Şimdi Ara

HARMAN KARDON AVR 145 ve DREAM77 KULLANICILARI (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
1
Favori
17.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar aparatların girişleri aynı çıkışları coax ya da optik digital uyumlu olduğu için aparata uygun kablo almanız yeterli ya da apratı kablo ile bütünleşik kablolar da var bir ucu 3.5mm stereo jak diğer ucu optik gibi...
  • snoop hocam zaten benim denediğim Y kablo sonuçta bu stereo-rca aparat ve coax kablonun yaptığı işi yapmazmı

edit:atorbacı kardeş bende tam x-fi nin menude coax yazıyo bu optic kabloyla zorlamak yanlış olur diye düşünüyodum
    sanırım tek doğru yol bu stereo rca aparat coax kablo, heralde Y kablonun coax kablo gibi dijital veri taşıma özelliği yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanjin -- 11 Mayıs 2008; 1:26:51 >
  • o y kablo ile analog bağlantı yaparsın,stereo ses alırsın.
  • snoopdogg hocam zaten X-fi ile yapılan bağlantılarda 5+1 ses alınamyormuş digital çıkışla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: atorbaci

snoopdogg hocam zaten X-fi ile yapılan bağlantılarda 5+1 ses alınamyormuş digital çıkışla.

xfi nin özelliklerini bilmiyorum ancak digital çıkış çoklu kablo yerine tek bir kablo ile çok kanallı ses alınmasına olanak sağlar,arkadaşın 5.1 ses alamamasının nedeni kullandığı uygun olmayan kablolar,gerekli olan kabloya bir örnek daha.

http://www.hepsiparis.com/profigold-pgd582-digital-optical-interconnect-35mm-jack-to-tos-15mt-p-6317.html?osCsid=2290552629e2cab0473794ae948deeb5

• snoop hocam sanırım eksik okumuşsun Y kabloyu şöyle kullanıyorum.
    stereoyu dijital çıkışa (x-fi deki dijital I/O stereo) iki rca dan beyaz olanıda coax girişine bağlıyorum anfinin.
    çünkü yabancı sitede dijital sesin beyaz rca ile taşınacağını yazmış birisi

edit:senin önerdiğin kablo optik ama ses kartının çıkışı coax görünüyo menuden yani bana daha önce linki verilen stereo-rca dönüştürücü ve coax kablo lazım ama oda çare olurmu bilsem alcam hemen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanjin -- 11 Mayıs 2008; 13:47:51 >
  • snoopdogg hocam sanırım arkadaş şu şekilde denemiş

http://forum.donanimhaber.com/m_8588743/tm.htm
  • bu linke göre bi stereo rca adaptör ve coax kablo lazım bana
    zor kısım o erkek stereo dişi rca aparatı bulmak onun linkini bulabilen varmı??
    yoksa o iş için konya sokağa gitmem gerek öle ıvır zıvır orda bulunur malum
  • hanjin ne yaptın bulup denedin mi?
  • daha bulamadım o aparat ne menem şeydir yokki:)
    konya sokak kaldı bitek oraya bakcam
  • arkadaşlar bugün kızılaydaki bikaç profosyonel müzik mağazasına gidip böyle bişey olup olmıcağını sordum
    bunun yapılabileceğini fakat normal dijital bağlantı kadar sağlıklı olmadığını stereo çıkışla coax arasında bi defa omaj farkı olduğunu anlattılar.
    Ayrıca yok kulaklık tak yok 6ch tak çıkar yok onu sok bunu çıkar derdinden kurtulmak için x-fi ı zs2 ile takaslamaya karar verdim.
    Görüşmek üzere umarım aradığımı bulurum:)

• quote:

Orjinalden alıntı: hanjin

arkadaşlar bugün kızılaydaki bikaç profosyonel müzik mağazasına gidip böyle bişey olup olmıcağını sordum
    bunun yapılabileceğini fakat normal dijital bağlantı kadar sağlıklı olmadığını stereo çıkışla coax arasında bi defa omaj farkı olduğunu anlattılar.
    Ayrıca yok kulaklık tak yok 6ch tak çıkar yok onu sok bunu çıkar derdinden kurtulmak için x-fi ı zs2 ile takaslamaya karar verdim.
    Görüşmek üzere umarım aradığımı bulurum:)

Hocam aparata filan gerek yoktu, umarım takaslamamışsınızdır xtreme music'inizi. Basit bir kabloyla SPDIF çıkış alabiliyorsunuz, stereo filan da değil üstelik, dolby digital.

Doby digital live encoding in nasıl yapıldığını merak ediyorsanız creative'in support forumlarında biraz araştırın

Bende X-FI Fatal1ty Champion var, ön panelinde optik moptik her türlü giriş çıkış mevcut. Ama hala arkadakini kullanıyorum, hiçbir sorun da yaşamadım.

• arkadaşlar acil yardım istiyorum arada kaldım işin içinden çıkamıyorum
    araştırdım h.k avr 145 piyasada 1000 ytl civarında
    ben 545 ytlye buldum ve sony da1200es ile avr145 arasında kaldım
    sizce seçimim hangisi olmalı
    bu arada 2. el sony da1200 es yi de yaklaşık 700 ytlden buldum
  • Harman Kardon 145 + Pure Acoustics Dream 77 kullanıcıları araısna ben de katıldım. Dün de TOSHIBA EP-30 HD DVD-Player'ıma kavuştım. Süper bir üçlü oldular MAŞALLAH. Hele TOSHIBA'yı HDMi ile ev sinema projektörüne bağlayıp ayarlarından da "1080i'ye kadar" UPSCALE'i seçince gözlerime inanamadım. 40 bin kere MAŞALLAH !
  • quote:

Orjinalden alıntı: BRAVEHEART11

Harman Kardon 145 + Pure Acoustics Dream 77 kullanıcıları araısna ben de katıldım. Dün de TOSHIBA EP-30 HD DVD-Player'ıma kavuştım. Süper bir üçlü oldular MAŞALLAH. Hele TOSHIBA'yı HDMi ile ev sinema projektörüne bağlayıp ayarlarından da "1080i'ye kadar" UPSCALE'i seçince gözlerime inanamadım. 40 bin kere MAŞALLAH !

dediğimiz kadar varmış değilmi sevgili braveheart, memnun olmana ben de çok sevindim, bugün de ben bir arkadaşıma daha aldırdım ve elimdeki hd-dvd lerin hepsini verdim izlesin diye bu arada hd-dvd izlemeye başlayınca asıl gözlerine o zaman inanamıyacaksın, tekrar hayırlı olsun yeni sistem bileşenlerin

• DREAM 77 surround hoparlör setinin performansına gelirsek, hem bu konuda uzman olmadığım hem de bu yaşıma kadar sahip olabildiğim yegane müzik+DVD+VCD seti PHILIPS LX3950w 5+1 komple ev sinema paketi olduğundan, söyleyeceklerim izlenimden öteye gitmez. BASS performansı benim için yeterli. Zaten Harman Kardon AVR 145'de subwoofer'ı "NON (YOK)" (bu ayarda düşük frekanslar ön hoparlörlere yönlendiriliyor), her bir hoparlör grubunun (Front R+L / Center / Surround) boyutunu "LARGE" [buradaki "LARGE" (boyutunun büyük olduğu DEĞİL), hoparlörün düşük frekans olarak 100Hz'in altındaki frekansları kapsayabildiği anlamına geliyor] ve yine her bir hoparlör grubu için "CROSSX OVER" değerini hoparlörün en düşük frekansına en yakın AMA ondan YÜKSEK değer (örneğin ön hoparlörler 35Hz-22KHz, CrossX over seçeneklerinden 40Hz) olarak seçince BASS performansı benim için fazlasıyla yeterli. MID performansı da öyle. Konuşma tonları, diyaloglar (40 bin kere MAŞALLAH) krsital berraklığında. Yine de eleştirmek gerekirse TİZ performansının daha iyi olmasını isterdim. Dolby Digital veya DTS filmlerde TİZ'ler bana yeterli gelse de, stero mP3'lerde yetersiz kalıyor. Belki orjinal Audio CD veya DVD'ler çalınırsa TİZ'ler de daha belirgin olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 22 Haziran 2008; 17:40:10 >

• Arkadaşlar bu iki reciver arasında kaldım
    HK AVR 145 ile Yamaha RX-V361

ikisinde de fiyat aynı ortalama..
    ses olarak ikisini de deneyen kullanıp da avr145 e geçen bu daha güzel diyen var mı.?
    bana tarafsız olarak avantaj ve dezavantajlarını yazarmısınız.. yani çok ısınıyor, kötü işçilik ..vs gibi..

Bu arada Yamaha RX-V361 105Watt HK AVR 145 40W tartışmasında yeni bir boyut..
     HARMAN KARDON AVR 145 ve DREAM77 KULLANICILARI

Einstein in yasası E=mc² cihazın çektiği güç belli.. vereceği max. güç de bu olur.
    basitce
    280w -30w (DSP katı olsa çok bile)= 250w / 5 kanal = 50W bu kanal başına eder..
    yani yamaha da bu şekilde olmak zorunda
    Watt=Volt*Amper
    220Volt*1,1 amper = 240Watt
    .bu durumda Yamaha da kanal başına 45Watt anca verir..

• Harman Kardon AVR 145 mi, YAMAHA RX-V361 mi? Net bir cevap verebilmek gerçekten zor. Harman Kardon'un kampanyalı fiyatı ve YAMAHA'nın son haftalardaki indirimli fiyatı birbirine yakın. Ben de ikisi arasında kalmıştım. HK'da karar kılıp, aramaya başladım. İlk anda bulamayınca YAMAHA alacaktım. Son anda bir tane teşhir ürünü OLMAYAN, açılmamış kutulu HK AVR 145 bulup aldım. Şimdi size herkes kendi kullandığı veya satışını yaptığı ürünü övüp, önerecektir. Aslında birbirlerine çok da belirgin üstünlükleri olduğunu sanmıyorum. AMA bir de gerçek var. HK, güç olarak ASIL değerlerini yansıtmış, gücünü yüksek göstermek için ölçüm hilelerine başvurmamış. Size bu konuda danıştığım bir uzmanın bana yazdığı cevapla yardımcı olmaya çalışayım:http://forum.donanimhaber.com/m_23859197/tm.htm
    "SELAM,
    Değerli kardeşim öncelikle avr için amaçlarını yazmışsın. yamaha ve h/k avr145 ikisinide yapar.
    gelgelim güç farkına.
    aldatmasın seni.
    avr145 alan memnun.her türlü hoparlör sürer diyen mevcut. bunlar kullanıcı görüşleri beni pek bağlamaz.
    max. 100watts. bu nu düzelteyim. hk 145 de eminim bir saniyeliğine max. 100watts ulaşabilir.esprisi bu.
    hk ise High-current (±25 amps) ile akım beslmeli tos sese işaret eder.şöyle ki yamaha 100watts diyorsa hk da 25amps anlık dayanıklı kapasitesine işaret eder.
    şimdi
    yamaha kendi yazdıklarına göre; 240Watts max güç üretimi ve harcaması varken 5x100watts nereden gelir?
    361 bir buyuk abisi rx-v461. 361 den daha üstün. testlerde gucunun 35watt çıktığını biliyor muydun? ben şaşırmadım tahmin de ediyordum iyimserlikten 50Watt vermiştim o kadar. 361 düşün.
    kardeşi 357 tekno sa da 350ytl satıldı. şimdi ki fiyatı nedir? en fazla 400ytl ederidir yamaha nın. avr145 eski fiyatı 1000ytl imiş.hadi 800-900olsun. elcroworld a 550ytl satılmaya başlandı.olay buradan geliyor.361 e para verileceğine avr145 dijital girişleri de fazla gibi özellikler.

bunu ekleyeyim tekrar
    h/k dosdoğrusunu yazmış. ne demişler;
    All Channels Operating at Full Power :
    Front L & R Channels : 40 Watts per channel @ <0.07% THD, 20Hz – 20kHz into 8 ohms
    Center Channel : 40 Watts @ <0.07% THD, 20Hz – 20kHz into 8 ohms
    Surround Channels : 40 Watts per channel @ <0.07% THD, 20Hz – 20kHz into 8 ohms
    ki Harman Kardon doğruya doğru isabetli doğruları yazmakla meşhurdur. ve anlık olarak avr-145
    ±25 Amps gucu kaldırıyorsa bu değer dururken 50W 8ohm düşük göstermek doğru değil. çünkü adamlar etken gucu yazmışlar. peki yamaha da durum nedir?
    RMS Output Power (1kHz) 100W x 5
    Total Power (20Hz - 20kHz) 500W (1kHz) (burada bi dengesizlik var 20-2000Hz. deniyor ardından 1KHz. yiyen iyi yemiştir.) Bu Yamaha'nın 1KHz de ki sine wave dalga ölçüm değeridir.ve full 20-20000Hz arası değildir. eğer bu aralıkta bir ölçüm olsa idi muhtemelen yamaha rx-v361 gucü daha düşük çıkacaktı. fakat H/K güç değeri yazıldığı gibi 20-2000Hz aralığıdır bu modda amplilerin daha aptallaştığı ve distorsiyon değerinin net ve en doğru çıktığı ölçüm aşamasıdır.
    rx-v361. saatte 120V-60Hz. 240Watts max; 320VA tuketirken;
    Harman kardon;65W idle, 540W maximum (6 channels driven) AC 220-240V/50Hz tukettiğini görürüz. değerler bunlar. 361 eğer hakkaten 5x100Watt veriyorsa; ve o stk çıkışlarıyla ve 5 kanal birden ve o beslemeyle manyak bir şey.max. vermişler. bende H/k max. ±25 Amps kaldıran kapsitesine daha çok vuruldum.yoksa gerçekten bir ölçümde yamaha 5x50W, 8 ohm çıkması bile hiçte zor değil."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 26 Haziran 2008; 8:40:30 >

• güzel açıklama yapmışsın kardeş.yamaha bence tüketicileri yanıtlma yoluna girmiş.aslında motorum yamaha olmasına karşın buna neden gerek duydular ona şaşırıyorum.aslında arkadaşlar hep güç üzerine duruyoruz ses kalitesi bence gdaha önemli bunu da yorumlarsanız. güzel olur.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.