Şimdi Ara

HASTANEDE YASANAN REZİLLİK (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
0
Favori
23.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
244 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen Ankara'da şehir hastanesine gittim. Bina süper, odalar bekleme salonu kayit otopark her sey cok güzel. Basit bir ultrason cekmem gerekti. 15 20 gün sonra dediler. Sanki beyin ameliyati yapacaklar. 1990lara dönüyoruz sadece betonlarimiz şık. Ayrica tip dunyasi kalitede hizla geri gidiyor. Doktorlara da guvenmiyorum pek. Genelde özele gidiyorum mecburen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sektörün içinden biri olarak doktorun kaşe yazması gibi bir uygulama yok. seni başından atmış resmen. Normali şöyle olur eğer doktor acil birşey hissederse noroloji konsültasyonu ister ve nöbetçi nöroloji doktoru gelir muayene eder o an orada. Ha acil birşey değil derse ki öyle demiş o zaman nöroloji polkinik sırası alınmalı. 10 gün bence makul bir süre. Yurtdışında olsan iki üç hafta dan önce randevu alamazdin. Ki sen ilk önce aile hekimine basvurman gerekliydi oda seni nörolojiye sevk etmesi gerekecekdi. Yani acil doktorunun poliklinige kaşe yazması saçmalık hızlıca görünmesi gereken bir şey vardı ise orada konsültasyon istemesi gerekirdi. Hasta hakları sizi sakinleştirmek için sıra vermiş haklı olduğunuz için değil.

• Malesef hastaneler aşırı dolu çünkü çok fazla göç alınıyor nüfus artış hızı durmuyor. Normalde bir doktor kaliteli bir muayene yapması için maksimum 40 hasta alabilir ki bunun normali 20 30 dur. Poliklinikte genelde 80 100 altına düşmüyor ve hırslı azimli olanları 150 kadar bakıyorlar. Şimdi 8 saatte 150 hasta bakan doktor işini ne kadar iyi yapıyordur? Bunun haricinde hala normal vatandaşımız poliklinik bedir acil nedir aile hekimi nedir sevk zinciri bedir bunları bilmiyor bilmek istemiyor. Randevu sistemi çok kolay olmasına rağmen hala inatla hastaneden sıra almak istiyor. Yurtidisinda insanlar on yıllardır randevu ile bütün işini görür bizde 2019 da dahi bunu oturamıyoruz. Bunun dışında aile hekimleri daha fazla yük almalı mesela bu vaka da aile hekimi seni bilgilendirmeli ilk önce ana ağrı kesiciler ile ağrın azalabiliyor mu veya bu konuda görüşü nedir seni takip etmeli sen ikinci üçüncü zincir de planlı bir şekilde nöroloji ye gelmen gerekiyorduysa gelmeliydin. Ne sen sinir olacaktın nede acil servise boş yere gidecektin.

• modifiye.jones M kullanıcısına yanıt
    Ölmedi, hâla baş ağrısı yaşıyor zaman zaman. Peki ya ölseydi? Yine gevşek gevşek bu şekilde yazabilecek miydin? İnsanlar canlarını emanet ediyor, can diyorum dikkat et. O kurumlarda çalışan herkes özverili, fedâkar ve çalışkan olmaya mecburlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: mirae

Yirmilik dişim çürüdü Mhrs den 10 gün sonraya 24 Ekim tarihine randevu alabildim . Bayan diş doktoru isteksiz ve lakayit bir şekilde dişime baktı Ağız,diş ve çene cerrahisine sevk ediyorum orada çekilmesi gerekiyor dedi gitti . 4 gün boyunca MHRS'den randevu almaya çalıştım ama 15 gün sonraya bile randevu alamadım. En sonunda 12 Kasım tarihine kadıköy'de bir hastane'den randevu alabildim. bir aydır diş çekimi için ağrı içinde uğraşıyorum. Özel hekimler 150 ile 500 lirası para talep ediyormuş ama kimse yirmilik dişi 150 liraya diş çektirememiş bugüne kadar :). Sağlık sistemimiz çökmüş durumda.
    Ctesi günü bende 20 lik dişimi çektirdim özel diş kliniğinde.Toplamda 400 TL para ödedim.

• Akp nin övündüğü herşey birbir dökülüyor.

• Sağlık şimdi eskisiyle kıyaslanamaz bile. Eskiden hastaneye gidemezdik SGK hastanelerinde hastanenin dışına taşan kuyruk olurdu. Her binada özel doktor olur parası olanlar ona gider. Aynı zamanda hastanede çalışan doktor beyler hastalarını özel muayenehanesine çağırırdı. Para almak için. İlaç almak için anlaşmalı eczane sayısı çok azdı. Yanı ilacın tam parasını vererek alırdınız. Hastane odalarinda ortalama 8 kişi kalır tıkış tıkış olurdu. Amaliyat olacaksaniz bicak parasi verirdiniz doktora.Hatta televizyonda Osman Durmuş(Eski sağlık bakani). Kaç hastanemiz var bilmiyoruz gibi konuşmuştu. Tabi ben şok. Adam sağlık bakanı. Ak partinin su ülke için en iyi yaptığı şey sağlık ve yollardır. Tabii bunlarında çok eleştirilecek tarafları vardır. Onun dışında herşeyi eleştiririm. Yaş 40 oldu. Tabi bunları gençlik bilmiyor. Daha yaşlılar daha fazlasını da bilir. Kemal Kılıçdaroğlu (Sgk genel muduru olarak) o dönenler Savaş ay in programina çıkmıştı. Onuda izleyin sanırım oda youtubeda vardır. O zaman anlarsınız hastanelerin o zamanki içler acısı halini. Bu ülkede kafaları değiştirmek gerekiyor sistemden ziyade. Fakat sistem değişiyor kafalar değişmiyor bütün siyasi partilerde aynı adamlar başta oturuyor. Ancak operasyonla değişiyor koltuk sevdalıları. Oda oturuyor kalkmıyor. Ya bi hepiniz gitsenize de yeni yüzler görsek. Yok olmaz oturan yapışıyor . Birgün bana belki sıra gelirde bende nemalanırım diye. Çünkü sistem değisiyor ama kafalar hep aynı. Tarihte yok nerdeyse basarisizlik ardindna istifa eden büyük parti başkanı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardwind -- 30 Ekim 2019; 4:8:11 >

• Hastaneye gidenlerin özellikle acile gidenlerin çoğu önemli bir hastalığa sahip değil, mesela dinlenerek geçecek grip için gereksiz yere sistemi meşgul ediyorlar, bunlara kesinlikle ciddi bir fatura çıkarılması lazım, başka şekilde bu iş çözülmez.

Hasta değilsen parasını ödeyeceksin, 10 lira 20 lira alsan bu gelenlerin yarısı hastanenin olduğu sokağa uğramaz.

Aynı saçmalık yaşlılara bedava otobüste de var, bilete 10 kuruş alsan yüzde 90'ı bir daha binmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zortak -- 30 Ekim 2019; 4:30:46 >
  • sistem değil insanlar sıkıntı.. cimere durumu ayrıntılı anlat şiakyet etki birileri hizaya girsin..
  • hardwind H kullanıcısına yanıt
    Bizde geçtik o yollardan. En azından tedavi olabiliyorduk. 3 senedir devlette nöroloji doktoruna görünemedim. Hastaneler de doktor filan yok artık hepsi bilgisiz aynı şeyleri tekrarlıyorlar. Gelişen teknolojinin nimetlerini minumum da tutulduğu için hastaneler bu şekilde. 2014 senesini hiç unutmam acilde kolumu koparttılar. 2 kere ameliyat oldum peşine, cebimde param olmasa bir daha elimi kullanamayacaktım. Hemoroid için devlet doktora gidiyorum burası yoğun hastane gelme başka yere git diyor, özele gidiyorum 3 günde ayaktasın diyor.

Boş laflar bunlar hep 4 günde çıkan röntgen şimdi 5 sn de ekranda. Devlette mr çekilmek için 10 gün sonrasına sıra veriyor. 120 TL ye çekilip ertesi gün tedavim başladı daha 1 hafta önce. Neymiş kılıçdar sgk yı batırmış. Yahu adam mantıklı birşey diyor, onun müdürlerinden niye hiç bahsedilmiyor? Bak 16 senedir deri rahatsızlığım var. Her sene devlet doktoruna bir kere görünür aynı ilacı yazar. Devlet dışında kimse yazmıyor. 3 hafta önce bir doktor muayenesine 400 tl ödedim. Bilsem bin TL verirdim. İyileştim. Her ay bir asgari ücret parası prim ödeniyor adıma ama sağlık adına 0

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Öyle kardeşim yıllardır Öyle.Randevu alıyorsun 10 gün bekliyorsun gidiyorsun hemen işin hallolmuyor.Kan tahlili istiyor senden gidiyorsun kan vermeye dio sabah saatinde aç karnına gelicen gidyorsun sonuç öğleden sonra çıkıcak yani milletin işi gücümü var kimsenin umrunda değil.Trolcükler diyor ya eskiden hastahane kuyrukları vardı evet vardı ama gün içerisinde tedavini olurdun. Şimdi evinde bekliyorsun tek fark o hastahane koridorunda değil evinde. Sağlık sisitemi bir arpa boyu yol ilerlemedi yaptıkları tek şey internetin gelişmesiyle randevu sistemi kurdular geri kalan herşey aynı.Benden sana tavsiye yapabiliyorsan git özele ben yıllardır birkere devlet hastanesine gitmedim 100 150₺ bayılıyorsun gidiyorsun özele yoksa hastalığın kendi kendine iyileşene kadar tedavi olamassın devlet hastahanesinde.Lanet olsun böyle sisteme insanlara analatamıyoruz işte.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pasa king

Temizlikçi tanıdığınız olsa hastanelerde paşa gibi hizmet alırsınız.
    kaymakamlıkta işim vardı 3 kere gittim bir türlü yazı işleri dilekçeyi almıyor, kahve ocağındaki müstahdem senin ne işin vardı 3 gündür geliyorsun dedi ona izah ettim, adam kaymakam geldiğinde ona kahve yaparım yanına girdiğimde senden memleketlim diye bahsederim dedi ve dediğini yaptı.

kaymakam beni çağırdı derdimin ne olduğunu sordu evrakları gösterdim, yazı işleri şefini çağırdı hemen işleme al emniyete yazısını yaz bana getir dedi biz bu arada kaymakamla kahve içip sohbet ettik.

resmi kurumlarda arkanda dayın varsa her kapı sana açılır...

• Bende hasta sayisi bitti meselesini anlamiyorum.
    Doktorlar. 9 da muayenehane ye gecip saat 12 ye tum hastasini bitirebiliyor. Hayir ya normalde 15dk olarak ön görülen gercek tedavi suresini doldurun iyice ilgilenin hastayla. Yada 5 dk da ilac yazip gönderecekseniz 4 e kadar gelen hastaya bakin.
    9 da hizmete baslayip 13 de gitmek nedir.

Öğretmen hayir sinif doldu alamayiz bu cocugu kapadik kardesim diyebiliyor mu. Ki sizinki can ile alakali bir durum

• İnsanlar kafayı yemiş ve acil doktorunu ifşa edip dalga geçmiş. Siz insan olamazsınız

• Ne güzel hastanelerimizde hiç kuyruk yok.Ne istiyorsunuz daha,nankööör,vatan hayinleriiiiii,ararınnn 155 i haaaaa.
    Eskiden bir yerim ağrıdığında sabahtan hastaneye gider,kuyruğumu bekler muaeyenemi olur,neredeyse bedavaya ilaçlarımı alır evime dönerdim.
    Şİmdi 182 ara açılmaz,MHRS den gir ,1 ay önceden randevu bulunmaz.Acilden gir adam gibi doktor bulunmaz.Diyelim hepsini bulup muayene oldun.Eczaneye gittiğinde bir şok daha.Devlet şu ilacı karşılamıyor,bu ilacı karşılamıyor cebinden öde.Neyi karşılıyor devlet peki ? Aspirini.Bir de muayene parasını öde.OOOOOOOOHHHHHH.Halkımız nedense bu sistemi çok sevdi.Hastanelerimizde kuyruk yok elhamdürillah.

• Türkiye ve mükemmel sağlık sistemine hoşgeldiniz...
  • Arkadaşlar bende size başımdan geçen durumu anlatayım.

Olay Aksaray ili eğitim ve araştırma devlet hastanesinde gerçekleşiyor.

Safra kesemde taş var geçtiğimiz eylül ayı ortalarında doktoruma gittim oda benden ultrason çekinmemi istedi güncel olması açısından ultrason birimine yönlendirdi. (Normalde geçen sene ekim ayında apandist ameliyatı oldum ve o zamanki ultrason kontrolünde ortaya çıkmıştı safra kesemde taş olduğu).

Ultrason birimi 10 gün sonrasına randevu verdi oda yaklaşık eylülün 24-27 si gibiydi gittim ultrasonu çekindim.

Genel cerrahi bölümündeki doktorum ultrason kontrolü yapıldıktan sonra tekrar kendisinden randevu almamı istemişti ameliyat tarihini belirlemek için.

Eylülün son haftasından itibaren 3 haftadır mhrs sisteminden randevu almaya çalışıyorum ama malesef doktorun randevuları görünmüyor açık değil sonrada öğrendimki sadece pazartesi günleri muayene günüymüş.

Sonra 2 hafta önce pazartesi günü aradım odasının dahilisini öğrendim dedim ulaştım odasına yanıdaki sekreteri ile irtibat kurabildim kendisine aktardım durumu oda dedi malesef randu alabilmek için sabah erken gelmeniz lazım 6-6 buçuk gibi dedi.

Geçen hafta sabah 6 buçuk gibi geldim ama ne göreyim bu sıra alınan kiosklardan 20-25 tane var sabahın 6 buçuğunda her kioskun önünde yaklaşık 10 kişi civarı insan var neyse birinin sırasına geçtim.

Saat 07:00 da randevu alma işlemi başlıyor. Neyse bir 10-15 dk sonra bana sıra geldi hemen tc mi girdim bölümü seçtim ama malesef doktorun muayene kotası dolmuş sıra alamadım.

Sonrasında Cimer e konu hakkında şikayette bulundum ama Sağlık bakanlığı adı altında gelen yanıtta otomatik mesajdan başka bişey değildi. Yani elde avuçta var kocaman bir sıfır.

Neyseki bu pazartesi sıra alabilmek için sabah 4 buçukta kalkıp 5 gibi hastaneye gittim ve o meşhur kiosklarda 5-10 kişi anca vardı toplamda. Hemen boş olan birine sıraya geçtim tam 2 saat 5 ten 7 ye kadar sıra bekledim sistemin açılıp sıramı alabilmek için ve sonunda sıramı alıp ameliyat için günümü aldım.

Yani işin kısa özeti Sağlık sistemi eski günlerine geri dönmüş yeni Türkiye ye merhaba. Bize bunları yaşatanların inşallah yanına kalmaz.

• başım ağrıyor diye hastaneye mi gidilir
  • building07 B kullanıcısına yanıt
    Üst mersilerde sıkıntı yok zaten.
    Sıkıntı asgari ücret ile çalışanlarda.
    Asgari ücret ile çalışanlar patronlardan daha iyi firmanin ya da işletmenin hakkını savunuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: BenFero

Arkadaşlar bende size başımdan geçen durumu anlatayım.

Olay Aksaray ili eğitim ve araştırma devlet hastanesinde gerçekleşiyor.

Safra kesemde taş var geçtiğimiz eylül ayı ortalarında doktoruma gittim oda benden ultrason çekinmemi istedi güncel olması açısından ultrason birimine yönlendirdi. (Normalde geçen sene ekim ayında apandist ameliyatı oldum ve o zamanki ultrason kontrolünde ortaya çıkmıştı safra kesemde taş olduğu).

Ultrason birimi 10 gün sonrasına randevu verdi oda yaklaşık eylülün 24-27 si gibiydi gittim ultrasonu çekindim.

Genel cerrahi bölümündeki doktorum ultrason kontrolü yapıldıktan sonra tekrar kendisinden randevu almamı istemişti ameliyat tarihini belirlemek için.

Eylülün son haftasından itibaren 3 haftadır mhrs sisteminden randevu almaya çalışıyorum ama malesef doktorun randevuları görünmüyor açık değil sonrada öğrendimki sadece pazartesi günleri muayene günüymüş.

Sonra 2 hafta önce pazartesi günü aradım odasının dahilisini öğrendim dedim ulaştım odasına yanıdaki sekreteri ile irtibat kurabildim kendisine aktardım durumu oda dedi malesef randu alabilmek için sabah erken gelmeniz lazım 6-6 buçuk gibi dedi.

Geçen hafta sabah 6 buçuk gibi geldim ama ne göreyim bu sıra alınan kiosklardan 20-25 tane var sabahın 6 buçuğunda her kioskun önünde yaklaşık 10 kişi civarı insan var neyse birinin sırasına geçtim.

Saat 07:00 da randevu alma işlemi başlıyor. Neyse bir 10-15 dk sonra bana sıra geldi hemen tc mi girdim bölümü seçtim ama malesef doktorun muayene kotası dolmuş sıra alamadım.

Sonrasında Cimer e konu hakkında şikayette bulundum ama Sağlık bakanlığı adı altında gelen yanıtta otomatik mesajdan başka bişey değildi. Yani elde avuçta var kocaman bir sıfır.

Neyseki bu pazartesi sıra alabilmek için sabah 4 buçukta kalkıp 5 gibi hastaneye gittim ve o meşhur kiosklarda 5-10 kişi anca vardı toplamda. Hemen boş olan birine sıraya geçtim tam 2 saat 5 ten 7 ye kadar sıra bekledim sistemin açılıp sıramı alabilmek için ve sonunda sıramı alıp ameliyat için günümü aldım.

Yani işin kısa özeti Sağlık sistemi eski günlerine geri dönmüş yeni Türkiye ye merhaba. Bize bunları yaşatanların inşallah yanına kalmaz.
    Ben 3000 hastam var sırada bekliyorlar işim gücüm var ilaç yazamam falan diyen kadın doktoru şikayet etmiştim. Kalp hastası stentli adama raporlu ilacı yazmamıştı onu adam ettiler mum gibi oldu sen derdini düzgün anlatamamışsındır çünkü burada yazdığın yazı bile karman çorman birşeyler anlatmaya çalışıyor

Bu gibi durumlarda 3 paralık adam ve kadınlara dayak falan atmayı sakın düşünme çünkü hüngür hüngür ağlayarak haksızken haklı çıkacaklardır ilgili yerlere şikayet edeceksin ama derdini düzgün anlat gerçekten haklıysan onları adam ederler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturmgewehr44 -- 30 Ekim 2019; 13:10:57 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.