Şimdi Ara

HardDisk nakil operasyonu - Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sorunumu en özet şekli ile izah etmek istiyorum.

A (P4 3.0 GHz - 120 GB H.Disk 7200rpm Seagate IDE)
    ve
    B (Celeron 600 - 40 GB H.Disk 7200rpm IBM IDE)

diye 2 PC mevcut. Her ikisinde de Windows XP Professional yüklü, her iki HDisk 'te 2'şer bölüme (Partition) ayrılmış (C: ve D:). Her iki HardDiskin tum partition'lari NTFS formatı ile formatlanmış.
    B makinasi kafayı yemeden (Anakart yandı) önce yüklü olan Windows'da 2 kullanıcı tanımlanmıştı. Ali ve Veli.
    Ali şifreli olarak supervisor , Veli düz vatandaş ve şifresiz olarak tanımlı idi.
    B makinası ansızın kafayı yedi (Anakart yandı) ! .. Şimdi yapılması gereken Ali ve Veli 'nin dökümanlarına ulaşmak ve onları Cd'ye kopyalamak.

2 Yöntem denedim ve 2 'sindede başarısız oldum !..

Eylem 1: A makinasindaki 120 GB'lik HardDisk'i söktüm ve yerine B makinasındaki 40 GB'lik HDisk'i taktım. Çalıştırınca .. Windows açılışta makinada donanimin değiştiğini ve güvenli kip, normal vs.. hangi yöntemle açılmasını istediğimi sordu.. hiç bir seçenek sonuca ulaşmadı. Her yükleme esnasında makina kendi kendine reset atıp yeniden açılmaya çalıştı. Yani bir türlü açılmadı.

Eylem 2: 40 GB'lik HDisk'in Jumperini Slave olarak ayarladım ve A makinasına 2. HDisk olarak monte ettim. Makina doğal olarak master olan 120 GB'lik HDisk'ten açıldı. Yeni hardidiski gördü ve tanıdı. Yani makina düzgün çalışıyor. Ali'nin dosyaları hariç : Veli'nin (şifresiz kullanıcı) tüm dosyalarına ve diğer dosyalara ulaşabiliyorum ve kendime kopyaladım.. ama Ali'nin klasörlerine dahi girmeme izin vermiyor. İzniniz yok .. yetkiniz yok .. vs.. mesajlar veriyor
    Ali'nin kullanici adi ve şifresini de biliyorum.. ama bunlarla ne yapabilirim?

Ne yapmalıyım?

Teşekkürler,

Scherwin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scherwin -- 30 Kasım 2005, 14:07:18 >

• hddyi fat 32 yap ben oyle ulastım kardes bi dene veri kaybıda olmuyo.ntfs izin vermio cunku
  • Arkadaş şu sayfaya bakhttp://www.petri.co.il/forgot_administrator_password.htm#20

İngilizce yoksa yardımcı olurum. Kolay gelsin.
  • Slm .. Bu dönüşümü (NTFS->FAT32) HardDiski formatlamadan nasıl yapabiliyorsun ? veri kaybi olmayacağı garanti midir?

Tşk.

quote:

Orjinalden alıntı: bestboy

hddyi fat 32 yap ben oyle ulastım kardes bi dene veri kaybıda olmuyo.ntfs izin vermio cunku
  • Teşekkür ederim. İngilizce problem değil .. yanlız benim problem farklı !..
    Bende şifreler zaten var ... Ama şifreyi girebilmem için PC 'nin 40 GB harddiskten windows'u yüklemesi gerekir ki bunu yukarıda saydığım nedenlerden (Eylem 1) ötürü yapamiyorum

selamlar ...

quote:

Orjinalden alıntı: heartless

Arkadaş şu sayfaya bakhttp://www.petri.co.il/forgot_administrator_password.htm#20

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scherwin -- 30 Kasım 2005, 15:24:51 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Scherwin

Teşekkür ederim. İngilizce problem değil .. yanlız benim problem farklı !..
    Bende şifreler zaten var ... Ama şifreyi girebilmem için PC 'nin 40 GB harddiskten windows'u yüklemesi gerekir ki bunu yukarıda saydığım nedenlerden (Eylem 1) ötürü yapamiyorum

selamlar ...

quote:

Orjinalden alıntı: heartless

Arkadaş şu sayfaya bakhttp://www.petri.co.il/forgot_administrator_password.htm#20

Bilemeyeceğim o zaman, ben sadece şifre sorunun var zannetmiştim.

• quote:

Orjinalden alıntı: Scherwin

Slm .. Bu dönüşümü (NTFS->FAT32) HardDiski formatlamadan nasıl yapabiliyorsun ? veri kaybi olmayacağı garanti midir?

Tşk.

quote:

Orjinalden alıntı: bestboy

hddyi fat 32 yap ben oyle ulastım kardes bi dene veri kaybıda olmuyo.ntfs izin vermio cunku

Cevabi buldum .. ama sonuç iyi değil

Microsoft 'un Yazısı

derki;

Örneğin, convert D: /fs:ntfs yazdığınızda, D: sürücüsü NTFS biçimine dönüştürülür. Bu komutla, FAT ya da FAT32 birimlerini NTFS’e dönüştürebilirsiniz.

Önemli: Bir sürücü ya da bölümü NTFS’e dönüştürdüğünüzde, FAT ya da FAT32’ye geri döndüremezsiniz. Sürücü ya da bölümü yeniden biçimlendirmeniz gerekir ve dolayısıyla bölümdeki programlar ve kişisel dosyalar da dahil tüm veriler silinir.

En azından bu işin Convert.exe ile olamayacağını öğrenmiş olduk

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.