Şimdi Ara

Hard diskteki verilere ulaşamıyorum acil yardıma ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • wd my book essential 3.5 2tb usb 3.0 harici diskim full doluydu içinde çok önemli arşivim var..ne olduysa birden bilgisayarda görünmemeye başladı..aygıt yöneticisinde görünüyor ama disk yönetiminde ayrılmamış olarak görünüyor..resimde görüldüğü gibi hata mesajı çıkıyor disk tanınmıyor..

diski kutusundan çıkardım sata ile direk bağladım..ama değişen birşey yok..bozuk diski takınca bilgisayarlar açılırken 5-6 dakika bekliyor.. froumlardan araştırdığım kadarıyla bunun nedeni anakartın harddiski tanıyamaması bu yüzden bekletiyor olabilirmiş..umarım bunun anlamı hardiskte donanımsal bir hata yoktur en azından verilerin bir kısmını kurtarmam gerekiyor..benim için çok önemli şeyler var..

artı 2 farklı bilgisayarda daha denenim..xp de denedim , ubuntu da denedim..veri kurtarma proğramları , Hard disk onarma proğramları denedim
    hiç bir şekilde diske ulaşamıyorum..diskin adını donanımsal olrak görüyor ama herhangi bir işlem yapmaya çalıştığım zaman proğramlar donuyor, tarama veya herhangi bir işlem yapılmıyor..

forumlardan araştırdığım kadarıyla MBR fix , fixboot ( bunu naıl yapacağımı tam olarak bilmiyorum ) işlermleri ile çözüm olabilirmiş...ama Active partition Recovery proğramı ile MBR fix işlemi yapmaya çalıştım ama olmadı..hata verdi..

Cannot fixed MBR, Partition Table and Volume Boot Sectors for the disk WDC WD20EARS-00MVWB0. Error reading device (The request could not be performed because of an I/O device error.)

bu işlerden anlayan arkadaşların yardımını rica ediyorum..diske ulaşmam ve verilerimi kurtarmam gerekiyor..
     Hard diskteki verilere ulaşamıyorum acil yardıma ihtiyacım var Hard diskteki verilere ulaşamıyorum acil yardıma ihtiyacım var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arianal -- 2 Mayıs 2013; 13:24:02 >

• bir kaç HDD tools proğramından ekran görüntüsü..bu resimlerden belki sorunun ne olduğunu anlayan biri çıkar..
     Hard diskteki verilere ulaşamıyorum acil yardıma ihtiyacım var Hard diskteki verilere ulaşamıyorum acil yardıma ihtiyacım var Hard diskteki verilere ulaşamıyorum acil yardıma ihtiyacım var

• bu tür konularda bilgisi olan forumdaşların acil yardımını bekliyorum..windowsun diski görmemesi yazılımsal bir sorunmu yoksa donanımsal önce onu öğrenmem gerekiyor..

windows disk yönetimini açtığım zaman şu uyarıyı alıyorum

''you must initialize a disk before logical disk manager can access it'' bir önceki resimde görülüyor zaten..

HD tune health resminde bazı uyarılar var ve maalesef hiç bir şekilde windows üzerinde diske ulaşamıyorum HD tune ile bad sector kontrolü bile yapamadım..

ve western Digital data lifeguard Diagnostics proğramı ile diski test etmeye çalıştığım zaman şu uyarıları aldım.. ''too many bad sectors detected'' deyip test yarıda kaldı..
     Hard diskteki verilere ulaşamıyorum acil yardıma ihtiyacım var Hard diskteki verilere ulaşamıyorum acil yardıma ihtiyacım var Hard diskteki verilere ulaşamıyorum acil yardıma ihtiyacım var

• konu güncel ve bilgisi olan froumdaşlardan yorum bekliyorum...

diske ulaşıp verileri kurtarmanın bir yolu yokmu ? günlerdir internette araştırıyorum anladağım kadarıyla çok ciddi bir problem ile karşı karşıyayım..

diske hiç bir şekilde ulaşamıyorum...hiren boot CD ile bir kaç HDD onarım aracı deneyeyim dedim ama Hard disk görünmüyor..

şimdi başka bir bilgisayarda denedim açılış ekranında şu uyarıyı alıyorum '' hard disk error '' sanırım donanımsal bir problem ile karşı karşıyayım eminde değilim aygıt yöneticisnde diski görebiliyorum..

win7 format ekranında diski görebiliyorum ama sadece ''yeni'' sekmesi açık...biçimlendirme ve diğer işlemlere izin vermiyor...fazlada kurcalamak verilere zarar vermek istemiyorum..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.