Bildirim
Harddisk Sorunu
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Şu an kırmızı Failed yazan yer ciddi ve çok kötü, Raw Read Error Rate yüksek, alttaki değerleri koymamışsınız, tam ekran yapın onları da gösterir.
Disk garantiliyse içindekileri başka yere alıp servise değişime gönderin. Şu haliyle değişim yapmaları gerekli. -
Alt kısımda kırmızı olan bi yer yok, o yüzden koymadım. Mormani'den almıştım, geri göndericem artık. Nasıl bi sorun olduğunu anlayamadım ama. Çok teşekkür ederim. -
Data hanesinde gösterdiği değerlere bakılır, kritik olanlar vardır veya sadece uyarı verenler. Hepsini gösterebilseniz başka sorunlar var mı yok mu daha iyi anlaşılırdı. Şu haliyle uyarı aşamasını geçip kritik sınıra ulaştığından doğrudan servise gönderin.
Disk okuma/yazma yapamadığı bir alan bulduğunda oradaki verileri yedek bölüme taşır, Reallocated Sectors Count onun sayısını gösteriyor. Data hanesinde 2889 gibi bir sayı var çok yüksek, o bakımdan Failed diye işaretlemiş.
İstiyorsanız daha çok denemek için önce tam ekran bir SMART değeri alın, ardından Error Scan bölümünden Quick seçili olmadan hata taraması yapın, 2 saat kadar sürecektir, ardından tekrar SMART değerlerine bakın. Tarama sonucunda bad sector bulabilir ve/veya Failed yazdığı yer dahil yeni hatalar çıkabilir. -
"Quick" seçili olmadan tarama yaptım, biraz uzun sürdü. Taramada bi sorun yok sanırım.
-
Reallocated Sectors Count değişmemiş, ama diski taradığı sırada erişim sorunları yaşamış ve Raw Read Error Rate 43milyondan 198'e çıkmış.
Alttaki değerlerde bir sorun yok.
Ben garantiden değişim yapılmasını öneririm yine.
Eğer ısrarla kullanmak istiyorsanız SMART değerlerini izlemeye devam edin, şu an Data hanesi sıfır olanlarda artış olursa veya Failed yazan satır 2889'dan yükselirse kötüleşiyordur. -
Teşekkürler. Değişim yapmalarını isteyeceğim artık. Sağ olun.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X