Şimdi Ara

harici hdd yi C sürücüsüne paylaştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar laptopumun C disk sürücüsü doldu. Bende hariciden harddisk kutusu sipariş verdim, ve 1 TB lik hddmi yerleştirip dışarıdan C sürücüsünün kapasitesini çoğaltabilir miyim? Önemli dosyalarımı haliyle yükleyemiyorum. Bir bilgilendirebilirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadreddin03 -- 7 Eylül 2012; 22:22:42 >

• sorunu biraz daha açarmısın
  • Ben, yeni laptop aldım ve C klasörümün kapasitesi doldu ve C klasöründe 3.76 gb boş alan kaldı. C ve D klasörüm toplam 144+144=288 gb yarı yarı paylaşık halde 500gblık orjinal harddiski var. Ben bunların kapasitesini flas bellek gibi 144 gb ise ben bunu 1 TB lik hardisk çevirici ile dışarıdan harici olarak kapasitesini mesela 300 gb yapmak istiyorum bu mümkün mü? C klasörün gb'ını çoğaltmak
  • Kapasitesinden ziyade içindeki fazlalıkları hariciye at.
  • fazlalıkları d ye atmayı düşündüm ama program yüklediğimde olmuyor dosyanın konumunu bulunamadı diyor o yüzden mutlaka kapasitesini arttırmam lazım
  • D sürücüsünü iptal ederek bilgisayarı tek bölüm haline getirin.
    Yani sadece C sürücüsü olsun bütün harddisk.
    D deki dosyalarınızı da harici diske kopyalayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: interpol_03-34@hotmail.co

Ben, yeni laptop aldım ve C klasörümün kapasitesi doldu ve C klasöründe 3.76 gb boş alan kaldı. C ve D klasörüm toplam 144+144=288 gb yarı yarı paylaşık halde 500gblık orjinal harddiski var. Ben bunların kapasitesini flas bellek gibi 144 gb ise ben bunu 1 TB lik hardisk çevirici ile dışarıdan harici olarak kapasitesini mesela 300 gb yapmak istiyorum bu mümkün mü? C klasörün gb'ını çoğaltmak

Selam
    Yazdığınız ve benim anladığıma göre 500 GB HDD'nizde çok fazla bir alan kaybı söz konusu kardeş..

500 GB HDD'nin net 450 GB civarında kullanıldığını var sayarsak, 144+144=288 GB civarında bir alanını kullanıyorsunuz. Kaybınız 222 GB oluyor. Nerede bu bölüm, araştırmak lâzım. Eğer bir resim eklerseniz size daha fazla yardımcı olabilirim..

Çalıştır'a Diskmgmt.msc yazın ve açılan Disk Yöntemi penceresini HDD bölümlerinin rahat görülecek şeklinde genişleterek resmini buraya ekleyin.
    Bu resmi gördükten sonra size ne yapmanız gerektiğini yazmaya çalışacağım..
    Kolay gelsin..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yaklaşık 320 GB sabit disk var. D deki dosyaları yeni hddye atıp, D nin alanını C sürücüsüne ekleme şansınız var.
    Buna rağmen sistem bölümünde çok fazla dosyayı tavsiye etmem, hem yavaşlatır, hemde çökerse veri kurtarma vs. uğraştırır.
  • saolun deniyelim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.