Şimdi Ara

HARMAN KARDON AVR 145 ve DREAM77 KULLANICILARI (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
1
Favori
17.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: atorbaci

hem de v461 tesekkürler kardeş verdiğin bilgiler için.peki bu AVR 145 e hangi hoparlor gider.

Ben Quadral marka hop ile dinledim dün, ama Jamo, Quadral, Pure, Definitive, hepsi bence uyar
  • Avr alıcak arkadaslar bu modelide gözden gecirmenizi tavsiye ederim ben kenwood krf 5020 kullanıyodum arızalandı tamirine kendisinden daha cok istediler bende 1015 aldım 7x150 waat avr alıcak arkadaslara secenek olur ben dream 77 kullanıyorum bi amplin yaptım önleri cift kanalla besliyorum 300 waat olarak performansından cok memnunum arkadaslara secenek olur 800 ytl aldım

HARMAN KARDON AVR 145 ve DREAM77 KULLANICILARI
  • arka

HARMAN KARDON AVR 145 ve DREAM77 KULLANICILARI
  • selamlar,
    az önce sistemi kurdum(hk 145 +dream 77) tabi bu işlem saat 6 da başladı daha 10 dk. önce oturup dinledim ilk izlenim çok hoş daha dolgun sesler Z5500 e kıyasla Z5500 le kıyasladım diye beni öldürmeyin bazı hi-fi cı arkadaşlar çok kızıyo bu karşılaştırmaya..
    kablo olarak monster almıştım yan topicteki şimdi bu kabloyu hk145 ile kullanan arkadaşlara sesleniyorum bağlarken kablonun ucundan kesip öylemi kıstırdınız yoksa olduğu gibi sıkıştırdınızmı arkadaki vidalı sisteme ben olduğu gibi yaptım kesmeden kesersem temas artar ve ses dahada güzelleşirmiumut işte

bunun haricinde bilg. mkv izlerken yada mp3 dinlerken x-fi music ses kartımdan nasıl bi bağlantı yapmalıyım coax. çıkış var kartta bunu optic yapan küçük aparat sonrada optic kablomu kullanıyım yoksa direk 6ch mi bağlıyım (anfinin arkasında 6 ch var yanlış görmediysem).

tecrübeli arkadaşların yorumları daha kıymetli çünkü bende az biraz biliyorumdeneyen görüp tavsiye etcek arkadaşları bekliyorum
    iyi günler

• coax zaten dijital bir çıkış,bunun için coaxial kablo alman yeterli.
  • ya o kabloyu bulamadım varmı bi link o yüzden optic aparat ve optic kablo gibi zor bi yol yazdım oraya
  • x-fi music ses kartında coaxial çıkış mı var nerde yaw, ben digital çıkış olan bir Audigy 2 ZS var biliyordum

Edit : Kabloyu sormuşsun, şöyle birşeydir coaxial kablo:
    http://urun.gittigidiyor.com/Philips-SWV2566-10-2mt-Coaxial-kablo_W0QQidZZ9235919#aciklama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eozen81 -- 6 Mayıs 2008; 21:38:00 >
  • dijital diye bildiğim çıkış stereo bi çıkış ve konsolda digital I/O yazıyo o çıkış için.(extreme music ses kartı)
    coax kabloda bi ucu stereo bi ucu rca değilmi ?
    sizin linktekiler 2 ucu rca.
    benmi yanlış biliom dijital çıkış yokmu şimdi

bu arada 6ch direct bağladım bu modda avr sadece hoparlörlerin seslerini tek tek açıp kapama opsiyonu veriyo onun dışında decoding falan ses kartı yapıp direk 6ch veriyo avr bunu bozmadan hop. veriyo

edit:bu linklerdeki kablolar aktif sub. kablosumu aynı zamanda??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanjin -- 6 Mayıs 2008; 22:14:35 >
  • şu kablodan lazım sanırım

uçlarında stereo dan optiğe çevirici aparat var.

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110270702&CS_Category=_SBA_892_1662_836_3957&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU&T_Category=_KABLOLAR892

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi live2lift -- 6 Mayıs 2008; 22:27:10 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: snoopdogg

şu kablodan lazım sanırım

uçlarında stereo dan optiğe çevirici aparat var.

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110270702&CS_Category=_SBA_892_1662_836_3957&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU&T_Category=_KABLOLAR892

Yani bu kablolalama ile 5+1 sesi digital olarak bu ses kartı ile ampliye aktarabilecek mi, eğer öyle ise neden herkes özellikle de Z-5500 kullanıcıları
    Audigy 2ZS kart arayıp durdular hep

• quote:

Orjinalden alıntı: hanjin
    şimdi bu kabloyu hk145 ile kullanan arkadaşlara sesleniyorum bağlarken kablonun ucundan kesip öylemi kıstırdınız yoksa olduğu gibi sıkıştırdınızmı arkadaki vidalı sisteme ben olduğu gibi yaptım kesmeden kesersem temas artar ve ses dahada güzelleşirmiumut işte

bunun haricinde bilg. mkv izlerken yada mp3 dinlerken x-fi music ses kartımdan nasıl bi bağlantı yapmalıyım coax. çıkış var kartta bunu optic yapan küçük aparat sonrada optic kablomu kullanıyım yoksa direk 6ch mi bağlıyım (anfinin arkasında 6 ch var yanlış görmediysem).

ben kablonun uçlarını kesmedim (1-2 tanesi haric mesafe yetmedi) orjinal kullanıyorum, kesersen ses güzelleşmez :) kablon yetiyorsa kesme sakın.

Benim onboardta optik çıkış var 10 metre optik kablo ile bağladım ses çok temiz ve net. Creative in audigy 2 ZS si var ona optik SPDIF Braket bulursam optik çıkışı onun üzerinden vermeyi düşünüyorum. Tavsiyem optik kablo ile bağlantı kurmandır. Yanlız o creative ses kartından nasıl optik çıkış alırsın bilemiyorum. Optik kabloyuhttp://www.tahtakalepazar.com/main/product_detail.asp?pro_ID=4503&sub_cat_ID=176&cat_ID=207 buradan aldım, üzerinde notebooklar için uzun aparatlardan yok (uçlar resimdeki gibi).

Bu arada AVR 145 te kumanda da altta "Tone" tuşuna basıp tiz ve bas ları seçip sonra ortadaki set duşuna basıp kenarlardaki aşağı yukarı tuşlarıyla ayarlama yapabilirsin. Bende SLW10 da var bassları kıstım (-10) tamamen tiz +10 da.

• pıncır hocam senin verdiğin linkteki kabloda biraz dandik duruyo bana çok ince geldi kablo zaten 10 metrede gerek yok

snoop senin verdiğin teknosa linki benim aradığım stereodan optic yapan yanında kabloyla beraber ama bana 4 metre lazım kablo onu bulmam lazım.
    bu tek başına stereo dan çeviren aparat ne öyle 14 milyon çok..diğer linkte yanında kabloyla aynı para
  • quote:

Orjinalden alıntı: snoopdogg

bu da sadece adaptör.

http://www.ranteks.com.tr/index.php?cmd=urun_goster&urun=790

Bu adaptörler sadece notebooklarda kullanılıyor yanılmıyorsam. Notebookların stereo çıkışlarının içinde aynı zamanda optik ışık mevcut. Ses kartlarında bu adaptörler kullanılamaz değilmi ?
  • işte pıncır hocam bendeki kartın dijital çıkışıda stereo sanırım kullanabilirim ama bu aparat çok pahalı kablonun yanında pedafadan veriyolar zaten
    teknosa linkindeki öyle mesela hatta 2 tane veriyolar.
    gerçi bu epey iri bi aparat belki başka fonksiyonu vardır dicem ama
  • quote:

Orjinalden alıntı: eozen81

x-fi music ses kartında coaxial çıkış mı var nerde yaw, ben digital çıkış olan bir Audigy 2 ZS var biliyordum

Edit : Kabloyu sormuşsun, şöyle birşeydir coaxial kablo:
    http://urun.gittigidiyor.com/Philips-SWV2566-10-2mt-Coaxial-kablo_W0QQidZZ9235919#aciklama

evet x-fi de yok.ama galiba yapan arkadaşlar var.
    http://forum.donanimhaber.com/m_7618494/mpage_1/key_X%252DFi%252Coptic//tm.htm#7618494

• quote:

Orjinalden alıntı: hanjin

işte pıncır hocam bendeki kartın dijital çıkışıda stereo sanırım kullanabilirim ama bu aparat çok pahalı kablonun yanında pedafadan veriyolar zaten
    teknosa linkindeki öyle mesela hatta 2 tane veriyolar.
    gerçi bu epey iri bi aparat belki başka fonksiyonu vardır dicem ama

Ses kartlarının stereo çıkışlarından optik çıkış olduğunu pek görmedim. Yazılım üzerinden optik spdif seçimi yaptığınızda ses kartının stereo çıkışından kırmızı bir ışık çıkıyormu ? Dip kısımdan bu ışık gelmesi gerekir, yoksa o aparatı ses kartlarında (bazı dizüstü pc ler hariç) kullanmanız fayda sağlamaz.

• quote:

Orjinalden alıntı: atorbaci
    evet x-fi de yok.ama galiba yapan arkadaşlar var.
    http://forum.donanimhaber.com/m_7618494/mpage_1/key_X%252DFi%252Coptic//tm.htm#7618494

Evet, o topice de yazdım ama burda da belirteyim,
    Bu tip braket kullanıp ses kartından ev sinema sistemindeki ampliye sesi 5+1 olarak taşıyabilen var mı acep merak ettim?
  • Arkadaşlar,
    Dizüstülerin stereo çıkışlarından digital optik çıkış alınacağını sanmıyorum, çünkü buradan alınan ses sinyali analogtur. Ancak usb üzerinden sanırım içinde digital ses kartı olan bir adaptör ile digital 5.1 ses alınabilir.

Bir Harman/kardon sahibi olarak seçiminizin çok yerinde olduğunu söyleyebilirim, tebrikler ve iyi dinlemeler
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.