Şimdi Ara

SSD'yi birincil HDD'yi ikincil (yedek) sürücü yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
11.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Win 8 boot edilirken Boot Failed (http://code-journey.com/wp-content/uploads/2009/07/screenshot029.gif) hatası verdi, bende F11 e basarak HDD yi seçtim boot edilirken kullanması için ve bilgisayar açıldı
    Benim anlamadığım Win 8 SSD'ye kuruldu niye HDD yi istiyor? HDD yi kasadan çıkardığım zaman yine boot edilmiyor hata veriyor, ne yapmam lazım HDD'yi söküp sistem yeniden mi kurayım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bir_acayip_adam -- 9 Mart 2013; 21:42:50 >

• biostan ssdyi ilk disk sırasına al
  • quote:

Orijinalden alıntı: ada44mavi

biostan ssdyi ilk disk sırasına al

ilk sırada, hdd ye format attıktan sonra boot bozuldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bir_acayip_adam -- 9 Mart 2013; 23:02:02 >
  • daha önce windows büyük disktemi kurulu idi 350mb kısım wın8 için boot dosyalarını içeren bölüm
  • quote:

daha önce windows büyük disktemi kurulu idi 350mb kısım wın8 için boot dosyalarını içeren bölüm

Bilgisayarı vatana kurdurdum, HDD yi ve SSD yi monte edip Win 8 i kurdular, Windowsu SSD ye kurmalarını söyledim SSD de kurulu ama 350 MB lik alan gördüğüm kadarı ile HDD üzerinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: bir_acayip_adam

quote:

daha önce windows büyük disktemi kurulu idi 350mb kısım wın8 için boot dosyalarını içeren bölüm

Bilgisayarı vatana kurdurdum, HDD yi ve SSD yi monte edip Win 8 i kurdular, Windowsu SSD ye kurmalarını söyledim SSD de kurulu ama 350 MB lik alan gördüğüm kadarı ile HDD üzerinde

acronis veya benzeri bir program vasıtası ile 350mb lık bölümün imajını alıp sdd de 350mb lık bir bölüm oluşturarak aldığınız imajı yükleyip büyük diskin 350 mb lık bölümünü kaldırıp ssd den açmasını sağlayabilirsiniz.ancak bayağı uğraş gerektireceğinden ve de yanlış yaptığınızda açılmama riskide oluşacağından.bu nedenle yeniden format atmanızı öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: bir_acayip_adam

Arkadaşlar Win 8 boot edilirken Boot Failed (http://code-journey.com/wp-content/uploads/2009/07/screenshot029.gif) hatası verdi, bende F11 e basarak HDD yi seçtim boot edilirken kullanması için ve bilgisayar açıldı
    Benim anlamadığım Win 8 SSD'ye kuruldu niye HDD yi istiyor? HDD yi kasadan çıkardığım zaman yine boot edilmiyor hata veriyor, ne yapmam lazım HDD'yi söküp sistem yeniden mi kurayım?

dostum sanırım boot dosyan ssd değil onun için hata alıyorsun. bir dahaki formatta sadece ssd kalsın diğer hdd nin kablolarını sök öyle formatla. şu var bu durum bi sıkıntı teşkil etmez kullanabilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cdrom yok win8 cd sini usb ye kopyalasam sıfır format atabilirmiyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hiren boot cd edinin...
    bunun içindeki mini windows xp ile sistemi açın...
    harddisk sistem ayrıldı bölümündeki tüm dosyaları...
    ssd içine windows8 dosyalarının yanına kopyalayın...
    böylede çalışabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtnsvr -- 10 Mart 2013; 0:22:58 >
  • Atarsiniz. zaten boot olarak hdd de kaldigi icin hata bariz belli. formatsizda belki boot dosyalarini ssd ye yazdirarak cozebilirsin.. boot u repair etmen yeterli
    usb den kurulum dosyalari icinde windowsun usb tools diye bir programi var hem 7 hem 8 de calisiyor. onunla yapabilirsin imaji varsa win8 in.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vtnsvr

hiren boot cd edinin...
    bunun içindeki mini windows xp ile sistemi açın...
    harddisk sistem ayrıldı bölümündeki tüm dosyaları...
    ssd içine windows8 dosyalarının yanına kopyalayın...
    böylede çalışabilir...

kopyala yapıştırla olmaz. bence sıkıntı yoksa kullanın aksi takdirde fazla bilginiz yoksa hiç uğraşmayın yapmaya çalıştığınız okadarda kolay değil. format atmayı biliyorsanız ssd ye yeniden sistem kurun 2.cil hdd yi debiçimlendirin
  • 350 mb lik kısmın imajını da alsan fayda etmiyor.
    o 350 mb lik kısmın "sistem diski" olacak şekilde formatlanmış olması gerek.
    yani sen partition programları ile 350 mb lik bir bölüm ayırıp imajı buraya atsan bile o bölüm "sistem" olarak tanıtılmamış ise maalesef açılmıyor.
  • Yani ben direk HDD yi söksem sonra External DVD-ROM ile SSD ye format atıp Win 8 kursam, ardından HDD bağlantısını yapsam ve Sistem Reserved ile HDD nin geri kalanını silip birleştirip formatlasam sorun hallolurmu? HDD yi söktüğüm zaman hata vermez ve sistem açılırken sadece SSD ye bakar mı?
  • yukarıda yazdıklarını yaparsan sorun hallolur.
    sadece SSD varken sistem kur.
    sonra diğer harddiski 2. disk olarak takar, formatlar ve kullanırsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.