Şimdi Ara

Harddisk Sesi Bilgisayar Sesinde Parazit Yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimden geldiği kadar anlatmaya çalışacağım. Bilgisayarıma kulaklığımı takıyorum. Hiç bir ses açık değil. Hatta bunu bütün sesle ilgili driverları kaldırarak da denedim. O ince parazit sesi gitmiyor. Aslında çok yüksek değil sessiz ortamda dikkat ederseniz ancak duyuyorsunuz. Sesin harddiskle ilişkili olduğuna şöyle kanaat getirdim. Hdtune adlı program ile benchmark test yapıyorum kulağımı hdd nin olduğu kısma dayıyorum. Hdd de duyduğum ince cızırtı sesi aynı sekilde kulaklıktada geliyor. Bu ses fare imlecini oynattığımdada oluşuyor. Aklıma sadece anakartta elektiriksel bir parazit ihtimali geliyor. Düşüncelerinizi almak istiyorum. Hdd Hitachi travelstar 5k750 640 gb. Aslınd hdd dende rahatsız edici sesler geliyor. Duyabiliyorum rahatlıkla okuma esnasında tıkırtıları. Mesela WD bir disk var bir diğer laptopumda onda kulağımı dayasam bile öyle bir hdd sesi gelmiyor.

• aynısı bende var nasıl çözdün

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rebellisch

Elimden geldiği kadar anlatmaya çalışacağım. Bilgisayarıma kulaklığımı takıyorum. Hiç bir ses açık değil. Hatta bunu bütün sesle ilgili driverları kaldırarak da denedim. O ince parazit sesi gitmiyor. Aslında çok yüksek değil sessiz ortamda dikkat ederseniz ancak duyuyorsunuz. Sesin harddiskle ilişkili olduğuna şöyle kanaat getirdim. Hdtune adlı program ile benchmark test yapıyorum kulağımı hdd nin olduğu kısma dayıyorum. Hdd de duyduğum ince cızırtı sesi aynı sekilde kulaklıktada geliyor. Bu ses fare imlecini oynattığımdada oluşuyor. Aklıma sadece anakartta elektiriksel bir parazit ihtimali geliyor. Düşüncelerinizi almak istiyorum. Hdd Hitachi travelstar 5k750 640 gb. Aslınd hdd dende rahatsız edici sesler geliyor. Duyabiliyorum rahatlıkla okuma esnasında tıkırtıları. Mesela WD bir disk var bir diğer laptopumda onda kulağımı dayasam bile öyle bir hdd sesi gelmiyor.

Sorun anakartta bence hdd kulaklıkta parazit yapmaz tabi cızırtının kulaklığın hoparlöründen geldiğinden eminseniz, harici ses kartı alın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redshift -- 27 Aralık 2015; 16:18:22 >

• Redshift kullanıcısına yanıt
    hocam konu 4. senesine giricek :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuko08

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuko08

Farketmemişim hocam

• arkadaşlar hdd sesi değilde , topraklama olmadığı için geliyordu o ses. 4 yılın ardından bunu söyleyebiliyorum :D hdd ile parelel olması da sesin tamamen o andaki elektrik akımındaki dalgalanmalardan :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebellisch -- 21 Ocak 2016; 9:25:31 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.