Şimdi Ara

Harddisk problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merabalar arkadaşlar. Harddisk problemi gibi çok genel bi başlık oldu ama problemin ne olduğunu bilmiyorum, gerçekten enteresan.

WD 320gb HDD li PC me arşiv atma amaçlı bir harici disk taktım. Dosya atarken şimdi hatırlamadığım bi uyarı geliyordu ama dosya atmada problem yaşamadım.
    İşim bittiğinde windows diski kullandığı için donanımı güvenle kaldır seçeneğini bi süre kullanamadım. Harici HDD benim olmadığı için usb den sökmek zorunda kaldım.

1)Sabah bilgisayarı açmaya çalıştığımda PC harddiski görmüyordu...
    Forum araştırdım, tavsiyeleri yaptım: SATA kablosu kontrol, molex bağlantısı kontrol, SATA slotu değiştirme. BIOS a giriyordu ama HDD yi görmüyordu PC.

2)Ertesi gün harici diskin sahibinden HDDsinin bozulduğunu, dosyalara girilemediğini öğrendim...

Bu durumların nasıl oluştuğu hakkında hiç bi bilgi bulamadım, çözemedim olayı.

Bugün bilgisayarcıya dahili harddiskimi götürdüm bozuldu mu diye. Harddiskin sıfır alınmış gibi bomboş olduğunu, içindeki verilerin kurtarılabileceğini ama zor olduğunu, önemli bi şey yoksa kurtarmaya değmeyeceğini söyledi...
    Bu durumu yaşayan var mı bilmiyorum ama gerçekten şaşırdım ve neler olduğunu anlayamadım. Dahili diskim 3 e bölünmüş haldeydi ve windows da bu diske kuruluydu. Model no: WD3200AAJS

Yardımlarınızı, en azından tahminlerinizi bekliyorum.

• relux kullanıcısına yanıt
    Dostum 2 sorum olacak

1-BIOS ta HDD görünüyo mu?
    2-BIOS tan sonra aldığın hata uyarısında ne yazıyor?

bunların cevabını yazarsan nasıl kurtaracağın konusunda da birşeyler yapmaya çalışırız
  • quote:

Orijinalden alıntı: relux

Merabalar arkadaşlar. Harddisk problemi gibi çok genel bi başlık oldu ama problemin ne olduğunu bilmiyorum, gerçekten enteresan.

WD 320gb HDD li PC me arşiv atma amaçlı bir harici disk taktım. Dosya atarken şimdi hatırlamadığım bi uyarı geliyordu ama dosya atmada problem yaşamadım.
    İşim bittiğinde windows diski kullandığı için donanımı güvenle kaldır seçeneğini bi süre kullanamadım. Harici HDD benim olmadığı için usb den sökmek zorunda kaldım.

1)Sabah bilgisayarı açmaya çalıştığımda PC harddiski görmüyordu...
    Forum araştırdım, tavsiyeleri yaptım: SATA kablosu kontrol, molex bağlantısı kontrol, SATA slotu değiştirme. BIOS a giriyordu ama HDD yi görmüyordu PC.

2)Ertesi gün harici diskin sahibinden HDDsinin bozulduğunu, dosyalara girilemediğini öğrendim...

Bu durumların nasıl oluştuğu hakkında hiç bi bilgi bulamadım, çözemedim olayı.

Bugün bilgisayarcıya dahili harddiskimi götürdüm bozuldu mu diye. Harddiskin sıfır alınmış gibi bomboş olduğunu, içindeki verilerin kurtarılabileceğini ama zor olduğunu, önemli bi şey yoksa kurtarmaya değmeyeceğini söyledi...
    Bu durumu yaşayan var mı bilmiyorum ama gerçekten şaşırdım ve neler olduğunu anlayamadım. Dahili diskim 3 e bölünmüş haldeydi ve windows da bu diske kuruluydu. Model no: WD3200AAJS

Yardımlarınızı, en azından tahminlerinizi bekliyorum.

Şöyle özetleyeyim. HDD ile 2 sebebe bağlı sorun yaşarsın

1) Fiziksel arıza (Yapacak hiçbir şey yok)
    2) Yazılımsal arıza

Yapılabilecek her şey bu ikinci maddede. Eğer senin yaşadığın sorun da yazılımsal kaynaklıysa kolaylıkla çözülebilir. "Bilgisayarcı" dediğin zat ya bilgisayardan çok iyi anlamıyor ya da sana ayak yapmış. 5dk almayan, ücretsiz olarak internetten indirilebilen ufak bir programla formatlanmış dahi olsa HDD'deki bilgileri kurtarmak mümkündür. Özellikle HDD bilgisayardan güvenli kaldırılmadığında dosya sisteminde meydana gelen aksaklıklar nedeniyle "RAW'a düşme" tabir ettiğimiz sorun meydana gelmektedir. Bu durumda HDD formatlanmamış görünmektedir.

Başlat>Çalıştır'a diskmgmt.msc yaz. HDD burada görünüyorsa dosya kurtarma aşamalarına geçebiliriz.

• partisyonu gözükmeyen bir harddiski bu program sayesinde yani raw gözükürken kurtarmıştım.bir deneyin.

Find & Mount
  • Öncelikle cevaplar için teşekkür ederim.
    Bios ta hdd gözükmüyordu. Yani SATA kablosu bağlı değil gibi o durumu yaşadım.
    Dahili diskte fiziksel arıza yok, gerçekten bombostu yeni işletim sistemi yukledim sorun çıkarmadı. Yazılımsal problem ihtimali yüksek soylediginiz gibi. Raw olma konusunu araştıracağım bu konuda bilgim yok.
    Dahilideki arşiv cok da önemli olmadığı için illa verileri kurtar demedim bilgisayarcıya ama güvendiğim biri olsa da başından savmaya çalışmış olabilir :)
    Önemli olan harici diskteki belgeler. Harici disk benim olmadığı için üzerinde deneme de yapamıyorum ama veri kurtarmaya uğraşacak olursam harici disk için olur bu.
    Tekrar teşekkür ederim sanırım 'raw' olma sözkonusu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ssd disk sorunu?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.