Şimdi Ara

harici usb 3.0 disk pc kasasına takılabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar.bende harici wd 500 gb usb 3.0 hdd var.bunu usb 3.0 destekli (dahili port) anakartlı bir kasaya takıp,performans olarak sata2 veya sata3 hdd lerden daha fazla verim alabilirmiyim?

eğer mümkünse neler yapmam gerekiyor? ssd alamadığımızdan dolayı böyle bişe yapmayı düşünüyorum...cevaplarınızı büyük bir heyecanla bekliyorum...teşekkürler

• usb üzerinden anakart üzerindeki sata portundan daha hızlı iletişim sağlayamazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: keleminabi

usb üzerinden anakart üzerindeki sata portundan daha hızlı iletişim sağlayamazsın.

diyelim ben 2.5 luk usb 3.0 hdd mi söktüm.elimdeki hdd yi anakartın üzerine mi takamam yoksa powerdan gelen kablolaramı?
  • Söktüğün diski tabiki sisteme normal bir disk olarak takabilisin.

sadece sata portan direk bağlama usb 3.0 üzerinden bağlamaktan daha hızlıdır.

usb 3.0 yada neyse o kutuların içinde bildiğimiz diskler var kutu nun usb 2.0 yada usb 3.0 olması diskin değil kutu daki elektronik devrenin özelliği

Ayrıca disk 2.5 luk disk olduğundan 3.5 luk diske göre normal şartlar altında daha yavaştır. (2.5 luk 10000 devirli olan bazı özel hız için yapılmış modeller hariç)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 8 Ocak 2012; 21:01:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: keleminabi

Söktüğün diski tabiki sisteme normal bir disk olarak takabilisin.

sadece sata portan direk bağlama usb 3.0 üzerinden bağlamaktan daha hızlıdır.

usb 3.0 yada neyse o kutuların içinde bildiğimiz diskler var kutu nun usb 2.0 yada usb 3.0 olması diskin değil kutu daki elektronik devrenin özelliği

Ayrıca disk 2.5 luk disk olduğundan 3.5 luk diske göre normal şartlar altında daha yavaştır. (2.5 luk 10000 devirli olan bazı özel hız için yapılmış modeller hariç)

anladığım kadarıyla içindeki hdd sıradan 5400 rpm sata disk.onun birleştiği devreli parça onu usb 3.0 özelliği kılıyor.onuda illaki çıkarmammız lazım.o zamanda özelliğini yitirecek.o zaman bi anlamı yok.teşekkürler
  • Doğru anlamışsınız.

Sisteminiz laptopsa kutudaki daha büyük kapasite ise karşılıklı değiştirirseniz laptopunuzn hdd kapasitesi artmış olur. ayrıca daha yeni model diskse bir miktarda hız artışı olabilir. (laptopunuzda sata disk varsa tabi)

Masa üstü sistem ise ondaki diski (3.5 diski) kutuya takma şansınız olmadığı için bu seçenek geçerli değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.