Şimdi Ara

HASTANEDE YASANAN REZİLLİK (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
0
Favori
23.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
244 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: e.rar

Ölmedi, hâla baş ağrısı yaşıyor zaman zaman. Peki ya ölseydi? Yine gevşek gevşek bu şekilde yazabilecek miydin? İnsanlar canlarını emanet ediyor, can diyorum dikkat et. O kurumlarda çalışan herkes özverili, fedâkar ve çalışkan olmaya mecburlar.
    Şimdi şu bakış açısı yanlış. Fedakar olmaya mecbur! Fedakar ne demek? eğer çok çalışmak ise sağlık sektörüne iki yıldır yeni atama yapılmıyor ama iki yılda hasta sayısı ve göç çok arttı. Yani inanın herkes çok çalışıyor.
    Ancak fedakar demek kanının son damlasına kadar çalışmak ise, sürekli, hergün gittiğin bir işte bu sürdürülebilir değil ve kimse de mecbur değil. Profesyonel her zaman kaliteli hizmet isteniyorsa bunun formülü kuralları belli. Bunlar uygulamadan sistem çözülmez.
    Ülkede nüfus şuan 80 milyon ancak mülteci ve göçmenler ile sayı belki 90 milyon. Hastaneler de ve Sağlık sektöründe hasta rekorları kırılıyor bunlar yüksek kaliteli hizmet ile kirilabilecek rekorlar değil. Sistem tikanmanin eşiğinde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• BenFero kullanıcısına yanıt
    Sistem tıkandı yeterince eleman yok çok fazla mülteci var. Hastalığı önleyici mekanizmalar çalıştırılmiyor, devlet hastanesinde doktorlar risk almak istemiyor(haklı olarak). Devlet hastanesinde görevli personelim ben bile sıra bulamıyorum. 90 lara dönmeye ramak kaldı.

• 12 Ekim gece 23:00 civarında sol el yüzük parmağımı bir sinirlilik ve kaza sonucu kırdım. Gece 2'de Bakırköy Sadi Konuk devlet hastanesi Acil Ortopedi bölümüne baş vurdum. Dr. kırık var artı El cerrahisinin görmesi gerektiğini söyledi ve Bağcılar Eğitim Araştırma, Cerrahpaşa, Çapa ve Balta Limanı bu hastanelerde el cerrahisi mevcut bunlardan birine başvurmam gerektiğini söyledi.
    O gece Bağcıları telefonla aradım bizde bu saatte bu bölümün Dr. si yok dediler, Çapayı aradım Dr. ameliyatta ne zaman çıkar bilmiyoruz dediler, Cerrahpaşa var dedi bende kalktım gittim. Bakırköyün çektiği filmleri göremiyorlarmış tekrar film çektiler sonra bunda birşey yok ortopediden gün alın ve kontrole gidin dediler, dedim Bakırköy beni buraya boşunamı gönderdi malesef biraz öyle olmuş dedi. 2 farklı görüş alınca bu beni tatmin etmedi, bende Pazar günü öğleden sonra Balta limanı kemik hastanesine gittim belki dedim doğru bir bilgi alabilirim
    Gittim Acilden girdim suratsız bir Dr. dedi ne vardı parmak kırık dedim, parmağımda atel var ve sarılı durumda Bakırköy buraya gönderdi dedim, ona yapabileceğim birşey yok ortopediden gün alacaksınız. Dedim ne ortopedisi benim canım yanıyor bakamam talimat var falan filan bakarsın bakamazsın Dr. tartıştım en son beni güvenlikle dışarıya çıkardılar.
    Bu arada Dr. üzerine falan yürümedim ama gördüğüm şu hastalara köpek muamelesi çekiyorlar insanı çileden çıkarıyorlar benim yaşadığım örnekte olduğu gibi. Neyse ordan ayrıldım dönüşte gittim Çapa acil ortopedideki doktora filmleri gösterdim buna yapabileceğin birşey yok ortopediden gün alcaksın burda el cerrahisi yok dedi.
    Bir günde 4 tane hasta gezdim ve malesef doğru düzgün bir cevap alamadım. Şaş kaza Kanuni Sultan Süleymandan 2 gün sonrasına Ortopediden gün aldım, ordada bir film çekildi ve çıkan sonuç parmak kırık ve tendon bağın kopuk ben dedi sevk verecem Balta Limanı hastanesine çıktım İstanbulun bir ucundan diğer ucuna tekrar gittim.
    Hasta kabule dedim bana sevk verildi ...Dr. ye gidin baksın okey derse Randevu alırsınız peki dedim ...Dr. gittim dedim hocam böyle böyle tendon kopuk parmak kırık beni buraya sevk ettiler. Adam şuan yapabileceğim birşey yok sizin gibi günde 50 tane sevkli hasta geliyor randevu almanız gerekiyor. Artı burda görüyorsunuz yoğunluk var ve daha ciddi durumda olan hastalar var eee dedim ne yapim parmağımı hebamı edeyim ne yapim ülke savaştada bizim mi haberimiz yok dedim bumu dedim bizim mükemmel sağlık sektörümüz. Üzgünüm yapabileceğim birşey yok malesef ordanda bir cevap alamadan Dr. yanından ayrıldım.
    Ama çıkmadan neyseki bir tanıdık vasıtasıyla El cerrahisinden 1 hafta sonrasına randevu aldım. Fazla uzatmak istemiyorum bir parmak kırığından dolayı 3 günde 5 hastane gezdim malesef çıkan sonuç sağlık sektörümüz gerçekten içler acısı ister kabul edin ister etmeyin gerçek olan bu. Artı İstanbulda ciddi bir deprem olsa gidebileceğiniz sağlam bir hastanede yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr_aKReP -- 31 Ekim 2019; 0:34:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Patatos

Hastayı savan ben değilim, hasta kötüyse CRP ve ESR bakmak gerekir ardından değerlere göre konsültasyon yapılır konsültasyon ayıp bir şey değildir ama bunu yapmayan büyük egolara sahipseniz başka. Tension headachede im ağrı kesici verilmez. Ibuprofen veya naproxen gibi oral ilaçlar verilir. Kontrol amaçlı acilden polikliniğe yönlendirme olmaz hasta randevu alır. Ama siz acilde başınızdan savmak için kaşe basıyorsanız başka. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim size de TUS'da başarılar dilemek isterdim ama çalışarak kazanabileceğinizi düşünmüyorum. Siz de bana hak veriyorsunuz ki istifa etmemişsiniz. O yüzden siz en iyisi acilde nasıl dayak yenmez öğrenmeye başlayın. Görüşmemek üzere.
    Nasıl hekimsin lan sen?

• Bu tip insanlarla benimde sorunum oldu. Cimer, şikayet vslere geri bildiriminiz alınmıştı gibisinden dönüldü sadece. Geçen hastanede tablet gibi bir sisteme denk geldim. Umarım yaygınlaşır. Ve herkes kendi tc nosu ile randevusunu alıp kendi barkodunu basabilir. Böylece o cep telefonlarıyla sakız çiğner gibi konuşan sekreterlerede vergilerimizden maaş ödenmek zorunda kalmaz
  • Ben uzman hemşire olarak görev yapıyorum.

Duruma üzüldüm ama birkaç şey yazmak isterim.

Öncelikle her meslekte düzgün işini yapmayan insanlar illaki olacaktır. Ancak şunu da unutmamak gerekir ki daha çok eğitim ve emek isteyen bazı meslekleri yapan insanlarda bu oran düşecektir. Yanlış anlamaz hak verirsiniz sanıyorum.

Yani illa doktor değil mesela bir ceo da olsa emek birikim ve deneyimden ötürü bu adamlar arasında işi savsaklayan az çıkar.

Gelelim konuya. Ben ezelden beri hastanede uzman poliklinikler yanında sekreter çalıştırılmasına karşıyım.

En azından tıbbi sekreter belki ama onada karşıyım.

Bir sağlık çalışanı olmalı, hemşire örneğin. Şimdi diyeceksiniz aman onlar da sorunlu evet sorunluları car ama değinmek istediğim konu farklı.

Ben bir uzman dr polikliniğinde sekreter yerine çalışan hemşire olsam ki çalışırım verilirse görev. En azından hastayı karşılamayı, şikayetlerini anlamayı bilirim. Yani acil bir hastayı anlarım.

Bazı hastalara tıbbi olarak öncelik verebilir, sırasını bekleyenlere tıbbi konularda bilgi ve destek sağlayabilrim.

Ama şu an ki sistemde o sekreterler meslek sahibi değiller.

Bazı sevepler ile iş alımı yapılmış şirket veya başka aracılar ile. Bu insanların tubbi bir olayı değerlendirmesi beklenemez. Durum böyle oluncada yaşanan sorun gibi sorunlar oldukça fazla oluyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• plelase66 P kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi biri tıbbi sekreterlik mezunu Allah aşkına. % 80 tıp ile alakasız mezun yada lise.

• Cavşırı C kullanıcısına yanıt
    Olayda acil servis konsültasyon kağıdı var. Bunu bilecek ona göre yardımcı olacak. Ayrıca işimi hakkıyla yaparım kimseyede eyvallah etmem. Kimsenin hakkını yemem. Kovarsalar çeker giderim.

Bunun savunulacak tarafı yok. Bir yanlışın herkes tarafından yapılıyor olması onu doğru yapmaz.

• Hayırdır kardeş senin sıkıntın ne? Önüne gelene atar yapıyorsun burada.
    Konu sahibi yaşadığı bir sorunu anlatmış burada sana ne oluyor?

@salinamunhasir
  • quote:

Orijinalden alıntı: sturmgewehr44

Ben 3000 hastam var sırada bekliyorlar işim gücüm var ilaç yazamam falan diyen kadın doktoru şikayet etmiştim. Kalp hastası stentli adama raporlu ilacı yazmamıştı onu adam ettiler mum gibi oldu sen derdini düzgün anlatamamışsındır çünkü burada yazdığın yazı bile karman çorman birşeyler anlatmaya çalışıyor

Bu gibi durumlarda 3 paralık adam ve kadınlara dayak falan atmayı sakın düşünme çünkü hüngür hüngür ağlayarak haksızken haklı çıkacaklardır ilgili yerlere şikayet edeceksin ama derdini düzgün anlat gerçekten haklıysan onları adam ederler

Alıntıları Göster
    Hocam derdimi düzgün anlatamama gibi bir durum söz konusu değil. Mesele muayene için randevu alınamaması ile ilgili. Sebebi ise doktor yetersizliği ile alakalı. Koskoca 600 yataklı yeni hastane yaptılar ama toru topu bildiğim kadarıyla 4-5 tane genel cerrah doktoru var sen burdan pay biç işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: 20likcivi

Sistem tıkandı yeterince eleman yok çok fazla mülteci var. Hastalığı önleyici mekanizmalar çalıştırılmiyor, devlet hastanesinde doktorlar risk almak istemiyor(haklı olarak). Devlet hastanesinde görevli personelim ben bile sıra bulamıyorum. 90 lara dönmeye ramak kaldı.
    Bu duruma üst mercilerin bir el atması gerek. Yoksa bu şekilde fazla uzun sürmez dediğiniz gibi ramak kaldı eski günlere.
  • Hastaneye düştün mü iş kötü. Bazıları var cidden işini severek yapıyor bazıları var azarliyor. Hayır sen kimi azarliyorsun anlamadım ki bu devletin okulunda okumuşsun bu devlet sana hastanesinde görev ve maaş vermiş beğenmiyorsan yapma. Yapıyorsan insan gibi yap. Senin işin o vatandaşlarin hastalığını bulup uygun tedaviyi uygulamak. Bazı vatandaşlar var tabi insanı çileden çıkaran onlari dışarı da tutuyorum.

Personel sayısı bence de eksik bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WmGMD -- 31 Ekim 2019; 9:3:56 >
  • darknes1905 kullanıcısına yanıt
    Devlet nerede?

• İnanırım dostum.

Bir aralar AkParti hastaneleri düzelitti herşey çok güzel diye caka satardık. Şimdi görüyorum ki oda kalmadı. Lüks lüks hastaneler içinde rezillik çekiyoruz.

20 güne randevu, ilgisiz - yetersiz doktorlar, 60 güne tomografi-mr gerçekten herşey harika.

En çok zoruma gidende, Ankaranın-Sincan ilçesinde oturup bunlara maruz kalıyor olmak. Diğer ilçelerde bu belirttiğim gün sayıları baya düşüyor, hatta ertesi güne randevu bulunuyor. Ama gel görki gözü kapalı her seçim Akpye oy veren 1. yapan Sincanlılar zulümün hasını görüyor.

Naparlarsa yapsınlar oy almaya da devam ederler.
  • e.rar kullanıcısına yanıt
    Hiç bi sey de olmuyor böyle tiplere. Aralarında ölen görmedim.

• Senin bunu bana sormandaki amaç neyse o,
    çok mu düşündün bunu yazarken

• Ya paran olacak özele gideceksin ya tanıdığın
    sistem böyle artık malesef

• Sağlık sistemi bu ülkenin kanayan yarası.
    Devlet hastanelerine gidersin, adam yerine konmazsın, danışmadakinden başlar sekrete, hemşire, doktor, laborant, memur v.s. vatandaşı azarlar, işim hallolsun diye sesini çıkarmaz içine atarsın.
    soru soramazsın, buz gibi cevap verir.
    doktorlar dersen (hepsi değil ama çoğu) hastaların, karşısında el-pençe durmasına alışmıştır azıcık fikrini söylesen azarı işitirsin..
    sırf bu aşağılanmayı ve azarlanmayı yaşamamak için özele gidersin (çünkü paralı olduğu için) otelcilik hizmetleri süperdir, güleryüzlü personel v.b. vardır ama dünya kadar para harcarsın.
    Elbette işini hakkıyla yapanlar var ama bunların sayısı azınlıkta.
    Umarım bir gün herşey düzelir.
  • pinangul kullanıcısına yanıt
    Hocam ben sağlık çalışanı olarak bu yaşadığın durumlara hak veriyorum.

Bunun yanında personel olarakda şunu hissediyorum.

İşimi hakkıyla yapıyorum. Bugüne kadar kimseyle tartışmadım yokuş yapmadım.

Lakin işte anam ağlıyor. Benim tarzım bana gelen insanın işini görmek.

Ama her işi göremezsın. Mesai arkadaşlarımın aksattığı işleri de yaptığım zaman gerçekten yetişemezsin.

Dolayısı ile herkes işini yapsa durum düzelecek. Aynı zamanda personel az.

Devletin 1000 hemşire verdiği hastanede aktif 400 hemşire çalışıyoruz. Kalan 500 hemşire işinin başında değil.

Alakasız yerlerde görev yapıyor. Hastaneye gelip saçı bozulmadan çıkan hemşire var. Ben işten çıktığımda ailem beni tanımıyor neredeyse. 20 saat ölü gibi yatıyorum.

• hardwind H kullanıcısına yanıt
    Öyle diyorsun ama SGK'nın 2019 beklenen açığı ne kadar biliyor musun? Muhtemelen bilmiyorsun, ben söyleyeyim: 200 milyar LİRA! Hatta devletin SGP primleri de eklenirse 250 milyar lira!

SSK'yı batırdığı söylenen Kılıçdaroğlunun döneminde SSK'nın açığı sadece 2 milyar TL'ydi. Üstelik bunun suçu Kılıçdaroğlu değil, emeklilik yaşını kadınlarda 34 erkeklerde 44'e çeken Demirel hükümetiydi. SGK'nın şimdiki devasa ve tarihi açığından da SGK'nın şimdiki genel müdürü sorumlu değil. Bu açıkların sorumlusu daima hükümetlerdir, bakanlar, başbakanlar ve cumhurbaşkanlarıdır. Kamu kurumlarının başındaki genel müdürler sadece emir kulu memurlardır.

Böyle ucuz siyasi propagandalara kanmayın. Yok SSK'yı Kılıçdaroğlu batırmış falan...

Eskiden hastaneler daha kötüydü, buna katılırım ama şimdiki sistem de iyi işlemiyor. Gösterişli binaların eksikliği değil sağlık sisteminin sorunu. Sorun sistem ve insan kalitesi sorunu. Bu tek başına AKP'nin çözebileceği bir şey değil. yapabileceği en iyi şey göz boyamak. Şimdi de şehir hastaneleriyle onu yapıyor.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.