Şimdi Ara

HARMAN KARDON AVR 145 ve DREAM77 KULLANICILARI (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
1
Favori
17.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: rg206

Arkadaşlar,
    Dizüstülerin stereo çıkışlarından digital optik çıkış alınacağını sanmıyorum, çünkü buradan alınan ses sinyali analogtur. Ancak usb üzerinden sanırım içinde digital ses kartı olan bir adaptör ile digital 5.1 ses alınabilir.

Bir Harman/kardon sahibi olarak seçiminizin çok yerinde olduğunu söyleyebilirim, tebrikler ve iyi dinlemeler

Yanlış biliyorsun bazı dizüstü modellerinin stereo çıkışlarından optik kablo ile optik çıkış alınabiliyor. Yeni modellerin çoğunda var bu özellik.

Tebrik ve dileklerin için teşekkürler...
  • ben işin kolayına kaçtım audigy 2zs ile takas ediyorum xtreme music kartımı
    onda direk coax ve optic çıkış var dimi
  • quote:

Orjinalden alıntı: hanjin

ben işin kolayına kaçtım audigy 2zs ile takas ediyorum xtreme music kartımı
    onda direk coax ve optic çıkış var dimi

ŞU YAZIYI OKUMALISIN DEĞİŞTİRMEDEN ÖNCE

Kartlarla beraberinde gelen paket içeriklerini gördükten sonra,şimdide iki kartı yanyana görelim ve burada dikkatimizi çeken,Audigy 2 ZS'de toplam 6 tane ses girişi varken X-Fi Extreme Music de bu girişlerin sayısının 4 tane olduğu oldu!!İki kartta 7.1 desteklemesine rağmen,nasıl oluyorda birinde 6 tane ses girişi varken diğerinde 4 tane giriş olabiliyor diye soruyorsanız hemen aydınlatalım,Audigy 2 ZS'de,DİJİTAL GİRİŞ(SPDIF)-ANALOG GİRİŞLER-LINE IN ve MICROPHONE girişleri ayrı ayrı,ama X-Fİ Extreme Musıc'te DİJİTAL GİRİŞ ile MICROPHONE GİRİŞİ ile LINE IN girişi aynı giriş,ortak kullanılıyor ve o anda o girişe hangi ürün takılıysa ses kartının yazılımından MICROPHONE'mi LINE'mi yoksa COAX kablonuz mu bağlı seçiyorsunuz ve yazılım aracılığla aktif hale geliyor dilediğiniz mod,ancak analog girişler tamamen ayrı tabii,yanii 3 analog giriş ve ortak kullanılmak üzere bir adette dileğinize göre SPDIF yada LINE IN yada MICROPHONE girişi var

ALINTI

• Xfi de optik değil koaksiyel digital çıkış mevcuttur. yazılımından ayarlanabilir. Arkadaşın da belirttiği gibi tek bir çıkış hem microfon hem line-in hem de koaksiyel dijital olarak kullanılmaktadır. Notebook ların çoğunda da bu özellik mevcuttur. Yeni olanlarda tabiki. Bazı özel notebooklarda ise optik çıkış ta mevcut. Yine özel aparat ile kullanılabilmektedir.

saygılar
  • tamam ama bu çıkış stereo ve bazı arkadaşlar stereodan dijital çıkış alınamaz stereo analog sinyal taşır gibi şeyler söyledi
    şimdi doğrusu ne bu işin
  • quote:

tamam ama bu çıkış stereo ve bazı arkadaşlar stereodan dijital çıkış alınamaz stereo analog sinyal taşır gibi şeyler söyledi
    şimdi doğrusu ne bu işin

kardeş burada resimlerle olay anlatılmış.

http://www.driverheaven.net/audio-general-technical-discussion/131121-creative-x-fi-digital-output.html
  • Ben kartı tanımıyorum, biryerlerde böyle birşey olabileceğini okumuştum ama dediğim gibi optik çıkış olabilmesi için deliğin içinden kırmızı ışığın görünüyor olması gerekir aksi halde optik değil koaksiyel dijital çıkış mevcut demektir. O zaman da koaksiyel kablo ile bağlanması gerekir.
  • tamam ışık yok stereo bu peki stereo yu coax a çevirebilecek aparat varmı yada bi ucu stereo bi ucu coax olan kablo varmı böle bişey ??

edit:yabancı linkte aynen şöle diyo xtreme music te (yani benim kart) bi ucu stereo diğer ucu kırmızı beyaz rca olan Y kablo kullanabilirmişiz.
    stereo yu coax görünen yere takınca dijital veriyi beyaz rca taşıyomuş.
    umarım doğrudur denicem bakalım buraya yazarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanjin -- 9 Mayıs 2008; 13:25:01 >
  • quote:

stereo yu coax görünen yere takınca dijital veriyi beyaz rca taşıyomuş.
    umarım doğrudur denicem bakalım buraya yazarım

Merakla bekliyoruz dostum sonucu
  • evet ben de alacağım avr 145 ayrıca X-Fi xrtreme music var.sonucunu yazarsan sevinirim.
  • bu arada arkadaşlar dream 77 nin pasif sub ını 145 e nasıl bağladınız ben öyle bi çıkış görmedim arkasında anfinin
  • quote:

bu arada arkadaşlar dream 77 nin pasif sub ını 145 e nasıl bağladınız ben öyle bi çıkış görmedim arkasında anfinin

Öyle bir bağlantı yapmıyorsunuz. Siz frontları konnektörlerinden AVR'deki front çıkışlara bağladığınızda yukarıdaki mid ve tizlerle beraber aşağıdaki wooferlar da çalışacaklar zaten.
  • ama aşağıdaki wooferın ayrıca girişi var frontlarda

edit:şu cümleyi kurduktan sonra bi daha gittim front un arkasına baktımki dikkaimden kaçan bişey gördüm zaten boş kalan bağlantıyla dolu olan arasında iletken koymuşlar ki ona bişey bağlamaya gerek yokmuş.
    zaten müzik çalıyodu arkasına bakarken baktım dıp dıp vuruyo Z5500 ün sub ından sonra komik geldi.çok çaresiz bi vuruşu var basın.ama müzik için yeterli diyebilirim eğer çok baslı değilse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanjin -- 10 Mayıs 2008; 11:43:43 >
  • aradaki köprü varken hem alt hem üst terminallere bağlantı yapmayın,köprü çıkartıldıktan sonra yapılabilir ki bu da biwire bağlantıdır ve alt ve üst frekansların köprü vasıtası yerine direkt olarak sürücülere ulaşmasını sağlar.
  • yok onu görünce yapmadım zaten
    bu arada coax bağlantıyı denedim.takip etmeyenler için açık yazayım
    x-fi xtreme music ses kartını hk 145 e dijital bağlamaya çalışıyoduk.
    ses kartının menusunde DIGITAL I/O seçeneği mevcut fakat bu çıkış stereo olarak gözüküyo.
    şimdi yukardaki yabancı sitede yazan şey ise Y kablo kullanarak (stereo to 2 rca) stereo yu karta takınca beyaz rca nın dijital sinyali taşıdığını söylüyodu.
    benim denememden sonra gördüğüm bu çıkışın gerçek coax yada optic kadar iyi çalışmadığıydı çünkü;
    -Önce mkv film denedim ekranda 96 KHz çıktı ki buda ses kartının dijital ayarlarından seçtiğim demiştim tam ama sonra farkettim bunun üstünde ayarlar yapmamıza izin veriyodu anfi yani pro logic 7 yada game mode gibi şeyler seçilebiliyodu.
    halbuki dijital seste bu modların seçimi kapanıyo ses neyse anfi onu işleyip veriyodu.
    -Neyse sonra tiestonun 5.1 konser dvd sini denedim.Bunu önce dvd pleyerdan optic bağlantıyla dinlemiştim herhangi ayar yapmama izin vermezken game music sinema modu gibi... bilgisayardan yaptığım stereo coax bağlantıda yine mod seçmeme izin veriyor.

Yani sonuç olarak taşınan sinyal analog olarak gözüktüğü için mod seçim menusu açık ki bence bu dijital bağlantı konusunda kartın sınıfta kaldığını gösteriyo...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanjin -- 10 Mayıs 2008; 15:16:49 >

• o kadar kablo ve aparat linki verdim onları kullanmadan digital çıkış yapamazsınız,bu çıkışlar stereo kulaklık yani sadece amalog çıkış gibi gözükse de sp/df digital çıkışı da destekler ama apartını kullanman lazım.
  • ama o aparat stereo yu optic yapıyo benim kartta ise coax. yazıyo ama sen diyosanki ben x-fi music kartla bu bağlantıyı yaptım onuda dener yazarım burda ama emin olmadan aparata kabloya para vermek istemiyorum
  • hanjin vermiş olduğum linkteki aparatları kullandın mı?sen galiba bu kabloyla deniyorsun
     HARMAN KARDON AVR 145 ve DREAM77 KULLANICILARI

linkte verdiği kabloları kullanmak gerek bence

• evet o ilk fotodakini kullandım bunuda kullanıyım dicem ama kolayda nerden bulurumki bunu
  • fakat anlamadığım olay x-fi coax destekliyor diyoruz ama adam optik çıkışa uyan kablo vermiş.bence coax için şöyle birşey olsa gerek.bunu x-fi ye takıp coax kabloyla denemek lazım.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.