Şimdi Ara

Harddisk bad sektör olmaması için ne yapılması gerekir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Toshiba 1tb p300 harddisk almak istiyorum ama bizim burda elektrik kesintisi oluyor. Wd 1tb blue harddiskim bad sektörler yüzünden öldü. Neler yapabilirim ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Elektrik kesintisi ile bad sektör arasında doğrudan ilişki yoktur.

Ben yıllarca Tunceli-Şırnak vb gibi çok düzensiz elektriği olan yerlerde görev yaptım, böyle bir sorun yaşamadım.

Mekanik disklerde bad sektör genelde düşme, ani darbe, sert sarsıntı vb gibi nedenlerle oluşur. (Disk kafasını sarsıp yüzeye temas etmesine neden olan şeyler)

Yok illa elektrik diyorsan kesintisiz güç kaynağı alabilirsin.
  • melikulupinar kullanıcısına yanıt
    Benim wd 1tb blue 3 yılda 1000den fazla bad sektör hatası yüzünden öldü.

• Wd dandik markada o yüzden.

Toshibayı bilemem, eski seagate baracudalar güzeldi ama aynı kalitede üretiyorlar mı yenilerini?

Özetle WD hardiskin bozulmasından daha normal bir durum yok.
  • xentios kullanıcısına yanıt
    Bende şaşırdım 3 yılda harddiskin bütün sektörleri öldü. Elektrik kesintisi çok oldu ama bu kadar dayanıksız olmaları çok saçma.

• quote:

Orijinalden alıntı: Umutr37k

Benim wd 1tb blue 3 yılda 1000den fazla bad sektör hatası yüzünden öldü.
    Benim ufaklığın makinada WD Blue 1 TB model WD10EZEX-08M2NA0 bir tanesi 7-8 yıllık oldu galiba.

Önceden benim makinadaydı, hemde boot diski olarak, ben kapasite büyütüp ve de SSD alıp ufaklığa makina kurunca ona geçti.
  • Elektrik kesintilerinde benim de bildiğim şey genelde sadece hddnin yazılımsal olarak içeriği bozulur en fazla. Bizzat görduğum bir örnekten bahsedeyim, bilgisayarı surekli açıkken direk fişini çekip kapatan birisinde Windows çökmuştu hdd boot ederken windowsu pc reset atıyordu. Klasik temiz bir format atınca duzelmişti. Elektriğin harddiske doğrudan anca böyle bir zararı olabilir diye biliyorum. Ama yine de kesin konuşmayayım.
  • Arkadaşlar ya samsung 860 evo 250gb yada toshiba 1tb alıcam. Büyük ihtimalle samsung alıcam riske girmim.

• Elektrik kesintisi değil, HDD çalışırken hareket ettirmeyin, sarsmayın, dokunmayın, üzerine baskı uygulamayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xentios

Wd dandik markada o yüzden.

Toshibayı bilemem, eski seagate baracudalar güzeldi ama aynı kalitede üretiyorlar mı yenilerini?

Özetle WD hardiskin bozulmasından daha normal bir durum yok.
    Katılıyorum, bende WD Book serisinden 1 TB almıştım, Toshiba'lar bozulmadı, WD'ler bozuldu.
  • Bethesta kullanıcısına yanıt
    Wd blue kullandığım zaman hiç hareket ettirmedim sadece takıp kullandım. Toshiba alırsam gene aynısı olucak diye korkuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Umutr37k

Wd blue kullandığım zaman hiç hareket ettirmedim sadece takıp kullandım. Toshiba alırsam gene aynısı olucak diye korkuyorum.
    Kullandıklarımın arasında en az bozulanlar hep Seagate oldu, tesadüf mü bilemem, istersen araştır sende bu markayı.
  • bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 18:18:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seagatede badsectorler mevcut ama halen kullanılabiliyor ancak wd badsector verdiyse ömrü kısa sürüyor low level formattan sonra 3-4ay dayanabildi 9yıllık wd hdd, pc tanıyamaz oldu içini açtım disk kafası ortada kalmıştır diyerek sonra baktım ki en alt kafa kırılmış içinde önemli veriler olmadığı içinde kim uğraşacak dedim kenarda duruyor şimdi

640gb green serisi
  • Şimdi seagate 1tb barracuda alayımmı, elektirk kesintisinden hemen bozulurmu ?

• Kafam karıştı biriniz wd diyor biriniz seagate. Zaten sistemimde 240gb ssd var bunu oyun için kullanıcam ama karar veremedim.

• Umutr37k U kullanıcısına yanıt
    bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 18:18:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: melikulupinar

Elektrik kesintisi ile bad sektör arasında doğrudan ilişki yoktur.

Ben yıllarca Tunceli-Şırnak vb gibi çok düzensiz elektriği olan yerlerde görev yaptım, böyle bir sorun yaşamadım.

Mekanik disklerde bad sektör genelde düşme, ani darbe, sert sarsıntı vb gibi nedenlerle oluşur. (Disk kafasını sarsıp yüzeye temas etmesine neden olan şeyler)

Yok illa elektrik diyorsan kesintisiz güç kaynağı alabilirsin.
    Yazdığınız yanlış. HDD'lerde fiziksel ve yazılımsal olmak üzere iki tür bozuk sektör oluşur. Elektrik kesintileri ile yazılımsal bozuk sektörler arasında direkt ilişki vardır.
  • Crucial bx500 480gb aldım n11den yardımlarınız için sağolun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.