Şimdi Ara

Harici harddiskteki videoları izlerken takılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 500gblık harici harddiskim var. Bugün pcye takıp açtım. İçindeki dizilerden bir bölümü bs playera yada gom playera attığımda görüntü takılarak geliyor. Dün açtığımda böyle yapmıyordu. Isı sorunu filan da yok nasıl düzeltebilirim acaba bu sorunu. yaklaşık 400gblık arşiv var kaybetmek istemiyorum bu kadar veriyi.

• kardeşim kablonda bi sorun olabilir verileri hızlı aktarmadığı için takılıyor olabilir başka bi kabloyla denemeyi düşündünmü
  • quote:

Orijinalden alıntı: _MARS_

kardeşim kablonda bi sorun olabilir verileri hızlı aktarmadığı için takılıyor olabilir başka bi kabloyla denemeyi düşündünmü

Konuyu açtıktan sonra haricinin içinden bir videoyu kopyaladım masaüstüne. Öyle açmayı denedim yine takılarak oynattı bs player. Pcye restart attım. Öyle denediğimde düzeldi. Ancak daha önce de yapmıştı hardiski çıkarıp taktığımda düzelmişti ozaman. Neden böyle yapıyor anlamadım gitti. Kablodan kaynaklı olsa restarttan sonra düzelmezdi.
  • başka programlar denedinizmi.vlc medya player gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

quote:

kardeşim kablonda bi sorun olabilir verileri hızlı aktarmadığı için takılıyor olabilir başka bi kabloyla denemeyi düşündünmü

Konuyu açtıktan sonra haricinin içinden bir videoyu kopyaladım masaüstüne. Öyle açmayı denedim yine takılarak oynattı bs player. Pcye restart attım. Öyle denediğimde düzeldi. Ancak daha önce de yapmıştı hardiski çıkarıp taktığımda düzelmişti ozaman. Neden böyle yapıyor anlamadım gitti. Kablodan kaynaklı olsa restarttan sonra düzelmezdi.

O zaman diskten kaynaklanan bir sorun yok. Vidyoyu bilgisayara kopyalarken hangi hızla kopyaladı?

• quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

quote:

quote:

O zaman diskten kaynaklanan bir sorun yok. Vidyoyu bilgisayara kopyalarken hangi hızla kopyaladı?

Normal hızda. 175mlık bi dosyaydı o yüzden normal hızda attı bir yavaşlık hissetmedim. anakartım asus ve içinde EPU diye bir program var. Bu programla anlık olarak sistemi düşürebiliyorum. Enerji tasarrufu için. Düşükteyken 720p videolar kasılarak oynuyor mesela. Ancak xvidlerde bir problem yoktu şimdiye kadar.

Dediğim gibi pcye restart attığımda düzeldi sorun ancak beden böyle yaptığı konusunu anlamış değilim.

Başka programla denedim. Bs player kullanıyorum genelde ama gom playerla açtığımda da aynı sorun vardı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Normal hızda. 175mlık bi dosyaydı o yüzden normal hızda attı bir yavaşlık hissetmedim. anakartım asus ve içinde EPU diye bir program var. Bu programla anlık olarak sistemi düşürebiliyorum. Enerji tasarrufu için. Düşükteyken 720p videolar kasılarak oynuyor mesela. Ancak xvidlerde bir problem yoktu şimdiye kadar.

Dediğim gibi pcye restart attığımda düzeldi sorun ancak beden böyle yaptığı konusunu anlamış değilim.

Başka programla denedim. Bs player kullanıyorum genelde ama gom playerla açtığımda da aynı sorun vardı.

Bu sorun olduğunda enerji tasarrufu modundamıydı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu sorun olduğunda enerji tasarrufu modundamıydı?

Evet. Ancak normale aldığımda da devam etti. Restarttan sonra tekrar tasarruf moduna alıp açtığımda normaldi video. Hem pcnin harddiski içindeki videoda hem de haricinin içindeki videoda.

• küçük bi ihtimal ama bilgisayar özelliklerinde düşükse hd video 720 yada 1080 p de izlerken takılabilioyr ve vlc yikullanmanı tavsiye ederim
  • quote:

küçük bi ihtimal ama bilgisayar özelliklerinde düşükse hd video 720 yada 1080 p de izlerken takılabilioyr ve vlc yikullanmanı tavsiye ederim

Hayır pcnin özellikleri düşük değil. Ben genelde enerji tasarrufunda kullanıyorum bu yüzden anakart parçaların tam güç çalışmasına izin vermiyor. O yüzden enerji tasarrufunda iken 720p ve 1080pler de çok küçük takılmalar oluyor. Ancak HD video izlerken tam güce çekiyorum pcyi.

Beim sorunum ondan değil ama. Tam güç olsun tasarruf modunda olsun videolarda bir yavaşlama oluyor yavaş yavaş geliyor görüntü çok açık bir şekilde. Daha önce bir kere daha olmuştu o zaman hariciyi çıkarıp taktığımda düzelmişti. Bu sefer olduğunda bu işe yaramadı. (hem güç tasarrufunda hem de tam güçte) Bunun üzerine restart attım pcye. Yeniden açıldığında düzeldi sorun. Yani şuan böyle bir problemim yok gayet normal çalışıyor.

Ancak benim anlamadığım neden böyle yaptığı?

• bir şey diyemiyeceğim inş bozulmaz bidaha :)
  • quote:

bir şey diyemiyeceğim inş bozulmaz bidaha :)

Amin. 400gblık arşiv var giderse kendimi içkiye veririm o derece.. Şaka bi yana canımı sıkıyor bu sorun. İki defa oldu gerçi ama harddiski alalı 4 sene filan oldu acaba ömrünü dolduyor mu diye düşünüyorum.
  • her ihtimale karşı yedekleme yapsan iyi olur 4 sene az değil
  • Birkaç ay önce sata olarak 1 tblık harddisk aldım fakat kafa atmaya başladı harddisk. Biraz inceledikten sonra psunun yetmediğini anladım. Bu beni şaşırttı çünkü 500w psu. gerçi ekran kartı işlemci çekiyor ama yine de enteresan geldi bana. Geri vermek zorunda kaldım.

Tekrar bi harici harddisk almak istiyorum fakat aldığıma da aynısını yapar mı bilmiyorum. Ayrıca eski pcnin harddiski var ide o da. İde olarak onu pcye taktığımda kafa atmıyor. Neredeyse ayrı elektriği çekiyor diye biliyorum. Sata olarak taktığımda sorun çıkarıyor. Aldığım yerde de denedik psu yetmiyor dedi görevli. Şimdi 2,5luk harici harddisk alsam yine aynı sorunu yaşarmıyım bilmiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.