Pc min güç kaynağı yandığı için yeni bir güç kaynağı aldım satıcı nın dediğine göre 400 watt everestmiş neyse aldım psu yu bağladım pc ye 2 harddisk ve 2 cd rom um vardı 4 dune ve ayrıca kasanın fanına bağladım çıkışlarını pc fanları çok az bi hareketlenmede bulundu ve durdu.. Heralde 400 watt değil dedim 2 harddisk i bağladım bu sefer yine çalışmadı pc.. en son tek hdd di ile denedim ve pc açıldı Aptallık benim ya pc çalışırken diğer hdd yi de güç veriyim dedim ve soket i taktım takmamla beraber ufak bi kıvılcım çıktı.. Sadece bu kıvılcım çıkartan hdd mi bağlayıp pc yi açtığımda pc ilk ekranda takılıp kalıyor.. setup a girdiğimde bu hdd yi görmuo ve kitlenio.. şimdi sizce sorum bu harddisk e ne oldu acaba sizce? içinde ki veriyi kurtarmaktan geçtim tekrar boş bi şekilde 80 gb kullanabilir miyim? geçen forumda bi arkadaşın yazısını okumuştum bir program ile hdd leriniz sıfır gibi yapabilirsiniz demiş..
selamlar... öncelikle geçmişm olsun everest marka psu yanlış seçim olmuş 400 watt gerçek verileri değil 320 watt temennimiz yanmamış olsun bence onu başka bir pcde dene eğer çalışmaz ise verileri kurtarman zor zati
hard diskin yanmış arkadaşım.garanti dışı kalmış ayrıca.çalışırken hdd baglanmaz ama sen yapmışsın bi hata neyse.bi teknik servise götür bakalım sana ne kadar fiyat çıkaracaklar...
anladım hocalar sağolun..
harddiskin devre kartı yanmıştır büyük ihtimalle , ikinci el forumundan aynı kartı soruşturup bulabilirsen diski kurtarabilirsin belki