Şimdi Ara

Hard Disk i Ram olarak Kullanmak ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
6.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, hard diskler ram olarak nasıl kullanılıyor? Bu nasıl yapılıyor? Hard diskin bir bölümü ile 4-5 GB lık ram oluşumlarından söz ediyolar... bu iş kullanıcıya ne kazandıracak? Bilg. Daha mı hızlı çalışacak ? [bgdnc2]

• Hayır ne kadar hdd bellek gibi kullanılırsa durum o kadar içler acısıdır, en güzeli ram'i yüksek tutup mümkün olduğunca hdd kullandırmamaktır
  • bence daha hızlı olmaz. zaten ramler hard diskten daha hızlı olduğundan kullanılıyolar. ne bilim yeni yeni fikirler cıkıyo habire
  • ha bu arada sanal bellek mi ne öyle bi şey var ya windows'ta. işte o hard diskten belli bi alanı ram gibi kullanıyo. bu, genellikle düşük ram'li bilg.lerde işe yarar, ama bu işlem de sürekli hard diski kullandığından, performans düşer.
  • Çok güldüm yaa eğer öle bişi varsa çok komik, topicin ismini okurken bi yaşıma daha girdim demek geçti aklımdan :)) bence mümkün değil, tabii BENCE...
  • mümkün, mümkün. ;-)

Aslında farkında değiliz ama halihazırda hepimiz hdiski RAM olarak kullanmaktayız. 10 yıllardır bu böyle, nasıl mı?

bir çok işletim sisteminde RAM'ın yetmediği anlar olur. Bu durumda işletim sistemi, o an RAM'da kullanılmayan bir kısmı hdisk'e yazar. O kısım tekrar lazımsa hdiskten tekrar okur. hdiskdeki bu bölüm/dosya swap (değiş tokuş) swap-file yada page-file olarak anılır. Bu swap durumu makinayı oldukça yavaşlatır. Çünkü hdisk okuma/yazma hızı, RAMa göre kat kat yavaş. Bazen faredersiniz hdiskiniz aniden çalışmaya başlar ve durur, oysa o anda sizin hdiskle ilgili bir işiniz yoktur. O anlar genellikle swap yaptığı anlardır.

ram expander,RAM optimize eden, hdsike ram açan programlar var, olacaktır. ama tavsiyem ram almaktır.
  • tabii MS sistemlerin swap ve memory management i gayet kotu oldugu icin (diger bazi OS lara gore) makine belli bi sure acik kaldiktan sonra bu I/O dan kaynaklanan sesleri daha cok duyuyorsunuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yani örnegin bilgisayarımızda 128mb ram var ise bunu 521 ram falan göstermemiz mümkün değil değil mi harddiski kullanarak? :) sadece bizim gözle göremediğimiz bir şekilde hardiskide ram olarak kullanabiliyor bazen? bunun yarını falan yapmıyoruz herhalde?
  • windowsta sanal bellek yönetimi diye bir kısım var ordan istediğiniz gibi ayarlarsınız yalnız otomatik yapması önerilir. be teknik silikon graphic bilgisayarlarında iyiden iyiye kullanılırdı eskiden scsı arabimli hardiskler ram gibi kullanılarak film renderleri yapılırdı.32 MB benim için en baba ram ken bu bilgisayarlarda gb' lardan bahsedilirdi. şimdi yeni teknoloji nedir bilmiyorum. ama win386.swp dosyası sanal bellek dosyasıdır. boyutuna bakmak lazım ne kadar kullanıyorumun cevabı bu olsa gerek :)
  • windowsta ne kadar sanal bellek ayrılması istediğinizi ayarlıyabiliyosunuz.
  • ram ler yuksek sanal bellek dusuk tutulmalıdır
  • +1
  • sanal bellek ayarlarını windows ihtiyacına göre yönetir. Eğer manuel ayarlayıp raminizin ideal 4 katı mb ı sabit olarak (en az ve en cok degeri aynı) denerseniz performansın arttığını göreceksiniz. Bu değeri isteğinize göre değiştirebilirsiniz tabi ki..
    Makinamda 128 ram varken sanal bellek sabit 1 gb kullanıyorum:)
  • bllek boyutumuz yetmediğinde zaten kullanıyoruz ama ram lere göre çok daha düşük hızlarda buda performansı düşürüyor
  • 15000 rpm lik scsı hdd ler ram olarak kullanılırsa normal ram kadar performans sağlayabilir mi?
  • Hiç sanmıyorum. 15000 rpm lik scsi hdd, ram lerin hızından kat kat daha yavaş çalışır.
  • ramın okuma ve yazma hızı 25.000 mb bir sabit diskin okuma yazma hızı 100 mb ama eğer ssd ile yaparsan olabilir.
  • konuyu hortlatıyorum da ben denedim pc yavaşladı büyük sorun çıkar mı

• Flash belleği ram olarak kullanabilirsin. Tam olarak ram değ fakat pcnde ssd yoksa bi tık hızlandırıyor pcyi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.