Şimdi Ara

Hard Disk Ölmüş mü sizce :( Bi Yardım Lütfen)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarım bi süredir donuyodu reset atmak zorunda kalıyordum bazen resetten sonra windows aşırı derecede yavaşlıyodu müzik bile çalsam ses tutuk geliyodu (sistemi 1 gün geri aldığımda düzeliyordu bunu anlamış değilim) ama bugün windows hiç açılmadı format atayım dedim hard disk Seagate 120gb SATA, HD yi 2ye bölmüştüm ve C: yi sildim biçimlendir dedim ama Disk biçimlendirilemiyor disk zarar görmüş olabilir diyor. bikaç kere denedim olmadı sonra eskiden C: olan yeni 60 gb lık bölümüde 2 ye böldüm ve bu sefer Fat32 olarak seçip kurdum oldu şuan C: fat 32, D:NTFS tekrar format atmayı denedim yine NTFS olarak kuramadım diski hata denetimi yaptırdım baya bi dosya buldu düzeltti dedi ama sonra yine windows açılmadı tekrar fat32 ile kurdum hala C: fat 32, D:NTFS ama eskisi kadar hızlı değil gibi bilgisayar tabi sağlam olduğu zamanlardaki gibi D: yide silip tekrar NTFS olarak kurmayı denemedim D: de önemli bilgiler var sizce hard disk ölmüş mü? düzeltilebilir mi ? 2sinide tamamen silip tekrar kursam düzelir mi acaba boşu boşuna okadar bilgiyi cd ye yazmak istemiyorum yardım ederseniz çok sevinirim

donanım:
    seagate 120 gb SATA hd
    asus p4p800-x anakart(soket 478)
    p4 3ghz intel Ht işlemci
    Kinston 512 pc3200 400mhz ram

• hard disk ölmemis ama iyibir temizlige ihtiyaci var zannederim. Iyi bilen birine harddiski temizlettir bence.
    Not: temizli deyince tozunu almak degil yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marcopolo -- 6 Aralık 2006; 21:00:51 >
  • Teşekkür ederim ama Benim yapabileceğim bişey var mı iyi bilen birini bulabileceğim biyerde değilimde
  • Ahirettemisin yoksa (saka kizma). Sen de yapabilirsin ama senin icin cok uzun ve sabir gerektiren bir yolculuk olacak. Simdi ben burda tek tek izah edemem cünkü bende yilda bir veya iki kez yapiyorum ve dogal olarak ezberimde degil ama google den hard disk sifirlama diye arattir ve erinmeden herseyi oku ve yaz.
    Ha bide sifirladiktan sonra sana lazim olacak disk veya cd leri önceden hazirla.(hatta baslamadan bir Ghost cd yapki belki ihtiyacin olur.)
    quote:

Orjinalden alıntı: ahiretcell

Teşekkür ederim ama Benim yapabileceğim bişey var mı iyi bilen birini bulabileceğim biyerde değilimde
  • :) yok değilim Allaha şükür şimdilik de burda bilgisayardan iyi anlıcak birilerini bulmak zorda ben birazdaha bilgilenmeye çalışıyım artık olmazsa yollarım biyerlere
  • bilgisayarını Windows 98 cd si ile Boot et sonra sektör formatı at harddiskin tamamına Komutu Format c:\c biraz uzun sürebilir süresi ile harddiskindeki BadSector sayısına bağlı tahmini 4-5 saat sürer eğer düzelmezse başka bir ol söyleyeceğim ama garantisi varsa gönder onlar uğraşsın sen değil kolay gelsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: AkunAmAtAtA

bilgisayarını Windows 98 cd si ile Boot et sonra sektör formatı at harddiskin tamamına Komutu Format c:\c biraz uzun sürebilir süresi ile harddiskindeki BadSector sayısına bağlı tahmini 4-5 saat sürer eğer düzelmezse başka bir ol söyleyeceğim ama garantisi varsa gönder onlar uğraşsın sen değil kolay gelsin.

sağolasın az önce seagetin sitesinde hd yi tarattım ordada bozuk dedi eğer doğru anladıysam inglizcem pek iyi değil ama taratırken seri nodan falan buluyo heralde garantimin 2009 da biteceğini söylüyo ben bunu 2 sene önce aldım ben alırken seagetein garantisi 5 yıl değildi diye hatırlıyorum acaba herkese mi 5 yıl oldu o aralar:) bu arada ben bunu veribilisimden aldım garanti için nereye yollamam lazım biliyo musunuz ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.