< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plelase66 -- 30 Ekim 2019; 21:31:44 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plelase66 -- 30 Ekim 2019; 21:31:44 > |
Ben de geçen hastanede yaşadığım bir olayı anlatayım;
Normal enjeksiyon için gelmiş sıra bekliyordum. Acil olduğu için yaşlı insanlar ya da fenalaşan insanlara hasta bakıcılar bakıyor biliyorsunuz. Şefleriydi galiba, otur amcacım şu arkadaşım ilgilensin senle diyen kadın çok nazik ve güleryüzlüydü ki "Ne güzel ilgileniyorlar!" dedim içimden. Sonra "arkadaş"ı geldi ordan asık suratıyla beraber. Sanki silah zoru ile çalışıyor. Dur burda! Ver kağıdını! Geç içeri! Çemkirmeler filan. Sonra başka hasta bakıcı gördüm. Sedyedeki hastayı polikliniğe götürüyordu sanırım. Ama ne götürme.. tek elle tutuyor, çarpa çarpa götürüyor. Hasta zaten kendinden geçti bi de düşse de gelmişken hepsine baksınlar mı dedi içinden anlamadım.. Kısacası Allah kimseyi kimsenin eline bırakmasın |
sevgili patatos kardeşim. öncelikle şikayetini ve muayenesini bilmediğin hasta hakkında atıp tutman hiç hoş değil abisi. meslektaşların hakkında bu tarz konuşmalar yapmaman gerektiğini fakülteyi bitirene kadar hocaların öğreteceklerdir diye tahmin ediyorum. hatta öğretmişlerdir de fakat sen o sırada sanırım yine millete atıp tutuyordun. hasta 1 hafta süren gerilim tipi baş ağrısı şikayetiyle acil servise başvurdu. nörolojik bir acili olmayan hasta için birincisi kons atılmaz. ikincisi senin gibi bu hasta acili boş yere işgal ediyor diyip de başından savılmaz. hasta eğer günlük yaşantısını sürdürmekte zorlanıyorsa bir hekim olarak onun yaşam kalitesini yükseltmek senin görevindir. bu amaçla hastaya ağrısını kesmek için im tedaviyi uygun gördüğümde hasta iğne yaptırmak istemediğini belirterek acil servisten polk kontrolüne yönlendirilmiştir. burdan seni öpüyorum derslerinde başarılar diliyorum :*<3
|
Sistem olmadigı ortada.
basin agrıyorsa hastanede işin ne diyen adamlar hastanede calisıyor iste. o yuzden her sistem gibi saglik sistemide cökmüş. birde utanmadan bu sistemle övünüyorlar |
Olm o kadar yol hastane de mi yalandı lan
|
için içinde olmayıp dışarıdan ahkam kesmek kolay. ben hasta kayıtta stajer olarak çalıştım. sekterin suçu yok,sekreter sıra verse bu sefer o nöroroji doktoru içeriden hemen sekretere telefon açıyor niye sıra verdin diye azarlıyor.
yani sektereri şikayet etsen,o sekreterin yerini değiştirseler veya kovsalar yeni gelen sektererde aynı şeyi yapacak. sorunun kaynağını kurutmadıkça bu kısır döngü sürüp gider. doktırlarda haklı aslında çünkü çok hasta var, bir doktor normalde günde en fazla 80 hasta bakmalı 5 er dakika hastalara süre ayırınca.ama sıra nuaralarına bakın 150 falan yazabiliyor. hasta çok,doktor az. yani bu kısır döngü çözülecek gibi de değil. |
Tension-Type Headache Types, Diagnosis and Treatment
Deniz SELÇUKİa, Ayşın KISABAY AKa aNöroloji AD, Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi, Manisa Turkiye Klinikleri J Neurol-Special Topics. 2018;11(1):43-65 Article Language: TR ÖZET Gerilim tipi baş ağrısı (GTBA) primer bir baş ağrısı olup primer ve/veya sekonder baş ağrısı ile birlikte olabilir. Seyrek epizodik GTBA, sık epizodik GTBA, Kronik GTBA ve olası GTBA olmak üzere 4 başlık altında ele alınmaktadır. Klinik uygulamada genellikle seyrek epizodik gerilim baş ağrısı olanlar genellikle doktora başvurmaz ve ağrı kesici ile çözüm bulmaya çalışır. Sık epizodik ve kronik GTBA'sı olan olgularda doktora başvuru söz konusudur Akut atak tedavisi; basit analjeziklerin ve nonsteroid antiinflamatuar (NSAID) ajanların tek başına veya kombine (kafein, kodein) olarak kullanılmasını içermektedir. KGTBA ve sık EGTBA'da profilaktik tedavide antidepresan, antikonvulzan ilaçlar öncelikle önerilmekte ve kullanılmaktadır. Nonfarmakolojik tedavi yöntemleri (bilişsel davranışsal terapi, rahatlama egzersizleri, akupunktur) de profilakside kombine tedavi olarak önerilmektedir. Tedavi hedefinin ve sonuçların değerlendirilmesi için; düzenli poliklinik kontrolleri ve baş ağrısı günlüğü ile takibi söz konusudur. sevgili patatoscuğum akut atak tedavisi kısmını yanlış öğrenmişsin bebeğim. Sana tus için faydası olacak bir bilgi olsun. Baş ağrıları kısmını bir daha tekrar edersen TUS taki puanını arttırman mümkün olacaktır. Bu saldırganlığının altındaki sorunları en kısa sürede çözüp hayatta ve Tusta başarılı olman dileğiyle. Tekrar öpüyorum seni. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bridget1988 -- 28 Ekim 2019; 14:45:58 > |
|
|
|