Şimdi Ara

Hard disk'in orjinal olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
5.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üzerinde Samsung Seagate Western Digital tarzında yapışkanların olduğu bir harddiskin gerçekten orjinal olup olmadığı nasıl anlaşılabilir ?

• harddiskin sahte olma ihtimali hiç yok, sadece markasını öğrenirsin...
  • Şöyle izah edeyim Biz Hdd ithalatına gireceğiz 1000 adet felen alacaz ilk etapta bunlar bize numune gönderecekler fiyat araştırması yaparken adamların söylediği şey orjinal ayarında sahtede yapabiliriz diyorlar ve kimse anlamaz diyorlar... Biz sadece orjinal istediğimizi söyledik onlarda kabul etti numune göndercekler onayladıkmı ardından yüklü mal gelecek.

Yani okadar para yatırcaz bu işe bunun kesin orjinal olup olmadığı Programlarla felen çıkmazmı acaba

@The Detonator

@userneym
  • Bios'un boot veya setup ekranlarında görebilirsiniz. Markası model numarası falan yazıyor orada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ø -- 19 Aralık 2014; 11:01:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ø

Bios'un boot veya setup ekranlarında görebilirsiniz. Markası model numarası falan yazıyor orada.

Orada urunun ustundeki model no felen yaziyor. Kesin orjinalmidir ozaman ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet322

quote:

Orijinalden alıntı: ø

Bios'un boot veya setup ekranlarında görebilirsiniz. Markası model numarası falan yazıyor orada.

Orada urunun ustundeki model no felen yaziyor. Kesin orjinalmidir ozaman ?

Yani o kısımı aşacaklarını sanmıyorum. Hani harddiski çakma yaparsın ama işin o kısmı zor.

Hiç olmadı harddiskin internet üzerinden crystal disk mark, atto disk benchmark gibi programlardan aldığı skorlara bakıp, sana gelen harddiski deneyip sonuçlardan anlayabilirsin.

Harddiskin çakmasınıda ilk defa duyuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ø -- 19 Aralık 2014; 11:12:36 >
  • ya o teknoloji heryerde yok ki nasıl sahtesi olabilir, şaştım kaldım ????

Backdoor desek o zaten yasa dışı ve hangi adetlerde olabilir ki ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi userneym -- 19 Aralık 2014; 15:08:20 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sahte lması imkansızdır harddisk üretmek zor ve masraflı iştir

sadece 2,3 firma üretiyor

BİZE Bİ İNDİRİM YAPARSIN
  • quote:

Orijinalden alıntı: mulobbo

sahte lması imkansızdır harddisk üretmek zor ve masraflı iştir

sadece 2,3 firma üretiyor

BİZE Bİ İNDİRİM YAPARSIN

Himm yarin biryere hdd incelemesi icin gitcem bakalim sonucne cikcak

• 500 gb diski programlayıp 3 tb diye etiketleyince nasıl sahte disk oluyor öğrenirsiniz. Tek tek diskleri kapasitelerine kadar veri doldurup deneyemezsiniz. Örneğin eski sistemlerdeki kullanılmış diskleri de geri dönüşümle sıfır gibi yollama işi de mümkün. Yani anlayacağınız pis bir iş o yapacağınız kurt olmadan bu işe girmeyin yarın vah vah tüh tüh battık yandık dersiniz. Biri çıkıp hakkınızda 2. el diski sıfır diye sattılar, 500 gb lik diski 2 tb diye etiketleyip sattılar diye mahkemeye verirse dolandırıcı damgasını siz yersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sozuak

500 gb diski programlayıp 3 tb diye etiketleyince nasıl sahte disk oluyor öğrenirsiniz. Tek tek diskleri kapasitelerine kadar veri doldurup deneyemezsiniz. Örneğin eski sistemlerdeki kullanılmış diskleri de geri dönüşümle sıfır gibi yollama işi de mümkün. Yani anlayacağınız pis bir iş o yapacağınız kurt olmadan bu işe girmeyin yarın vah vah tüh tüh battık yandık dersiniz. Biri çıkıp hakkınızda 2. el diski sıfır diye sattılar, 500 gb lik diski 2 tb diye etiketleyip sattılar diye mahkemeye verirse dolandırıcı damgasını siz yersiniz.

Yorumun icin tesekkurler...

Harddiskleri cok farkli yontemler ve profesyonel insanlar ile test ettik. Hepsi orjinal kanisina vardik. 1 tb depolamasini yaptik sorun yok derecelndirmelerine kadar herseyine baktik.
    200-250 adet civarinda sattik hic bir sikayet gelmedi
    300-500 adet degil yuksek rakamlarla bu ise gircegimiz icin firmalar ile iletisime geciyoruz
    Not: siz de haklisiniz gercekten cok dolandirici insan var ve tekrar yorumun icin tesekkurler farkli bir acidan bakmissiniz her aci insanin ufkunu acar.

FARKLI TEST SİSTEMİ SOYLEYECEK VEYA BİLGİSİNİ PAYLASACAK ARKADASLARA SİMDİDEN TESEKKUR EDERİM...

• İyi sevindim sorun yaşamayın da. Mesajımı birkez daha okuyunca biraz suçlayıcı, kaba tarzda bir his verecek şekilde anlaşıldığını gördüm. Buna rağmen uslubunuzu bozmadan cevap vermişsiniz. Hem teşekkür ederim hem de özür dilerim.

Bu işi daha önce yaptığınıza göre tecrübeliyseniz sorun yok. HDD leri sahte yapamıyorlar sahte etiketlendirme yapıyorlar. Fabrikalardan refurbished diskleri alıp yada piyasadan arızalı diskleri alıp onarıp yeniden etlketlendirip sunuyorlar ama daha önce gördüğüm firma kendine özgü etiket ile satıyordu. Bir de fiyat sıfır orijinal ithalat ürününe yakın olunca kimse tercih etmedi yada büyük firmalar tercih etti son kullanıcı pek yanaşmadı.

Eğer bu şekilde ithalat yapıyorsanız ve dediğiniz gibi malzeme düzgünse alıp denemek isterim.

Hayırlı işler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sozuak

İyi sevindim sorun yaşamayın da. Mesajımı birkez daha okuyunca biraz suçlayıcı, kaba tarzda bir his verecek şekilde anlaşıldığını gördüm. Buna rağmen uslubunuzu bozmadan cevap vermişsiniz. Hem teşekkür ederim hem de özür dilerim.

Bu işi daha önce yaptığınıza göre tecrübeliyseniz sorun yok. HDD leri sahte yapamıyorlar sahte etiketlendirme yapıyorlar. Fabrikalardan refurbished diskleri alıp yada piyasadan arızalı diskleri alıp onarıp yeniden etlketlendirip sunuyorlar ama daha önce gördüğüm firma kendine özgü etiket ile satıyordu. Bir de fiyat sıfır orijinal ithalat ürününe yakın olunca kimse tercih etmedi yada büyük firmalar tercih etti son kullanıcı pek yanaşmadı.

Eğer bu şekilde ithalat yapıyorsanız ve dediğiniz gibi malzeme düzgünse alıp denemek isterim.

Hayırlı işler

Estagfurullah siz bana farklı bir acıdan bakmayı öğrettiniz hiç sorun olurmu

Yavas yavas öğreniyoruz bu hdd sektörünü

• Bir de elime Hint malı hdd geçmişti hala saklarım. Kasa tasarımı o zamana göre çok daha kaba idi yani on diski o zamanlar piyasada olan markaların etiketi ile etiketleme şansları yoktu. Şimdi hala var mı bilemiyorum bir araştırma yapmak lazım. Görüşmek üzere
  • Hard disk sentinel programı da çok işe yarar bir program, şöyle bir örnek vereyim konuyla uzaktan alakalı ama en azından aklınızdaki bazı soru işaretlerini yanıtlar; ben 6-7 ay kadar önce memorıght marka SSD almıştım kontrolcüsünün ne olduğunu merak ediyordum ama bu markaya ait hiç bir bilgiye rastlamadım için öğrenememiştim, taa ki size önerdiğim programı kullanana kadar resmen seceresini ortaya döküyor şimdiye kadar kaç saat kullanıldığı bile yazıyor
  • Daha önceden hangi marka olduğunu hatırlamadığım bir taşınabilir hdd almıştım 2 sene sonra falan kafa attı açtım içini başka bir firmanın diski vardı. Dikkatli olmak lazım.
  • hersey bi yana,bilmediginiz isin ticaretine neden giriyorsunuz ? her zaman forumdan yardim alamaazsiniz. cok ilginc gercekten... neyse umarim skinti yasamaZsiniZ.

• bu normal birsey sadece bi kac tane uretici var.ama harici olarak markali urunler 100 tane.

• quote:

Orijinalden alıntı: acbold

hersey bi yana,bilmediginiz isin ticaretine neden giriyorsunuz ? her zaman forumdan yardim alamaazsiniz. cok ilginc gercekten... neyse umarim skinti yasamaZsiniZ.

Yorum ve dusunceniz icin tesekkurler.
    Fakat ticaret risksiz olmadiği gibi hic bir iside içine girmeden ogrenemeyiz suanda insaat sektorunde boy gosteriyoruz fakat 20 yil oncesinde bu iside bilmiyorduk ama suan cok sukur muhendislere cizim yapip verebilme kapasitesine kadar eristik.

• Yorumlar icin tesekkurler tecrubelerinize her zaman ihtiyacimiz var. Suana kadar dediginiz programlarla baktik en ufak bir sorun cikmadi profesyonel kisilerden yardim aldik olumlu sonuc cikti... Biz yinede sizin tecrubelerinizi dinlemekten zevk aliriz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.