Şimdi Ara

Harici harddsik sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugun Smartdisk marka 500 Gb lik harici harddsik aldım
    sorun şuki sadece benim bilgisayarımda çalışmıyor 4 bigisayarda denedim sorun yok ama bendekinde sorun var
    arkada önde sağda solda ne var ne yok bütün Usb portarda denedeim çalışmadı sorun neyden kaynaklanıyor olabilir şimdiden teşekkür ederim

• Bilgisayar kapalıyken hariciyi takıp. Bilgisayarı açarak bir denesene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydolan

Bilgisayar kapalıyken hariciyi takıp. Bilgisayarı açarak bir denesene.

oda olmadı maalesef :(
  • Moralini bozmak gibi olmasın ama çok büyük hata smartdisk. İmkanın varsa iade et bence.
  • Bunu yazdıktan sonra da biraz araştırma yaptım, ithalatçı firması kont bilişim iflas etmiş. İyi de olmuş teknik destek vs herşey sıfırdı. Web sitesi de artık sadece bir jpeg resimden ibaret.http://www.smartmedia.com.tr/
  • quote:

Orijinalden alıntı: serenityatlast

Moralini bozmak gibi olmasın ama çok büyük hata smartdisk. İmkanın varsa iade et bence.

söylediğini yaptım :)

dahada iyisini aldım ama yine nafile benim bilgisayar görmedi yine :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cebrail1907 -- 9 Ağustos 2011; 19:57:32 >
  • Diski biçimlendirmediğinizden görmüyordur büyük ihtimalle. Bilgisayarım'a sağ tıklayın, yönete basın. Orada disk biçimlendirme falan gibi bişeyler çıkıcak karşınıza, yeni hddyi orada görüp biçimlendirebilirsiniz. Hızlı biçimlendirme bile yeterli olacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harici Hdd kutusu sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dün başıma geldi arkadaş flaş bellekle sd karı gördü harici hdd yi bi kere taktım işim düştü hemen bidaha taktım görmedi birsürü işlem yaptım nafile çok uğraştım zorlayınca windows gezgini hata verdi edi sürücüsü muhtemel zarar görmüş hdd nin aygıt yazıcılar bölümüne bak görüyor ama bilgisayarmda yok recovery yaptım düzeldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

dün başıma geldi arkadaş flaş bellekle sd karı gördü harici hdd yi bi kere taktım işim düştü hemen bidaha taktım görmedi birsürü işlem yaptım nafile çok uğraştım zorlayınca windows gezgini hata verdi edi sürücüsü muhtemel zarar görmüş hdd nin aygıt yazıcılar bölümüne bak görüyor ama bilgisayarmda yok recovery yaptım düzeldi

Arkadaşın probleminin senin söylediğinle alakalı olduğunu düşünmüyorum. Yeni alınan harddiskler bazen bu şekilde geliyorlar ve biçimlendirilmeleri gerekiyor, arkadaşın sıkıntısının bu olduğunu düşünüyorum. Dediğim gibi Bilgisayarıma sağ tıklayıp oradan yönet kısmından disk yöneticisinde hdd'yi görüp oradan biçimlendirme yapılması lazım muhtemelen.

• quote:

Orijinalden alıntı: serenityatlast

Diski biçimlendirmediğinizden görmüyordur büyük ihtimalle. Bilgisayarım'a sağ tıklayın, yönete basın. Orada disk biçimlendirme falan gibi bişeyler çıkıcak karşınıza, yeni hddyi orada görüp biçimlendirebilirsiniz. Hızlı biçimlendirme bile yeterli olacaktır.

Arkadaşım disk biçimlendirilmesinden dolayıda değil başka bir sorun var
    biraz bilgisayarcı arkadaşalrı gezdimde samırım nbenim bilgisayar erken yaşta müzelik olmuş :)
  • Arkadaşlar benim yaklaşık bir sene önce aldığım WD 1TB hardiskimi şuan hiçbir bilgisayar görmüyor. Aygıt yöneticisinde görünüyor fakat bilgisayarımda bir drive olarak görünmüyor. İçinde kurtamam gereken 50 GB kadar veri var. Bunun sorunu ne olabilir ve nasıl bir çözüm uygulanabilir. Yardımcı olabilicek biri varsa sevinirim. Ben bir kaç program denedim ama haliyle hiçbiri hardiskimi görmediği için bişey yapamadım.
  • merhaba benimde bir sorunum var harddiski mi bilgisayar gör müyor alalı 3 ay oldu markası toshıba ne yapmalıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: selchukkerem

Arkadaşlar benim yaklaşık bir sene önce aldığım WD 1TB hardiskimi şuan hiçbir bilgisayar görmüyor. Aygıt yöneticisinde görünüyor fakat bilgisayarımda bir drive olarak görünmüyor. İçinde kurtamam gereken 50 GB kadar veri var. Bunun sorunu ne olabilir ve nasıl bir çözüm uygulanabilir. Yardımcı olabilicek biri varsa sevinirim. Ben bir kaç program denedim ama haliyle hiçbiri hardiskimi görmediği için bişey yapamadım.

Önemli olan disk yönetiminde görünüyor mu? Orada görünüyorsa veri kurtarma yazılımları ile verilerinizi kurtarabilrisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet kaya öztürk

merhaba benimde bir sorunum var harddiski mi bilgisayar gör müyor alalı 3 ay oldu markası toshıba ne yapmalıyım

Diğer bilgisayarlarda da aynı sorunu yaşıyor musunuz?
  • Evet ikı bılgısayarda denedım olmadı hard diski yedekle demiş sonrada bitmeden iptal etmiştim ondan olabilır mi birde ıçindeki bılgıler koruna bilır mi
  • Başka bir kablo kullandım oda etkılemıs olabılır mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet kaya öztürk

Başka bir kablo kullandım oda etkılemıs olabılır mı

evet etkilemiş olabilir. Orjinal kablosu yok mu?
  • muhtemelen kendi sürücü harfiyle senin bilgisayarındaki hjdd lerin sürücü harfiyle çakışıyor aç yönetimden disk yönetimimidir nedir orayı hdd yi bul ona bir sürücü harfi ata kaydet de bırak sorunun çözülecektir geçen benimde başıma geldide ondan biliyorum masaüstü pcde hdd görünüyor netbooka takıyorum görmüyordu aynen dediğimi yapınca düzeldi tabi bu sorun yüzünden hayatımdan 1 saatte heba oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: dejaay

quote:

Orijinalden alıntı: selchukkerem

Arkadaşlar benim yaklaşık bir sene önce aldığım WD 1TB hardiskimi şuan hiçbir bilgisayar görmüyor. Aygıt yöneticisinde görünüyor fakat bilgisayarımda bir drive olarak görünmüyor. İçinde kurtamam gereken 50 GB kadar veri var. Bunun sorunu ne olabilir ve nasıl bir çözüm uygulanabilir. Yardımcı olabilicek biri varsa sevinirim. Ben bir kaç program denedim ama haliyle hiçbiri hardiskimi görmediği için bişey yapamadım.

Önemli olan disk yönetiminde görünüyor mu? Orada görünüyorsa veri kurtarma yazılımları ile verilerinizi kurtarabilrisiniz.

Device manager ve devices da görebiliyorum fakat disk management da göremiyorum. Ayrıca driver yüklerken düzgün yüklenemiyor. Diskin circuit boardunu değiştirmem bir çözüm olabilirmi acaba.

• bilgisayarım ikonuna sağ tıklayıp özellikler değil de YÖNET i tıklayın ve oradan sol kısımda Disk Yönetimi var. oraya bakın. harf çakışması doğru. benim de başıma geldi içindeki bilgiler yedeklediğim dosyalardı müzik film vs ondan formatlamıştım fakat çözümü harfi değiştirmek kadar basitmiş. bir de ilk hdd alınca yönetten biçimlendirin fakat dikkat edin yanlış bölüm olmasın. usb yi çıkarıp takın teyit edin doğru disk olduğuna. YÖNET ve DİSK YÖNETİMİ birçok hdd sorununun basit çözümü olabiliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.