Şimdi Ara

HARDDİSK YANDI ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün bilgisayarımı çalışır haldeyken ide 5v güç çıkışını sata güç çıkışına çeviren aletin bi'ucunu içinde işletim sistemi olmayan harici harddiskime taktım diğer ucunu 5v güç çıkışına takarken yanlışlıkla 1sn gibi kısa bi'süre yanlış uçlar birbirine değdi (FOTO1) harddiskimden elektiriksel kıvılcım sesi geldi dikkate almayıp ucu düzeltip taktım 5 10 sn gibi bi süre son harrdiskimin çalışmadığını fark edince hemen harddiski kontrol ettim, board ısınmıştı hemen gücü kestim daha sonra tekrar kısa bi'süre takıp ısınan bölgeyi tespit ettim boardu (FOTO2) söktüm ve sağ üstteki sağ üstteki üzerinde OCAKLZTSC(G4) -parantez içindekinin altı çizik- yazan entegrenin yanmış olduğu farkettim (S ve 0 ın üzerindeki noktalar yanık) harddiskimi verilerimi kaybetmeden tekrar çalıştırabilmem lazım ne yapmam gerekir
    FOTO1 = i.hizliresim .com/oQRaA2.jpg
    FOTO2 = i.hizliresim .com/mlWZgV.jpg

SAMSUNG
    MODEL : HM100UI
    HDD P/N : HM100UI/Z4
    LBA 1,953,525,168 1TB
    (1TB/5400rpm/8M)
    DC +5v 0.85A

HM100UI
    SEC-HM100UI(B)
    2011.01
    P/N : C5092-E861A5RSH

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dotinsea -- 14 Haziran 2014; 14:31:10 >

• Yanan devreden bir tane daha almanız gerekir bildiğim kadarıyla fazla voltajda harddisk motoruna elektrik gitmiyor.(yani denediğimde birden fırlıyor sonra duruyordu) Anlamadığım nokta onların girişini ve çıkışını ters bağlayamazsınız ki kenarında üçgen şeklinde içe kırıklık var.
  • evet bende ona güvenerek kırıklıklara bakmadan takmaya çalıstım olmaza ters çevirip denerim diye ama sanırım uçlar biraz öne cıktı daha plastikler birbirine değer değmez temas oldu
  • Değiştirebilirseniz o çipten bulup değiştirin diğer türlü harrdiskin aynısından bulup kartı değiştirmeniz gerekir.
  • nereden bulabileceğim hakkında bi fikriniz var mı ben pek elektronikten anlamam da
  • gerçekten yararlı bilgiler paylaşılmış teşekkürler keşke sen de sorununu çözebilseymişsin... yalnız uygun boardu nereden temin edebileceğim konusunda bi fikrim yok yardımcı olabilirmisiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acil yardım laptop !!!!!
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2. el sitelerden harddiskin aynısını bulmaya çalış.
  • teşekkürler araştıracağım :) birde şu sitede kartımı buldum acaba buradan temin edebilirmiyim
    LİNK
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.