bilgisayarımda iki harddisk var, işletim sistemi samsung hardiske yüklü ama seagate harddiskten açılıyor seagate diski çıkarınca bilgisayar boot hatası veriyor açılmıyor, nasıl yaparımda bilgisayarın samsung diskten açılmasını sağlarım.
anakarttan hdd ye gelen slotların 1. sini samsunga tak o zaman ilk samsungu görmeye baslar
quote:
Orijinalden alıntı: byblue
anakarttan hdd ye gelen slotların 1. sini samsunga tak o zaman ilk samsungu görmeye baslar
işe yaramıyor.
Biosa giriniz..Orada boot disk priority adında bir menü olması lazım. O menüden hdd'lerin boot sıralamasını yapabiliyor olmanız lazım..
Malesef ki boot kismi disklerden seagate e yazili. bu yuzden sistemden o diski cikardiginiz anda boot hatasi aliyorsunuz. windows 7 dvd si ile boot kismini samsung u tek birakarak tekrar yazmayi deneyin. umarim ise yarar...
exeter benim tersime doğru noktaya parmak basmış.
Bu noktada yapabileceğin 2 şey var..Birincisi vistaboot pro programını kullanmak ya da vista dvdsi.. fakat işletim sistemlerini söylerseniz daha net birşeyler söylenebilir.
teşekkürler exeter deneyeceğim samsung hardiskte win7 yüklü seeagate ise göcük win xp