160 gb.lık Philips harici diskim var. Bütün verilerim de içinde. Dizüstü bilgisayarıma Opera 10 kurarken nasıl olduysa birden diske ulaşılamıyor hatası verdi (harici disk o sırada bilgisayara bağlıydı). Daha sonra kablo falan değiştirmeme, başka bilgisayarlarda da denememe rağmen hiçbir şekilde harici diski görmek mümkün olmadı. Harici diskin ışığı yanıyor. Fakat bilgisayarlar hiçbir şekilde tepki vermiyor. Harici diskten de hiçbir şekilde ses çıkmıyor. Diskte hiçbir hasar yok, yere düşme de olmadı. Acaba bu harddiskin sorunu ne olabilir. GArantisi devam ediyor. Servisine verebilirim. Lakin içerisinde benim için önemli veriler var. Tamir etmek yerine değiştirip yeni harddisk vermelerinden korkuyorum. Bu konuda açıklama yapabilecek arkadaşlara teşekkür ederim.
Ne olduğu konusunda net bir şey söyleyemem ama verilerinizin yedeğini alabilmeniz için bir kaç yol göstermeye çalışabilirim.
1) Ubuntu ya da benzeri bir Live Linux sürümü edinin (CD üzerinden çalışan ve kurulum gerektirmeyen Linux tabanlı işletim sistemleri - Knoppix gibi). Bilgisayarınızı bu Live CD ile önyükledikten sonra harici diskinizin içerisine erişebilirsiniz belki.
2) Linux karışık geldiyse en son Hiren's Bood CD imajını indirin ve bir CD'ye yazın. Ardından yine ön yükleme ile CD'den Mini WindowsXP seçeneğini kullanarak bilgisayarınızı bu Windows ile başlatın. İlk yönteme göre daha düşük bir ihtimal de olsa harici diskinizin içerisine erişebilirsiniz...
Diski bağladıktan sonra bilgisayarım sağ tıklayıp yönet seçin.
Disk yönetimi kısmında harici diskiniz görünüyor mu kontrol edin. RAW'a düşmüş olabilir. Eğer öyleyse çözümü forumda mevcut.