan Hyundai accent
  • Hic dusunmedim accent model olarak pek bayan tarzı olmadığından sanırım :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: mstkurt

Dizel otomatik ve triptonik 20.000 TL bütçeye zor bulunası bir araç. Şuan Colt kullanıyorum. Bundan önce fiesta kullanıyordum.

otomatikte fiestaların şanzımanları problemli diye okumuştum. Ayrıca yakıt tüketimi de fazla diye biliyorum. İstanbul trafiğinde hiç araba kullanmamış eşim
    Colt ile direk trafiğe girdi. araç konfor bakımından fiesta ile aynı kefeye konamaz.

Coltların ikinci eli fazla yoktur gibi söylemler gelecektir çevrenizden bana geldi çünkü. Aldırış etmedim gittim aldım satacağım zaman düşünürüm ikinci elini. Çünkü satmayı düşünmüyorum.

Bana göre tek eksisi servise girmeye çekinebilirsiniz yedek parçadan dolayı tabiki COLT'larda 15.000 bakımı dışında pek servise uğramazsınız :)

Sonuç Colt aldım memnunum. Keyif senin ne alırsan al temiz bir araba seni mutlu eder.

Benimde colt ' lara cok kanım ısındı nedense hem şirin hem yüksek 2005 model yarı otomatik benzinli bir colt var 19000 tl sizce nasil ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Dizel otomatik ve triptonik 20.000 TL bütçeye zor bulunası bir araç. Şuan Colt kullanıyorum. Bundan önce fiesta kullanıyordum.

Benimde colt ' lara cok kanım ısındı nedense hem şirin hem yüksek 2005 model yarı otomatik benzinli bir colt var 19000 tl sizce nasil ?

Hımm fiyatı biraz fazla gibi geldi. Ama piyasısını benden daha iyi bilen kullanıcılar vardır. Onlar cevap verse daha iyi olur. Ben 2009 makyajlı kasa aldım 23,750 TL kıyaslamasını size bırakıyorum.

• Ford Fusion 1.6 Lt LPG li otomatik vites.
  • Jazz düşünmüyorum demişşiniz, piyasası pahalı doğru ama çok kullanışlı bir araç. Ben 2005 model kullanıyorum gayet memnunum.

• quote:

Orijinalden alıntı: colibaly

Ford Fusion 1.6 Lt LPG li otomatik vites.

Lpg li aracı kullanmak sıkıntı olurmu ? Neden lpgli araçlar daha ucuz anlamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: ireyal

Jazz düşünmüyorum demişşiniz, piyasası pahalı doğru ama çok kullanışlı bir araç. Ben 2005 model kullanıyorum gayet memnunum.

Jazz i cok beğeniyorum hatta colt'u begenmemin nedeni de tipinin jazz a benzemesi galiba :)) kuzenimde var jazz cok ferah rahat araç ama ben 20000 gibi 2005-2004 bulamadım daha eski modelde olsun istemiyorum
  • quote:

quote:

quote:

Hımm fiyatı biraz fazla gibi geldi. Ama piyasısını benden daha iyi bilen kullanıcılar vardır. Onlar cevap verse daha iyi olur. Ben 2009 makyajlı kasa aldım 23,750 TL kıyaslamasını size bırakıyorum.

Himm benim gozlemledigim kadarıyla seneye 1000 tl gibi bir fiyat artışı oluyor hemen hemen aynı geldi bana ama dediğiniz gibi colt piyasasini bilen arkadaşlar daha iyi bilebilirler :))

• Hyundai i10 lar hakkında fikri olan varmi arkadaslar ?
  • Bütçenize yakın 2004-2005 model LS model belki bulabilirsiniz. Eğer otomatik (CVT şanzıman), sunroof, alaşımlı jantlı olsun derseniz ES modeli- 2005 sonrası ELITE modeli olmalı ancak bu bütçenizi aşabilir. Hayırlı tercihler size.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ireyal

Bütçenize yakın 2004-2005 model LS model belki bulabilirsiniz. Eğer otomatik (CVT şanzıman), sunroof, alaşımlı jantlı olsun derseniz ES modeli- 2005 sonrası ELITE modeli olmalı ancak bu bütçenizi aşabilir. Hayırlı tercihler size.

Teşekkürler model olarak arayip bakacağım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.