Şimdi Ara

HASTANEDE YASANAN REZİLLİK (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
0
Favori
23.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
244 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Acil kavramı son 6 saat içinde gerçekleşen ve ani müdahale edilmesi gereken olayları kapsar. Yani 1 haftadır ağrıyan baş için ilk gün randevu alınsaydı bunlar olmazdı. Ama bizim insanımız bir aydır karnı ağrır sonra gelir acile bugün daha da ağrı arttı bana yardımcı olun. Poliklinik sırası almak için sırf acile giderler.
    O aradan kayıt yapanlar da yalan. Ankara da yaşıyorum hiçbir devlet hastanesinde randevu dışı poliklinik doktorunun kaşesi olmadan kayıt açmazlar. 2 ay boyunca her hafta gittim ve her seferinde aynı muamele ile karşılaştım. Acil doktoru başından atmak için verebilir o kağıdı ancak poliklinik doktorunun kaşesi gerekir onun içinde odasında bekleyip müsait olunca bir ricam vardı diyip gidip durumunuzu iza etmeniz. Doktor genelde bu durumlarda yardımcı olur.
    Oradaki arkadaşlar gevşek olabilir yada yavaş çalışıyor olabilir buna yüzde yüz katılırım. Ama 1 haftadır başın ağrıyor ertesi gün gidip poliklinik randevusu alamazsın almaya da hakkın yok. Paşa paşa gidip ağrı kesici yaptırıp poliklinik sırasını bekleyeceksin. Senin gibileri yüzünden normal insanlara sıra gelmiyor. Acilse acil müdahale edilir ağrısı kesilir ağrı kesiciler yazılır. Devamında neden olduğunu araştırmak poliklinik işidir ve randevu ile beklemek gerekir.
    Randevu süresi uzun olabilir bunda da hastaya katılırım ama böyle boş beleş insanlar yüzünden o sıralar azalmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Akr3p0lis kullanıcısına yanıt
    Birader başımın agridigi ilk günden randevu aldığimi sistemin 10 gün sonrasına randevu verdiğini yazmisim.Bu süre zarfinda orda yer kaplamak için gitcek olsam randevu almadan acile giderdim direk.Ayrica nöroloji doktoru beyin mr istedi basit bı baş ağrısı olsa noroloji doktoru neden beyin mr istesin?Primini git başka yerde yap paşam hadi önce konuyu oku sonra yorum yap.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yirmilik dişim çürüdü Mhrs den 10 gün sonraya 24 Ekim tarihine randevu alabildim . Bayan diş doktoru isteksiz ve lakayit bir şekilde dişime baktı Ağız,diş ve çene cerrahisine sevk ediyorum orada çekilmesi gerekiyor dedi gitti . 4 gün boyunca MHRS'den randevu almaya çalıştım ama 15 gün sonraya bile randevu alamadım. En sonunda 12 Kasım tarihine kadıköy'de bir hastane'den randevu alabildim. bir aydır diş çekimi için ağrı içinde uğraşıyorum. Özel hekimler 150 ile 500 lirası para talep ediyormuş ama kimse yirmilik dişi 150 liraya diş çektirememiş bugüne kadar :). Sağlık sistemimiz çökmüş durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mirae -- 29 Ekim 2019; 20:18:19 >
  • Kocaman şehir hastanelerimiz var öyle demeyin.

• Sistem olmadigı ortada.
    basin agrıyorsa hastanede işin ne diyen adamlar hastanede calisıyor iste.
    o yuzden her sistem gibi saglik sistemide cökmüş.
    birde utanmadan bu sistemle övünüyorlar

• Sağlık çalışanları (özellikle doktor harici) sağlıkt şiddet yönetmeliğinin arkasına sığınıp gelenlere böcek muamelesi çekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: plelase66

Birader başımın agridigi ilk günden randevu aldığimi sistemin 10 gün sonrasına randevu verdiğini yazmisim.Bu süre zarfinda orda yer kaplamak için gitcek olsam randevu almadan acile giderdim direk.Ayrica nöroloji doktoru beyin mr istedi basit bı baş ağrısı olsa noroloji doktoru neden beyin mr istesin?Primini git başka yerde yap paşam hadi önce konuyu oku sonra yorum yap.
    FM yapmayı bilmedikleri/zamanları olmadığı için. Ayrıca devlet ödüyor nasıl olsa...
  • Aynısı Kağıthane Devlet Hastanesinde başımıza geldi, annemi şiddetli karın ağrısından dolayı acile götürdük. Kadın ayağa bile kalkamıyordu tekerlekli sandalyeyle arabadan alıp içeri soktum. Veznedeki kadın sistemin çalışmadığını o yüzden kayıt alamadığı için muayene olamayacağımızı söyledi. Acil, annem sgk'lı doktor görsün sonra isterseniz karşılamasın para falan ödeyelim diye ısrar ediyoruz. Yok diyo alamayız. Sonradan öğrendik ki sistem çalışmadığı gibi ortada doktor da yokmuş zaten. Acil nöbetindeki doktor hastanede değil, artık her nerdeyse. Annemi alıp Özel Levent Hastanesine götürdük, bizi kapıda karşılayıp direkt doktor odasına soktular. Parası olmayan adamın durumu ağır olsa orda ölmesini beklerler o derece. Sonra sağlık çalışanına neden şiddet var. Neden ki acaba?
  • Kız arkadaşım hemşire, şu yaşadığın hiç bir şey öyle söyleyeyim sağlam girip ölüp çıkarsın...

• Kız arkadaşım hemşire, şu yaşadığın hiç bir şey öyle söyleyeyim sağlam girip ölüp çıkarsın...

• Niye acile gittin ki? Yakınına söyle öldügün zaman konuyu güncellesin.

• e.rar kullanıcısına yanıt
    Arkadasın bu acil durumdan sonra öldü mü?

• Siz bir ölünün vucuduna dokunup ne kadar soguk oldugunu hissetiniz mi? Şımarıklar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Patatos

Bu mesaj silindi.
    Tıp okuyormuş bir hastaya aynısını yapta ağzını eline versinler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turcopolo -- 29 Ekim 2019; 23:22:53 >
  • Sekreterlerdeki hava, trip vs. doktorlarda yok.

• valla kardeşim ben zamanında mide kanaması geçirdim babam vefat etmişti o ara hacettepe hastanesinin acilinden içeri alınmadım ölsen umurlarında değil anlayacağın
  • İnanın 3000 yıl geçse düzelmeyecek. Umudum kalmadı Coğrafya kaderdir.

• Acilde ki doktor yarın şu doktora git diye yazı yazdığını ilk kez senden duyuyorum. Yarın şuraya git baksınlar diyebilir yön verebilir. Ama aynı mesai saatleri içinde dahi bu şekilde birsey yapılsa da sıra kalmadığında yine yapacak birsey olmuyor başıma geldi. Kkb ye gittim şu doktora gidin dedi doktoru aradi bizzat yanımda sıra kalmadığını söyledi ertesi gün gittik. Konuya inanmadım. İnananlar a kolay gelsin. Lakin hastane de her türlü torpil ve kişilerin umursamazliklari göz ardı edilemez bir gerçek.

• Ne yazık ki bu tarz olaylar çok fazla oluyor devlet hastanelerinde.Araya torpille adam almalar,kafalarına göre hasta almamalar.Hatta bir seferinde saat daha 14:00 olmasına rağmen doktorun keyfine göre kapatalım gidelim dediğine şahit oldum.İşimiz var diyip çekip gidiyorlar,zaten bir bölümde 2-3 tane doktor var böyle olunca yığınla hasta mağdur oluyor.Devletin bu konuya bir el atması şart.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.