Şimdi Ara

hard disk bölme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Segate 200 gb disk aldım. XP CD'sini takıp yaklaşık olarak 30/170 böldüm. Büyük bölüme eski diskimdeki bilgileri aktardım. Sonra ikinci diski (d) açmaya çalışınca "D biçimlendirilmemiş, biçimlendirmek ister misiniz?" diye sordu. Windows üzerinden formatladım ama diskimi 7 gb olarak görüyordu. Tekrar XP CD'siyle boot ettim. Geri kalan GB bölünmemiş alan olarak duruyordu. Windowsta formatladığım bölümü silip büyük bölümü tekrar d yapıp, windowsta tekrar formatladım. Ancak diskler 28'e 157 olarak görünüyordu. Geri kalan yaklaşık 18 GB ne oldu? Neden böyle yaptı, tekrar yapar mı?
    Bilgisi olan arkadaşlar, biraz karışık gibi ama... yardım ederseniz sevinirim...

• HDD firmaları Diskleri satarken gercek Degerlerini tam vermiyorlar. İşin doğrusu Bilgisayarda 1024 bayt = 1KB, 1024 KB = 1 MB Diye gider. Hdd üreten firmalar ise bunu 1000byt = 1 KB Diye hesaplıyorlar. Buradan yola çıkarsak;
    Bilgisayarın hesabı ile Hdd firmalarının hesabı arasında her 1GB değerde 50 Mb civarı açık ortaya çıkıyor.
    Senin Hdd 200 ise 200X50= 10GB zaten eksik gösterir. Ama geri kalan 8 Gb konusunda fazla birşey diyemeyeceğim. Onuda bölümleme sırasında max degeri vermemişsindir.

Denetim masasından Yönetimsel araçlara, oradanda bilgisayar yönetimine gel depolamadan hdd nin durumunu görebilirsin bir bak. Bu yazdığım XP için geçerli.
  • sorunun d partisyonunu formatlamadfan kullanmandan kaynaklanıyor.
    partition magic programını kurarak diskini FORMATLAMADAN tekrar boyutlandırabilirsin.

Programı ve kullanımı ile ilgili bilgiyiwww.kitapgibi.com da bulabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxu -- 5 Mart 2005, 14:09:44 >
  • evet patition magic bayağı işe yarar bir program. ben de kullanıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: inuyasha

evet patition magic bayağı işe yarar bir program. ben de kullanıyorum.

doğru çok işe yarıyor fakat HDD yibölerken en ufak bir hata olduğunda büyük sorunlara yol açıyor yüksek miktarda alan kaybı hatta HDD kaybı yapabiliyor dikkat etmek lazım
  • window su kurduktan sonra o alan biraz daha büyüyor 18 gb değil de 10 gb falan kaybın olabiliyo ki bu da hepsin de var, olya erdem in dediği gibi hesap işi
  • 180 gb diski kullandın bitti ve geri kallanı sıkntı yaratıyor olmalı hııı bu büyük bi sıkıntı evt
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Disk Bölme
    13 yıl önce açıldı
    Win7 Pro. Disk Bölme Problemi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bi arkadaş ta 250 GB harddisk için aynı soruyu sormuştu ona verdiğim cevabı tekrarlıyorum.Erdem arkadaşın cevabına benzicek biraz.

Harddisk üretenlerin bir hilesi olarak 1024 sayısını bir oynamayla 1000 olarak alırsak tabiki harddiski olduğundan büyük görürüz.Ama bilgisayar görmez.

Senin harddisk 200 000 000 000 bayt.Bunu 3 kere 1024 ile bölersen Gb alarak ne kadar tuttuğunu bulursun.Ben böldüm ve sonuç = 186,265 GB

Yani bi sorun yok harddiskte
  • al testereyi eline bak nasıl bölüyosun
  • Ayrıca HDD lerde bir tane dosya ayırma tablosu bulunur. Bunun boyutu hddnin boyutuna gore değişir. buda hdd nin boyutundan az da olsa eksilemeye neden olur.
  • partition magic belli bi büyüklükteki hddleri bölüyor mu (mesela 80gb'dan büyük olanları) seagate'nin diskwizard programı nasıl?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.