Şimdi Ara

HARİCİ DİSK BÖLME VE ŞİFRELEME HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    yeni almış olduğum harici diskimi ikiye böldüm, bir kısmına şifre koymak istiyorum. windows bitlocker ile şifreledim fakat benim istediğim şifreledikten sonra format dahi atılamaması. bitlocker ile şifreliyorum sonrasında sağ klik yapıp biçimlendir diyorum biçimlendiriyor, böyle olduktan sonra şifre koymanın bir manası yok. ayrıca truecrypt indirdim fakat bir türlü kullanmayı beceremedim. hiç bir işlemi şifresiz yapmayacak, kullanımı kolay ve güvenilir ücretli veya ücretsiz program tavsiyesi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dahayeniyim -- 9 Temmuz 2014; 12:01:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dahayeniyim

arkadaşlar merhaba;
    yeni almış olduğum harici diskimi ikiye böldüm, bir kısmına şifre koymak istiyorum. windows bitlocker ile şifreledim fakat benim istediğim şifreledikten sonra format dahi atılamaması. bitlocker ile şifreliyorum sonrasında sağ klik yapıp biçimlendir diyorum biçimlendiriyor, böyle olduktan sonra şifre koymanın bir manası yok. ayrıca truecrypt indirdim fakat bir türlü kullanmayı beceremedim. hiç bir işlemi şifresiz yapmayacak, kullanımı kolay ve güvenilir ücretli veya ücretsiz program tavsiyesi bekliyorum.

tümden koyabilirsin

wd mi cihazın
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

arkadaşlar merhaba;

tümden koyabilirsin

wd mi cihazın

ne demek istediğini tam anlayamadım, diskimin markası seagate backup plus

• dahayeniyim D kullanıcısına yanıt
    Western digital bunu ücretsiz sunuyor.

Ama o da tüm diske koyduruyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

truecrypt kullanıp memnun olan varmı peki onu alayım hiç değilse
  • quote:

quote:

truecrypt kullanıp memnun olan varmı peki onu alayım hiç değilse

bilgim yok yanlış yönlendirmeyeyim

bir bak free sine netten
  • dahayeniyim D kullanıcısına yanıt
    Truecrypt mukemmel bir free yazilimdir.sifreleme yapabilirsin fakat bu konularda bilgin yoksa icinde bilgi olan diskle hic bir sey yapma!.mutlaka bos diskle calis .nette bu konuda yazilar vardir.bos diske uygulamazsan bilgilerin gider sorumluluk kabul etmem.

True iki sekilde calisir
    1:konteyner seklinde tek bir dosya sifrelenir.sifre ile bu boyutunu kendin belirledigin tek bir dosya veya dosyalari kullanirsin.
    2:diskin bir kismini veya tamamini sifrelersin(aygit bolumunden) diski bolum olarak kullanirsin.

Aes gibi sifreleme metodlari ile birlikte anahtar keyde kullanabilirsin bu anahtar dosyayi kaybedersen bilgileride sonsuza kadar kaybedersin.bunun gibi daha bir cok ozelligi var ,detaylar size sorun cikarir.

Tekrar yaziyorum,once bos diskle ogren sonra uygula,en az 10-15 defa bu islemleri dene.

istedigin format atilmasin islemi yok,

Bu islerde tecrube sunu gosteriyor,bilgi kaybetmeden ogrenemezsin.mutlaka en az iki yedeginiz olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miralge

Truecrypt mukemmel bir free yazilimdir.sifreleme yapabilirsin fakat bu konularda bilgin yoksa icinde bilgi olan diskle hic bir sey yapma!.mutlaka bos diskle calis .nette bu konuda yazilar vardir.bos diske uygulamazsan bilgilerin gider sorumluluk kabul etmem.

True iki sekilde calisir
    1:konteyner seklinde tek bir dosya sifrelenir.sifre ile bu boyutunu kendin belirledigin tek bir dosya veya dosyalari kullanirsin.
    2:diskin bir kismini veya tamamini sifrelersin(aygit bolumunden) diski bolum olarak kullanirsin.

Aes gibi sifreleme metodlari ile birlikte anahtar keyde kullanabilirsin bu anahtar dosyayi kaybedersen bilgileride sonsuza kadar kaybedersin.bunun gibi daha bir cok ozelligi var ,detaylar size sorun cikarir.

Tekrar yaziyorum,once bos diskle ogren sonra uygula,en az 10-15 defa bu islemleri dene.

istedigin format atilmasin islemi yok,

Bu islerde tecrube sunu gosteriyor,bilgi kaybetmeden ogrenemezsin.mutlaka en az iki yedeginiz olsun.

diskde bilgi yok şu anda, deneme yaptım true ile fakat olmadı, her defasında işlem bittikten sonra diske girmek istediğimde biçimlendir diyor. eğer true ile yaptıktan sonra yine sağ klik ile biçimlendir diyebiliyorsan bitlocker kullanmak daha mantıklı geliyor bana.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.