astra 1.4 t dynamic otomatik (2016-2018) 308 1.2 puretech allure eat6 (2015-2018) focus 1.6 ti-vct ya da 1.5 tdci titanium otomatik hatchback (2015-2018) i30 1.6 crdi elite plus otomatik(2017) leon 1.4 tsi fr manuel (2015-2017)
c segment hb araç alacağım. yukarıdakilerden birini düşünüyorum. büyük bölümünde şehiriçi kullanacağım. yılda 1-2 kez şehirler arası da sürerim. performans, yakıt, donanım, fiyat, konfor, bakım masrafı vs olarak nasıl sıralarsınız hangisinin hangi özelliği ön plandadır. kullanan bilen arkadaşlar önerilerde bulunursa sevinirim
şimdi malum siteye gir, bunlarla ilgili bir filtreleme yap. illa bunu alacağım almalıyım hımmpp diye yola çıkma. aklına yatar bir süre sonra. ama araştırman lazım, öyle iki bakıp alınca illa bir yerden kazık geliyor.
en çok leon yakar, en pahalı yedek parça peugeotta, focuslar pahalı oluyor genelde aynı sınıftakilere göre, opelin temizini ve hatasızını bulmak zor, i30'ların sacı yukarıdakilere göre ince, çok trim sesi gelebiliyor.
bak şimdi hangisini alacaksın? hepsinin bir kötü özelliğini saydım sana.
ben aylarca opel baktım, bir baktım noterdeyim hyundai alıyorum. içine sineni al ama hepsine bak. illa bir yerlerde kısmetin vardır.
İkinci el Leon kesinlikle tavsiye etmem, geçmişi meçhul çünkü.1.4t Astra da acayip yakıyor.İ30 çok tutmuyor ve fazla yakıyor.Ben olsam bu araçlar içinde 308 tercih ederdim.
i30 alınır. astra plase.
ben de cidden 308i sevemedim.
yedek parçasını türkiye'de zor buluyorsun. çıkmacılarda gezer allah korusun mekanik bir parça bozulursa.
ali bey amca
kullanıcısına yanıt
1.2 puretech ve eat6 bir çok araçta var.Motor ve şanzıman konusunda problem yaşanmaz.Onun haricinde sensör gibi parçalarda Yetkili serviste gayet makul.Geçen sene 207 GT CC aracım vardı onun için 5-6 parça ihtiyacım olmuştu ve internetteki yan sanayi parça fiyatlarına yakın fiyatlara alabilmiştim parçaları yetkili servisten.5-6 sene sonra elektronik problem yaşama ihtimali daha yüksek fakat bu listede bence en mantıklı araba bu vergi avantajı da cabası..
Ben i30 alacaktım...
İ30 sanki ya, Astra Lspi sorunu beni korkutabilir daha doğrusu 1.6 cdti gibi şahane bir makine varken 1.4t almam. Leon torbacı arabası ele onu, 308i de dizel motorla alırdım ve allure almak lazım, 1.6 focusu ele, 1.5 olan powershift ise araştırmak lazım.
308 alirdim. Bulabiliyorsaniz safety paket olsun. Acc falan oluyor.
Açık ve net bir şekilde focus dizel
Bu listenin efendisi TSI Fr Leon. Fakat bende arkadaşlara katılıyorum. Eğer gerçekten seceresinden kesin eminsen alınabilecek bir araç. Eğer garanti seçim yapacak olsaydım 1.5 Titanium Focus otomatik. Satışı da çok kolay olur.
Bende benzer bir ikilemde kalmıştım. Temiz Leon dizel buldum onu aldım. Araştırdığım kadarıyla araçların şöyle sorunları var..
Astra'nın manuel vitesinde bile bir çok baskı balata sorunları yaşayan duydum. Otomatiği daha da sorunlu. 1.6 dizel ünite motor olarak iyi fakat 1.4t biraz şikayeti olan bir motor..
308 tercih etmezdim bir önceki aracım Peugeot'du. Memnundum fakat farklılık olsun istemiştim..
Focus çok baktığım bir araçtı fakat HB kasa olarak pek bulamadım. Sedanlar da çoğu şirket çıkması oluyordu..
i30 bence bunların arasında en zayıf araç. Direk elemiştim..
Leon ise en çok içime sinen oldu. Bence karoser olarak tipi çok iyi. LED aydınlatmasının performansı çok iyi. Yukarıda baktığım çoğu araçta benim aradığım fiyat aralığında yoktu..
Umarım içinize sinen bir araç bulursunuz.. Ben 1 ay önce Peugeot 207 1.4 HDI 2007 model 155bin kilometrede hatasız araç üzerine 85bin vererek 2017 Seat Leon Style Plus büyük ekran, geri görüş kamerası ve LED farlı modelini yine kazasız boyasız aracı satın aldım. Piyasa hakkında bir anektod olur..