Şimdi Ara

harddisk yardım lütfen..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar.. bi arkadaştan samsung notebook aldım bilgisayar açılışta bios şifresi istiyodu onu hallettim. şimdide hdd şifresi istiyor. günlerdir bu şifreyi bulmaya yada kırmaya uğraşıyorum ve artık pes ettim artık bu şifrenin kırılamayacağından eminim. anladığım kadarıyla çalınmaya karşı önlem için böyle bir şifreleme sistemi yapmışlar. merak ettiğim konu yeni bir hdd alsam acaba chipset o harddiskede şifre koyarmı?

• konuyu biraz daha açrsan yardımcı olmaya çalışırım.hdd şifresini açılıştamı istiyor yani tam olarak açılırken nerdeyklen şifre istiyor.
  • açıyorum samsung yazısı çıkıyor ve şifre istiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozzyy -- 28 Aralık 2009; 23:58:31 >
  • bu sorunu ola makinalara ibm tarafından bi sistem geliştirildi kasayı açıyorlar ve bir makina var onu bios chipinin üzerine tutuyorlar ve şifre ortadan kalkıyor.ve tabi buda büyük zahmet ve iyi bir mali kaynaktan geçer.aman bunu tr de var olacağını sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonhack

bu sorunu ola makinalara ibm tarafından bi sistem geliştirildi kasayı açıyorlar ve bir makina var onu bios chipinin üzerine tutuyorlar ve şifre ortadan kalkıyor.ve tabi buda büyük zahmet ve iyi bir mali kaynaktan geçer.aman bunu tr de var olacağını sanmıyorum.

O bahsettiğini TR de çok rahat yapabiliyorlar..Bursa'da bile 30 tlye halloluyor o iş.Hatta istersen nasıl yapılacağını sana gösterebilirim.
    Fakat bu samsungdaki olay onunla aynı mıdır o konuda şüphelerim var.
    Servis ile görüştünüz mü olayı?Bence bir danışın.
    Yani dizüstü çalıntı ya da kaçak olmayacağına göre aramanızda da bir problem olmaz
    DEĞİL Mİ?
  • olabilir ama benim yaşadığım ve çalıştığım çevrede bu yok.bilgilendirdiğin için sağol demekki tryede gelmiş yakın zamanda aramızda olur herhalde:30 tlde çok ucuz yapıyorlarmış arkadaş git bursaya bak yapıyorlarmış tek çözüm o boşuna arama çözüm.
  • Ama ben IBM için yapılanın bununla aynısı olduğunu bilmiyorum..Yani yanlış anlaşılma olmasın lütfen.

IBM R40 R50 serileri içinse sorunun çözümü şöyle :)

http://sodoityourself.com/hacking-ibm-thinkpad-bios-password/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LÜTFEN YARDIM
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • HDD üzerine şifre, bağlı olduğu makinanın bios'u üzerinden konulabilir. Bu konulan şifre HDD'nin altındaki kartın üzerinde bir chip tarafından saklanır. Bu şifrenin çözülmesi veya silinmesi mümkün olmayabilir. Maalesef HDD'nin şifresini girmeden HDD'ye ulaşılamadığından format atmanıza da izin vermez. Birçok format programı deneyebilirsiniz, fakat başarılı olabileceğinizi de sanmıyorum.
    • Bağlı olduğu makinadan bios ayarlarından bu şifre kaldırılabiliyor mu? denemek gerekir.
    • HDD'nin marka ve modeline göre Firmware update gibi yöntemlerle bu şifre silinebilir mi? denenir.
    • HDD'ye uygun bir kontrol kartı ile çalıştılabilir mi? denenebilir.
    Ama sonuç olarak HDD şifrelendiğinde içindeki verilerin de şifrelendiği bu teknolojide belirtmekte. ANTI THEFT TECHNOLOJI olarak sorununuz hakkında daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.
    Sonuç olarak; bu HDD'nin sifrelemmiş olduğu makinada, Bios'u üzerinde bu şifre mevcuttur, bazı bios'u geri alma programları ile (özel ve ücretli bazı yazılımlar) şifreyi tekrar hatırlaması sağlanabilir. Bu HDD'yi başka bir makinada kullanmanız da pek mümkün değil, belirtmek isterim. Bu teknoloji ile donatılmış bilgisayara başkabir HDD takıldığında bios tarafından bu HDD'de kullanıma geçer geçmez şifrelenir, nedeni ise biosta bu şifrenin kayıtlı olmasıdır. Bios ayarları sıfırlanarak bu mevcut şifre değiştirilerek bilinen bir şifre koyması veya şifrenin kaldırılması mümkün de olabilir.

• teşekkür ederim arkadaşlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.