Şimdi Ara

Harici diskimin sürücüsü bilgisayarımda gözükmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar,forumda "Bilgisayar harici diski görmüyor" başlığı altında açılan konuları okudum.Bu sorunun tam bir cevabı yok gibi. Western Digital 1 Tb harici diskime kopyalama yapıyorken yanıt vermeyince görevi sonlandır dedim,görevi sonlandır dedikten sonra harici diskim bilgisayarımda gözükmemeye başladı.Sağ alt köşeye "usb yığın depolama aygıtı" yeşil ok ikonu geliyor,aygıt yöneticisinde disk sürücülerinin altında WD olarak da gözüküyor;fakat bilgisayarıma girdiğimde WD sürücüsü gözükmüyor ve Disk yönetiminde bilgisayara taktığım flaşh disk,sabit sürücüler ve çıkarılabilir sürücülerin hepsi çıkarken harici disk sürücüsü çıkmıyor.Bilgisayarıma formatta attım fayda vermedi.Eğer usb'de sorun varsa neden harici disk usb kablosunu bağladığımda h.diskin ışığı yanıyor ve sağ alt köşede yeşil ok ikonu yanıyor anlamış değilim.Bios'ta ise şöyle yazıyor:Kur, bu diski okuyamıyor.
    (Harici diskimin garantisi 11 Nisan da,pazartesi bitiyor.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @muhammet@ -- 3 Nisan 2011; 23:12:27 >

• Başka bi bilgisayarda deneme yapınız. Orda da sorun çıkarsa garantiye gönderiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dejaay

Başka bi bilgisayarda deneme yapınız. Orda da sorun çıkarsa garantiye gönderiniz.

Bugün gittim,görevli diski dinledi,disk vuruyor mealinde birşeyler söyledi,servise verdikerinde yenisini vereceklerini söyledi.Bu arada görevlinin bilgisayarında h.diskin içindeki klasörler çıktı,istersen verilerini kurtarmaya çalış dedi;fakat benim bilgisayarımda h.diskin içine girememiştim,neden olabileceğini sorunca bilgisayara bağlantı yaptığı 30-40 cm boyutundaki usb kablosundan olabileceğini söyledi;çünkü diskin usb kablosu çok büyüktü.Bana küçük usb kablosunu verdi.Eve geldiğimde ilk takışımda aynı görevlinin bilgisayarında olduğu gibi h.diskteki ana klasörler çıktı;fakat h.diskin içindeki klasörleri ana klasörleri açmaya çalıştığımda disk dondu ve bu donmadan sonradan da eskisi gibi çalışmaz oldu.Artık yarın götüreceğim bakalım,servise gidecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: @muhammet@

quote:

Başka bi bilgisayarda deneme yapınız. Orda da sorun çıkarsa garantiye gönderiniz.

Bugün gittim,görevli diski dinledi,disk vuruyor mealinde birşeyler söyledi,servise verdikerinde yenisini vereceklerini söyledi.Bu arada görevlinin bilgisayarında h.diskin içindeki klasörler çıktı,istersen verilerini kurtarmaya çalış dedi;fakat benim bilgisayarımda h.diskin içine girememiştim,neden olabileceğini sorunca bilgisayara bağlantı yaptığı 30-40 cm boyutundaki usb kablosundan olabileceğini söyledi;çünkü diskin usb kablosu çok büyüktü.Bana küçük usb kablosunu verdi.Eve geldiğimde ilk takışımda aynı görevlinin bilgisayarında olduğu gibi h.diskteki ana klasörler çıktı;fakat h.diskin içindeki klasörleri ana klasörleri açmaya çalıştığımda disk dondu ve bu donmadan sonradan da eskisi gibi çalışmaz oldu.Artık yarın götüreceğim bakalım,servise gidecek.

Acaba daha güçlü bir bilgisayarda denesem çalışır mı,ama pek zannetmiyorum;çünkü görevli burda gözükenlerin hepsini kurtaramayabilirsin demişti,gerçektende eve geldim h,diski açtım klsörlerden birine tıklar tıklamaz h.disk dondu ve bir daha çalışmadı;ama neden ilk seferde açtı anlamış değilim.

• quote:

quote:

quote:

Acaba daha güçlü bir bilgisayarda denesem çalışır mı,ama pek zannetmiyorum;çünkü görevli burda gözükenlerin hepsini kurtaramayabilirsin demişti,gerçektende eve geldim h,diski açtım klsörlerden birine tıklar tıklamaz h.disk dondu ve bir daha çalışmadı;ama neden ilk seferde açtı anlamış değilim.

Siz orjinalinde gelen kabloyu kullanmıyor muydunuz?
    Evet uzun kablolar sorun çıkarabilir ama orjinal kablosunun bu soruna neden olmaması gerekirdi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Siz orjinalinde gelen kabloyu kullanmıyor muydunuz?
    Evet uzun kablolar sorun çıkarabilir ama orjinal kablosunun bu soruna neden olmaması gerekirdi.

Ben orjinal kabloyu kullanıyordum;fakat elektrövörtte görevli bilgisayar bağlantısını kısa usb ile yaptı;harici disk açtı ve diskteki klasörleri gördü;fakat klasörlerin içine girmedi.Bana bak burda açıldı,istersen verilerini kurtarmayı dene,öyle servise gönderelim dedi,bende tamam dedim;fakat neden sizin bilgisayarda açıldı dedim,o da h.diski bilgisayara bağlarken kullandığı kısa usb kablosundan olabilme ihtimaline karşı bana kabloyu verdi,iyi dedim eve geldim kısa usb kablosuyla bağlantı yaptım,gerçekten de aynı mağazada görevlinin açtığı gibi h.diski bilgisayar gördü ve içine girdim ne varki klasörlerin içindeki verileri kopyalamak için klasöre tıkladığımda bilgisayar dondu,windows diski okuyamıyor hatası verdi,usb bağlantısını söküp tekrar tekrar denememe rağmen bir daha bilgisayarım h.diskime görmedi,ama yarın servise vermek için gittiğimde diski taktıracam ve klasörleri açtıracam,bakalım onların bilgisarlarında da klasör açılınca bilgisayar donacak mı,eğer donmazsa demekki hardiskimi daha güçlü bilgisayarda kurtarmaya çalışmam gerekecektir demek...

• Şans eseri çalışmış,servise gönderdim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.