arkadaşlar hp pavilion dv6000 marka pc var hdd yi bölmek istiyorum ama hiç bir format cdsini kabul etmiyor kendi cdsinden de bölemiyorum yardımcı olabilirmisiniz
xp çalışırken diskimizi bölümlere ayıra bilecegimizi biliyorsunuz zaten ama bunu nasıl yapıyoruz . her hangi bir programa gerek olmadan disk bölümleri ile oyuncak gibi oynuyoruz tabi........ linux un partition menageri gibi xp ninde hdd ile oynıya bilen bir programı mevcut oda "compmgmt" komutu başlat>çalıştır> ve aşağıdaki gibi komutu yazıyoruz C:\WINDOWS\system32\compmgmt.msc
disk yönetimi bölümünden
daha sonra önümüze bilgisayar yönetimi penceresi çıkıyor...
bu pencerede işaretli bölümde disk bilgileri yer alıyor bende 80 gb bir hdd var ve görüldüğü gibi xp 9,77 gb sini kullanıyor ve diğer kısım ham olarak duruyor
resimdeki gibi ayrılmamış alana sağ tıklıyoruz ve "yeni bölüm" seçeneğini işaretliyoruz
işte karşınızda yeni bölüm sihirbazı
ileri butonuna tıkladıktan sonra bölüm türünü seçmemiz lazım biz birincil bölüm olarak seçtik (daha sonra xp ile beraber başka bir microsoft os kullanmak istersek bu şekilde daha kolay olur hiçbir ayar istemez.bir diskte ms tabanlı 4 taneden fazla os kullanılamaz.)
xp cd'sini takarak halledebilirsiniz format atma ekranından
quote:
Orjinalden alıntı: LPSKYANTILQP
xp cd'sini takarak halledebilirsiniz format atma ekranından
Cevapları (çözümleri) yazarken sorunları daha dikkatli okuyalım, @ahu_nurlu arkadaş "hdd yi bölmek istiyorum ama hiç bir format cdsini kabul etmiyor, kendi cdsinden de bölemiyorum yardımcı olabilirmisiniz" demiş, ayrıca; sorunun çözümü için yeterince teknik yardım yapıldığı kanaatindeyim. Bu kadar yardımla sorun rahat çözümlenebilir görüşündeyim. Bir benzer çözüm daha gereksiz bence....
yardımlarınız için tşkler arkadaşlar Partition MAgic adlı programı deneyecem
ya format atar gibi giricen
silicen herşeyi
biçimlendirme kısmını yapmadan önce 2 tane ayrı bölüm oluşturucaksın
format kabul etmemesi cok buyuk ihtimal cd den kaynaklanıyordur
baska bi cd den yapmayı dene
_ yannısım varsa düzeltin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme