Şimdi Ara

Harici ssd ler çıkmış tr de alabileceğim yer var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • harici ssd lerin çıktığını yeni öğrendim çok hoşuma gitti ama burda nerden satın alabilirim bulamadım.benim önemli her şeyim d de zaten. harici ssd yi yedekleme amaçlı kullanıcam. yani çok seyrek kullanılıcak ve yabancı forumlarda okuduğuma göre çok az enerji harcıyolarmış bide şu anki harici hdd ler gibide windows ve usb portlarındaki anlık elektiriksel değişimler nedeniyle oluşan arızalar bunlarda olmuyomuş.yani bu sorunlar hep varmış ama harici ssd ler harici diskler gibi bunlardan etkilenmiyomuş.
    ne gibi derseniz şöyle mesela çat elektrikler kesildi diyelim bu çoğu zaman hdd nin bozulmasına veya veri kayıplarına yol açabiliyo ama ssd de böyle bir şey yok ayrıca benim kısa bir süre önce başıma gelen bişey harici diskim raw formatına dönüştü yapana kadar canım çıktı ki bazen diskin çöpe gittiğide oluyo ama ssd de böyle bişey yokmuş.bide herkesin bildiği sarsıntı ve darbelerden etkilenmiyo tabi hatta şöyle bişey okudum sitelerde ssd lerin şok direnci 1500g olarak geçiyomuş ancak üst limit kabul edildiği için 1500g yazıyomuş. gerçek değerlerinde aslında limit yokmuş yani bi ssd yi 1500g değilde 20000g şiddetinde sarstığınız zamanda herhangi bir etkilenme söz konusu değilmiş.

• 120GB dahili SSD en ucuz 400TL den satıldığına göre harici olanı 400TL veya üzerinde olur. Hiç ekonomik değil.
  • bence değer zaten geçenlerde bi yabancı forum da okudum mevcut hard disk üreticileri hdd üretimini durdurmayı reddetmiş yani hdd üretmeye devam edecekler buda şu anlama geliyo hdd lerin üretimi devam ettiği sürece piyasa kanunları gereği ssd lerin fiyatları şu anki seviyesinden daha aşağıya inmeyecek demek oluyo yani şu anki aşamada beklemek anlamsız çünkü ssd üreticileri üretim kapasitelerini 100 katına çıkarsa dahi kanunlar gereği fiyatlarda düşüş olmayacak.
  • harici için SSD hiç mantıklı değil. SSD nin en büyük esprisi sistemi hızlandırması. Yani dahili kullanarak farkı görürsünüz en çok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4everjordan

bence değer zaten geçenlerde bi yabancı forum da okudum mevcut hard disk üreticileri hdd üretimini durdurmayı reddetmiş yani hdd üretmeye devam edecekler buda şu anlama geliyo hdd lerin üretimi devam ettiği sürece piyasa kanunları gereği ssd lerin fiyatları şu anki seviyesinden daha aşağıya inmeyecek demek oluyo yani şu anki aşamada beklemek anlamsız çünkü ssd üreticileri üretim kapasitelerini 100 katına çıkarsa dahi kanunlar gereği fiyatlarda düşüş olmayacak.

Lanet olası hhd üreticileri hepsinin fabrikalarını bombalayacaksın. Şuanda en iyisini samsung yaptı hhd bölümünü sattı ssd bölümüne odaklandılar (en iyi ssd üreticilerinden 1 tanesi diğeride ocz dir ) hocam birde apple storede satıyorlar (250 gb 1000 tlye akıl karı değil ) al birtane 500 gb samsung ssd veya ocz ssd tak birtane hhd kutusuna 800 tl civarına 500 gb ssd oluyor

• ssd'yi usbye bağlayıp harici kullanmakla hdd'yi usb'den bağlamanın bir farkı yokki. Nihayetinde usb hızına bağımlısın ne anlamı kaldı ssd'nin.
  • onu bilmem ama bir ssd alıp harddisk kutusuna takip harici ssd yapabilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam bide apple sitesinde satılıyor 250 gb 999 tl fiyatı kazık 700 tl ye Samsung 500 gb ssd Alıp kutuya koyarım daha ucuza geliyor 750 tl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.